Select Menu


Μόνο ένα οικονομικό στοιχείο αρκεί για να αντιληφθούμε τι μας περιμένει ακόμα.

Στις 11 Μαΐου 2007 η τιμή της μετοχής της Deutsche Bank άξιζε 152,8 δολάρια.

Σήμερα αξίζει μόλις 10,55 δολάρια. Έχασε δηλαδή το 93,3% της αξίας της. Κι όλα αυτά παρά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθεί από το 2015 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Να το δούμε σε απόλυτα νούμερα;

Σήμερα η συνολική αξία των μετοχών της γερμανικής «υπερ-τράπεζας» έπεσε σε 14,5 δισ. ευρώ.

Δηλαδή μόλις 2 δισ. δολάρια περισσότερα από την ποινή 14 δισ. δολαρίων, που της επέβαλε ως πρόστιμο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για χειραγώγηση πωλήσεων τίτλων με υποθήκη λίγο πριν από την παγκόσμια κρίση του 2008.

Καταλάβατε τώρα γιατί έσπευσε πανικόβλητος την περασμένη Τετάρτη ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών της Γερμανικής Βουλής;

Τι τους είπε, τι του είπαν, κανείς δεν γνωρίζει, αφού η συνεδρίαση έγινε, όπως είπαμε, κεκλεισμένων των θυρών. Τόση δημοκρατία!!!

Μήπως τα ψωμιά του ευρώ είναι μετρημένα; Μήπως η ζωή της Ευρωζώνης είναι μετρημένη;

Είδομεν…

Γιώργος Ιεροδιάκονος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top