Select Menu


Μετά την μεταπολίτευση οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας, με τελευταία την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βάζει τέλος στις ελπίδες του λαού που πίστεψε στις φανφάρες του για ανάκαμψη και αναπτέρωση της εθνικής του υπερηφάνειας.

Εκτός από το ό,τι συνέβαλλε στην οικονομική καταστροφή, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξαφανίσει παν τι ελληνικό από προσώπου της γης.

Με την εντολή "Παν τι ελληνικόν ες έδαφος φέρειν" εξαπέστειλε ο Ιουστινιανός τους φανατισμένους ρασοφόρους κατά των περικαλλών ναών, των βιβλιοθηκών και των φιλοσοφικών σχολών της Ελλάδας (Ακαδημία Πλάτωνος) το 529 .

Έτσι κατάστρεψαν και ισοπέδωσαν ό,τι ωραίο υπήρχε τότε πάνω σ' ολόκληρη την οικουμένη (ναός Εφεσίας Αρτέμιδος) στη Συρία.

Την ίδια τακτική του ες "έδαφος φέρειν παν τι ελληνικόν" ακολουθεί και ο ανεκδιήγητος υπουργός "απαιδείας" Νίκος Φίλης διακηρύσσοντας πως τα αρχαία ελληνικά είναι μια πεθαμένη γλώσσα και πρέπει να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας μέχρι να τις καταργήσει εντελώς. Τώρα θέλει να φτιάξει και τζαμί στους μουσουλμάνους, αλλά σε ποιούς;

Από τη διχόνοια και το μίσος που έχουν σπείρει οι πετρελαιάδες μεταξύ Σιϊτών και Σουνιτών ξεκίνησαν οι πόλεμοι και οι σφαγές στις πατρίδες τους.

Πως θα μονιάσουν τώρα και θα μοιράζονται τις ώρες προσευχής τους που γίνονται τέσσερις φορές την ημέρα;

Τα σκέφτηκες όλα αυτά κύριε Φίλη μου πριν εξαγγείλεις τη δημιουργία του τζαμιού μέσα στην καρδιά της Αθήνας;

Και θα τους φτάσει ένα ή θα αρχίσουν να ζητάνε να χτίζουν το ένα τζαμί μετά το άλλο και να γεμίσει το λεκανοπέδιο και σιγά σιγά όλη η Ελλάδα με τζαμιά;

Εκτός από παν τι ελληνικό και χριστιανικό βάλθηκες να καταστρέψεις και εσύ μαζί με όλους τους πρώην συναδέλφους σου υπουργούς και την ελληνική παιδεία.

Από την εποχή των δεκαπενταμελών στα σχολεία άρχισε σιγά σιγά η φθορά και η κατρακύλα της παιδείας, να καίνε το Πολυτεχνείο και την Ελληνική σημαία, μέχρι που φτάσαμε στο χτίσιμο των Πρυτάνεων στα γραφεία τους και να γίνει η παιδεία μπάχαλο και έρμαιο των αναρχικών και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποτε υπήρχε το κατηχητικό σχολείο που δίδασκε αγάπη και σεβασμό στα θεία (ανεξάρτητα από τις δογματικές θέσεις του καθενός μας) και στους μεγαλύτερους.

Σήμερα τα κατηχητικά τα αντικατέστησε η πλατεία Εξαρχείων και αντί για πειθώ και επιχειρήματα χρησιμοποιούν βόμβες μολότοφ, καίνε την Αθήνα, καίνε τα μεταφορικά μέσα και τα Αστυνομικά τμήματα, για να μη μείνει τίποτα όρθιο σ' αυτή την έρμη χώρα που λέγεται Ελλάς.

Περνάς έξω από τα πανεπιστημιακά κτίρια και αναρωτιέσαι είναι δυνατόν μέσα σ' αυτά τα αχούρια να διδάσκεται πολιτισμός και γνώση;

Η κουρελαρία που υπάρχει, με τις πολιτικές αφίσες κολλημένες πάνω στα νεοκλασικά κτίρια σε κάνει να λυπάσαι για την κατάντια των παιδιών και της παιδείας.

Τα παιδιά που οι γονείς τους έχουνε την οικονομική δυνατότητα, τα στέλνουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό και τα υπόλοιπα μένουν εδώ και βολοδέρνουν για χρόνια, να πάρουν ένα πτυχίο, και όταν δεν γίνονται καταλήψεις και απεργίες. Οι τυχεροί πτυχιούχοι επιστήμονες, γίνονται τελικά γκαρσόνια στις καφετέριες της Μυκόνου.

Και φεύγει το συνάλλαγμα από την Ελλάδα και κατατίθεται στα ξένα Πανεπιστήμια, γιατί εδώ δεν επιτρέπει γενικώς η Αριστερά και το καθηγητικό κατεστημένο να γίνουν ιδιωτικά, επειδή δεν είναι προσβάσημα στη φτωχολογιά. Φουρτούνα εν κρανίο!

Φοβούνται τη σύγκριση και τη γνώση, γιατί μετά από πού θα αντλούν την αφελή, την ανεγκέφαλη και απερίσκεπτη πελατεία τους.

Την μοίρα της ξενιτιάς ακολούθησε και ο γιός μου για ανώτατες σπουδές στην Αγγλία, με στερήσεις μας για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα και να μη γίνει και το δικό μας παιδί πτυχιούχος ντελιβεράς ή γκαρσόνι.

Σε ένα χρόνο πήρε το μεταπτυχιακό του με άριστα και τώρα είναι μάνατζερ σε διαφημιστικό γραφείο του Νόττινχαμ .

Είπαμε λοιπόν με τη γυναίκα μου εφέτος να πάμε τον δούμε.

Το Νόττινχαμ είναι μια πολύ όμορφη πόλη με διακόσες είκοσι χιλιάδες κατοίκους, δυόμιση ώρες ΒΔ του Λονδίνου, που έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τα παραδοσιακά με τούβλα εξωτερικώς σπίτια του.

Ένα επιβλητικό δημαρχείο δεσπόζει στο κέντρο μιας τεράστιας πλατείας που μπροστά στην είσοδό του τα καλοκαίρια δημιουργούν μια τεχνητή πλαζ με ομπρέλες και ξαπλώστρες και λίγο πιο κει η πιτσιρικαρία πλατσουράει στα νερά ενός σιντριβανιού.

Περιμετρικά του δημαρχείου υπάρχουν ωραιότατα μεταλλικά παγκάκια που μονίμως είναι πιασμένα από τους εναλλασσόμενους περαστικούς για μια ανάσα.

Εκεί την άραζα καθώς η γυναίκα μου χάζευε στα τεράστια μαγαζιά που ήταν πάντα γεμάτα. Ουρές στα ταμεία!

Βρέθηκα στη χώρα του Σέρλοκ Χόλμς με το διάσημο τσιμπούκι κρεμασμένο στο στόμα του, μα δεν είδα ούτε ένα Άγγλο να καπνίζει πίπα. Όλοι καπνίζανε τσιγάρο, αλλά απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους. Ούτε στο σπίτι τους για να προστατέψουν δήθεν την υγεία των πολιτών. Η αλήθεια είναι πως τα σπίτια τους εσωτερικά είναι ξύλινα και φοβούνται, πως αν αρπάξει ένα φωτιά θα καεί όλη η περιοχή.

Στα ταβάνια έχουν τοποθετήσει ανιχνευτές καπνού που μόλις αντιληφθούν καπνό αρχίζουν να ουρλιάζουν και καταφθάνει αμέσως η αστυνομία και η πυροσβεστική και ο παρανομήσας πληρώνει τσουχτερό πρόστιμο.

Και αυτοί αντί για τσιγάρο, έχουν ένα ποτήρι μπύρα στο χέρι και γίνονται σκνίπα στο μεθύσι.

Το τι αναπηρικό καροτσάκι κυκλοφορεί δεν περιγράφεται. Χοντροί μα στα περισσότερα καροτσάκια χοντρές, με διαβητικά πόδια ή τα πάχη τους να κάνουν να βογγάει το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιό τους. Στην πλατεία που σας ανέφερα πιο πάνω , το τι μουτζούρα κυκλοφορεί δεν περιγράφεται.

Με μπούργκες με μαντίλες ή δεν ξέρω πως τις λένε τις ενδυμασίες που φοράνε οι διάφορες παραλλαγές του μουσουλμανισμού, σε κάνουν να αναρωτιέσαι εάν βρίσκεσαι στην Αγγλία ή σε καμιά μουσουλμανική χώρα.

Όλες ή σχεδόν όλες είχανε ένα μωρό στο καροτσάκι, ένα το κρατούσαν απ' το χέρι και ένα στην κοιλιά, ενώ τις ακολουθούσε πάντα κα να δυο βήματα πιο πίσω κάποιος άντρας. Επίσης κυκλοφορούν πολλές μα πάρα πολλές Ινδές και Ινδοί με διαφορετικά σαρίκια συμπλήρωναν την σκουράδα που κυκλοφορούσε . Όλες οι αποχρώσεις του σκούρου. Κυκλοφορούσαν και Αγγλίδες κακάσχημες και πάνχοντρες με ελάχιστες να είναι όμορφες. Πραγματικά όμορφες με ωραία μάτια και ωραία πόδια.

Μετά από μερικά χρόνια όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι μετανάστες θα γίνουν πλειοψηφία και θα βγάζουν δήμαρχο όπως στο Λονδίνο, ή πρόεδρο όπως στην Αμερική.

Για να αποφύγουν μια τέτοια εξέλιξη οι Εγγλέζοι ψήφισαν Βrexit και ας χτυπιούνται οι Γερμανοί απ' το κακό τους γιατί δε θα μπορούν πλέον να τους κάνουν κουμάντο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και εμείς ψηφίσαμε Grexit αλλά ο κύριος Τσίπρας ταχυδακτυλουργικά το μετέτρεψε σε παραμονή στην ΕΕ υποκύπτοντας στους εκβιασμούς του Σόιμπλε .

" Όταν ο Θεός σου δίνει αλεύρι, σου παίρνει ο διάβολος το σακί" λέει μια λαϊκή παροιμία.

Η παρεούλα του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα, του Φίλη, της κυρά Τασίας και ένα σωρό άλλων ιδεοληπτικών του ιδίου πολιτικού χώρου, καθώς δυστυχώς και των ΑΝΕΛ, θα καταντήσουν την Ελλάδα μας σαν την κατάσταση που σας περιέγραψα και η σημαία μας από γαλανόλευκη θα γίνει μαύρη με καμιά πράσινη ημισέληνο στη μέση.

Ο Αϊνστάιν είχε πει πως " η δύναμη (πολιτική) πάντα προσελκύει ανθρώπους ευτελούς ηθικής και πιστεύω ότι είναι ένας αμετάβλητος κανόνας που οι αχρείοι διαδέχονται τους τυράννους".

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top