Select Menu


Λένε πως η ελπίδα παθαίνει τελευταία! Μετά την διάψευση των αλλεπάλληλων ψευδαισθήσεων που είχαμε τα τελευταία χρόνια για το σκίσιμο των μνημονίων από τον Σαμαρά πριν γίνει κυβέρνηση, από τον Τσίπρα και τον Καμμένο πριν γίνουν και αυτοί για πρώτη φορά κυβέρνηση, βρεθήκαμε σε ένα τεράστιο κενό πολιτικής αξιοπιστίας. Ποιόν να εμπιστευθείς πλέον;

Όλοι μα όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, αποδειχτήκανε αναξιόπιστοι για όσα είχαν υποσχεθεί και τα αποτελέσματα τα υφιστάμεθα τώρα.

Στην δημοκρατία που νομίζουμε πως υπάρχει στη χώρα μας, έχουμε την εντύπωση πως εμείς διαλέγουμε ποιόν θα κάνουμε Πρωθυπουργό, ενώ η αλήθεια είναι πως για χρόνια τον διάλεγαν πρώτα οι Εγγλέζοι, μετά οι Αμερικάνοι και τώρα οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι τραπεζίτες των Βρυξελών και της Ουάσιγκτον, με την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ.

Τα κόμματα όλων των αποχρώσεων είναι επιλογές των τοκογλύφων (όπως ο George Soros) και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα καθίσουν στα κυβερνητικά έδρανα της χρεοκοπημένης πια χώρας μας όπως καταντήσανε την πατρίδα μας.

Άραγε γιατί όλη αυτή η πρεμούρα να πάρουν στα χέρια τους τα αναμμένα κάρβουνα της οικονομικής μας κατάρρευσης που αυτοί όμως δημιούργησαν;

Η καταστροφή της Ελλάδας άρχισε απ' όταν ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος έδωσε άδεια με την αντιπαροχή να γκρεμιστεί η νεοκλασική Αθήνα και να γεμίσει με πολυκατοικίες κλουβιά και ο τσομπάνης τότε πούλαγε το κοπάδι του, φόρτωνε τα μπαγκάζια και την οικογένειά του σε ένα φορτηγό και ερχόταν στην Αθήνα να γίνει θυρωρός.

Πήρε τις επιχειρήσεις του Ανδρεάδη, την Ολυμπιακή (άρθρο) και δε θυμάμαι ποιές άλλες
που τρώγανε ψωμί χιλιάδες κόσμου δουλεύοντας, μετέτρεψε τον ιδιωτικό τομέα σε κρατικό και άρχισε να διορίζει αβέρτα αργόμισθους και αναφώνησε το περίφημο "ανοίκομεν εις την Δύσην" .

Να μη ξεχνάμε και την απώλεια της Βόρειας Κύπρου από τη χούντα του Ιωαννίδη και ο Καραμανλής είπε το αμίμητο "πως η Κύπρος πέφτει μακριά για να επέμβουμε" (άρθρο). Η μόνη αντίδραση της διεθνούς κοινωνίας για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, ήταν να βγάλει καταδικαστικές αποφάσεις στον ΟΗΕ και πέραν τούτου ουδέν.

Για την εισβολή όμως της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρώπη σύσσωμη επέβαλλε εμπάργκο στη Ρωσία, ενώ για την Τουρκία τσιμουδιά, μούγκα.

Μετά κατέφθασε εξ Αμερικής ο "μέγας" Ανδρέας με υποσχέσεις και άφθονα εκατομμύρια από τον Ροκφέλερ, έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και κατέστρεψε την Ελλάδα (άρθρο).

Επί των ημερών του εκτραχηλίστηκε το συνδικαλιστικό κίνημα που έγινε κράτος εν κράτη, οι πρασινοφρουροί βολευόντουσαν κατά χιλιάδες στην Ολυμπιακή, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ και όπου αλλού υπήρχε τεμπελιά και φαγοπότι.

Τα μπλόκα στις εθνικές οδούς κόβανε την Ελλάδα στα δύο και οι εργατοπατέρες γίνανε οι δυνάστες των αγροτών και δικοί μας.

Με τις αποζημιώσεις κατέστρεψε την πρωτογενή παραγωγή και έκανε τον Έλληνα αγρότη τεμπέλη που προτιμούσε να θάβει την παραγωγή του και να παίρνει άκοπα την επιδότηση παρά να δουλεύει στα χωράφια του.

Ο Σημίτης παρουσιάστηκε ως διάδοχος κατάσταση του Αντρέα, έφαγε τα λεφτά του κόσμου με το χρηματιστήριο (άρθρο) και φέσωσε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια με τους αμετροεπής Ολυμπιακούς αγώνες (άρθρο).

Ο ποντικός δε χώραγε στην τρύπα του κουβάλαγε και κολοκύθες λέει μια παροιμία στον τόπο μου.

Επί των ημερών του κατάφερε μέχρι και υποβρύχια που γέρνουν να πάρει από τους φίλους του Γερμανούς, έτσι αυτοί να κολυμπάνε στα εκατομμύρια από τις μίζες που ενεθυλάκωσαν και εμείς σε ωκεανούς χρέους και απόγνωσης.

Έκανε ακόμα και την μεγάλη απάτη με τον Γκόλμαν Σακς όπως τον διέταξαν οι οικονομικοί δολοφόνοι και μας έχωσε στο σάκο με τα φίδια (άρθρο).

Αυτό το σακούλι με τα φίδια άρπαξε ο Γιωργάκης μαζί με το δαχτυλίδι που του έδωσε ο Σημίτης και άρχισε να υπογράφει τα μνημόνια παρέα με τον Παπακωνσταντίνου (άρθρο) και ο λαός να χάνει τις δουλειές του, τα σπίτια του τα παιδιά του, την αξιοπρέπειά του.

Αγανακτισμένος ο Σαμαράς ωρύεται από το Ζάππειο πως το μνημόνιο είναι θανατηφόρο λάθος φάρμακο και θα φέρει την καταστροφή της Ελλάδας.

Τώρα τι συνέβη και μόλις έγινε Πρωθυπουργός άλλαξε και το θανατηφόρο φάρμακο μετατράπηκε σε σωτήριο δεν το γνωρίζω.

Πάντως οφείλω να παραδεχτώ πως είχε δίκιο για το θανατηφόρο μνημόνιο, αλλά το υπέγραψε φαρδιά πλατιά.

Αλλά και ο Τσίπρας που τον είχε πιάσει φαγούρα να σώσει την Ελλάδα σκίζοντας τα μνημόνια, μόλις πήρε την εξουσία μαζί με τους ανθέλληνες και ιδεοληπτικούς της παρέας του και τους ΑΝΕΛ, άρχισε να υπογράφει και αυτός μνημόνια και δεσμεύσεις την μια μετά την άλλη.

Τον πεινασμένο που σου άρπαξε το τελευταίο σου ψωμί τον αντιμετωπίζεις σαν εχθρό, τον ψεύτη πολιτικό που σου αρπάζει την ελευθερία σου και το ψωμί σου γιατί δεν ορμάς να τον αρπάξεις από το "λαιμό";

Σε μάθανε να φοβάσαι την εξουσία και θέλεις να τα έχεις καλά μαζί της ραγιά, για κανένα διορισμό ή κανένα ρουσφέτι.

Όταν μας βάλανε στα μνημόνια, το χρέος μας ήταν 450 δις όπως έγραφε το ΒΗΜΑ στις 4/12/16 και στα εννέα χρόνια που βρισκόμαστε στη λιτότητα των μνημονίων, οι Έλληνες χάσανε 850 δις και έπεται συνέχεια.

Είναι ή δεν είναι εσκεμμένη η οικονομική δολοφονία των Ελλήνων;

Ξέρω πως οι ιστορικές αλήθειες που σας θυμίζω, δεν θα αρέσουν σε πολλούς από εσάς, γιατί η αλήθεια είναι μεγάλη μπουκιά και δεν καταπίνεται.

Μερικές φορές οι άνθρωποι δε θέλουν να ακούσουν την αλήθεια, γιατί δε θέλουν να καταστρέψουν τις ψευδαισθήσεις τους. ( Φρειδερίκος Νίτσε: )

Για τα δεσμά μας δεν φταίει πάντα η σκλαβιά,
μα η υποταγμένη μας καρδιά. (Νίκος Άσημος)

Ξύπνα Έλληνα από το λήθαργο των ψευδαισθήσεων, διάλεξε και ψήφησε μικρά κόμματα, αγωνίσου για το καλό της Πατρίδας και όχι του κόμματος, να φύγει επί τέλους η οικογενειοκρατία, η σαπίλα, η διαφθορά από αυτό τον τόπο.

Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις.
Αν δεν αγωνιστείς είσαι ήδη χαμένος. (Μπέρτολ Μπρέχτ)

Θεόφιλος Αιγινήτης
ζωγράφος, συγγραφέας. 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top