Select Menu


Γερμανός συνταξιούχος που ζει μόνιμα στην Ελλάδα και συνελήφθη πριν δύο χρόνια κατηγορούμενος για κατασκοπεία, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξης.

Όπως διαβάζουμε στο Intelnews, o Γερμανός συνταξιούχος παραδέχθηκε στο δικαστήριο της Ρόδου ότι ανήκει σε δίκτυο Γερμανών και άλλων δυτικοευρωπαίων συνταξιούχων, που ζουν μόνιμα στη χώρα μας, οι οποίοι στρατολογήθηκαν ως κατάσκοποι από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο 65χρονος, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, συνελήφθη πριν δύο χρόνια στην Κω.

Γεννήθηκε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου στην Ανατολική Γερμανία και εργαζόταν ως κλειδαράς πριν υπηρετήσει για 15 χρόνια στον στρατό της Ανατολικής Γερμανίας.

Από το 2009 έως το 2012 έζησε στην Τουρκία και στη συνέχεια μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα.

Στις 15 Οκτωβρίου 2014 ο Γερμανός συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία. Τον εντόπισαν να φωτογραφίζει ένα ελληνικό φυλάκιο μέσα από το αυτοκίνητό του.

Οι Έλληνες αστυνομικοί κατάσχεσαν τη φωτογραφική του μηχανή και έψαξαν το όχημά του, στο οποίο βρήκαν ένα ζευγάρι κιάλια, διάφορους φακούς για κάμερες και πολλά στικάκια μνήμης.

Η φωτογραφική του μηχανή περιείχε φωτογραφίες εγκαταστάσεων του ελληνικού στρατού και κυβερνητικών-δημόσιων κτιρίων στο νησί της Κω, το οποίο απέχει μόλις 3 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν περισσότερες φωτογραφίες των ελληνικών αμυντικών θέσεων, στρατιωτικών οχημάτων, σταθμών τηλεπικοινωνιών κ.α.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακάλυψε και έγγραφα στην τουρκική γλώσσα και σημειωματάρια στα οποία ήταν σημειωμένες οι συντεταγμένες των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων στο νησί, των δημοσίων κτιρίων και γεφυρών.

Ο ίδιος 65χρονος Γερμανός κατάσκοπος παρακολουθούσε για λογαριασμό των Τούρκων και τις κινήσεις της Frontex.

Ο Γερμανός παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι στρατολογήθηκε από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, γνωστή ως MIT, το 2011 όταν ζούσε στην Τουρκία.

Αποκάλυψε επίσης στο δικαστήριο ότι δεν είναι μόνος του, αλλά ότι υπάρχει ολόκληρο δίκτυο από Γερμανούς και άλλους δυτικοευρωπαίους συνταξιούχους που ζούνε μόνιμα στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν στρατολογηθεί από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ως κατάσκοποι.

Οι τουρκικές Αρχές του είχαν κόψει μισθό 2.000 ευρώ που τα κατέθεταν κάθε μήνα στον τραπεζικό του λογαριασμό στη Γερμανία.

Είχε εντολή να συναντάται με τους Τούρκους πράκτορες στη Γερμανία, ποτέ στην Ελλάδα ή στην Τουρκία.

Δικαστήριο της Ρόδου τον καταδίκασε σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top