Select Menu


Μια πραγματικά Ελληνική κυβέρνηση θα είχε ήδη απαιτήσει αποζημιώσεις από την τρόικα για τα εγκληματικά λάθη του ΔΝΤ επισήμανε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και στον Άκη Παυλόπουλο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ με την οποία το ίδιο το ΔΝΤ ξεκάθαρα ομολογεί ότι με τα εγκληματικά του λάθη κατέστρεψε την Ελληνική οικονομία και προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στην Πατρίδα μας, αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας προκειμένου να διεκδικήσει από την τρόικα αποζημιώσεις εκατοντάδων δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιώντας τη Συνθήκη για την ΕΕ, τη Συνθήκη Λειτουργίας της ΕΕ αλλά και τη σχετική ρήτρα στη Δανειακή Σύμβαση Ελλάδας-κρατών ευρωζώνης, η Ελληνική Πολιτεία θα μπορούσε να καταθέσει ενώπιων του Δικαστηρίου της ΕΕ αγωγή κατά της τρόικας και των δανειστών για την επιδίκαση αποζημίωσης, τόσο για την αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας που έχει υποστεί από τα μνημόνια όσο και για ηθική βλάβη, όχι μόνο για τις χιλιάδες αυτοκτονίες που προκάλεσαν τα μνημόνια αλλά και για τη διεθνή δυσφήμηση της χώρας μας. Ο προσδιορισμός του ύψους της αποζημίωσης προϋποθέτει προετοιμασία του σχετικού φακέλου της ζημίας.

Ο Νότης Μαριάς υπενθύμισε εν προκειμένω ότι τόσο η Κομισιόν όσο και η ΕΚΤ συμμετέχουν στην τρόικα για λογαριασμό της ΕΕ ενώ το πρώτο μνημόνιο εγκρίθηκε τόσο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και από το Ecofin αλλά και το Eurogroup.

Στη συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς παρατήρησε επίσης ότι λόγω της καταστροφικής πολιτικής της τρόικας στα έξι (6) πέτρινα χρόνια του μνημονίου, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 25% και σε απόλυτους αριθμούς κατά 47 δισ. ευρώ ενώ οι μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς και η επιβολή φόρων ανήλθαν στα 63 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα η Ελλάδα γέμισε με στρατιές ανέργων, το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και το δημόσιο χρέος από 123% του ΑΕΠ πριν το πρώτο μνημόνιο εκτοξεύεται τώρα στο 200% του ΑΕΠ.

Ήρθε η ώρα, κατέληξε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, να παραπεμφθούν οι τροικανοί και για ποινικές ευθύνες και αυτό μπορούν πλέον να το πράξουν οι Έλληνες Εισαγγελείς αξιοποιώντας την παραπάνω ομολογία του ΔΝΤ για τα εγκληματικά του λάθη αλλά και την απόφαση του Ιανουαρίου 2014 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που έκανε δεκτή σχετική τροπολογία του Νότη Μαριά για άρση της ασυλίας της τρόικας.

Ακολουθεί ηχητικό με τη συνέντευξη του Νότη Μαριά στον Real Fm και στον Άκη Παυλόπουλο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top