Πόσες ημέρες του χρόνου εργάζεται ο Έλληνας πολίτης για να καλύψει τις φορολογικές του υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος;
Το 1947 το Ίδρυμα Φορολογικών Ερευνών (Tax Foundation), που εδρεύει στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, εισήγαγε την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας (Tax Freedom Day) που υπολόγιζε, με μια διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο, πόσες μέρες το χρόνο ένας πολίτης δουλεύει για το κράτος.
Στις ΗΠΑ αυτή η ημέρα που ο Αμερικανός πολίτης αρχίζει να δουλεύει για τον εαυτό του είναι η 24η Απριλίου[1] και στο Ηνωμένο Βασίλειο η 13η Μαΐου. Στην Κύπρο η 13η Μαρτίου και στη γειτονική μας Βουλγαρία η 25η Μαΐου[2].
Το 2009 και πριν το ξέσπασμα της "κρίσης" για την Ελλάδα ήταν η 27η Μαιού.
Απο τότε και μέχρι το 2015 προστέθηκαν στον Έλληνα εργαζόμενο άλλες 29 ημέρες, καθιστώντας την 24η Ιουνίου την ημέρα που αρχίζει να δουλεύει για τον εαυτό του.
Και αυτό μέχρι φέτος, όπου η ημέρα αυτή μετακινήθηκε στις 7 Ιουλίου[3] , κλέβοντας στην ουσία μέσα σε ένα χρόνο από κάθε Έλληνα πολίτη άλλες 13 μέρες εργασίας!
Δυστυχώς μετά από 6 χρόνια μνημονίων η τάση είναι αυξητική υπέρ του κράτους, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια καταδεικνύουν πως ο Έλληνας θα δουλεύει 7 μήνες για το κράτος και μόνο 5 μήνες τον χρόνο για προσωπικό του όφελος!
Δηλαδή δούλοι ο ένας του άλλου και όλοι μαζί στο κράτος!
Τι σημαίνει αυτό;
Πως δεν δημιουργούμε, απλά δουλεύουμε για να συντηρηθεί η παρούσα στάσιμη κατάσταση!
Ως πότε;
Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο το capital.gr και τον Αντώνη Κρούστη
Σχόλια
Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.