Select Menu


«… ο δρόμος της ενέργειας και του φυσικού αερίου περνάει μέσα από την διαιρεμένη και βαθιά διχασμένη τουρκική κοινωνία και φυσικά από το παιχνίδι αυτό δεν απουσιάζει η Θράκη. Θα φέρουν φθηνά εργατικά χέρια, και θα είναι μια όαση σε όσους από την Τουρκία, αποφασίσουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Η τουρκική κοινωνία, χωρισμένη σε φυλές και εθνότητες, με τις πιο κυρίαρχες (στο θέμα που μας απασχολεί), τους Αλεβίτες (είναι αυτοί που διέσωσαν χριστιανικούς πληθυσμούς στα βάθη της Τουρκίας), αλλά και τους Ντονμέδες, ξεχασμένοι εξισλαμισμένοι Εβραίοι από τον 17ον αιώνα, οι οποίοι ακόμη και σήμερα, είναι μέρος της αστικής και επιχειρηματικής ελίτ της Τουρκίας, να είναι πλέον η απαρχή για το νέο μοίρασμα εδαφών της νέας αυτοκρατορίας, που πιθανόν να έχει στο μυαλό του ο Σουλτάνος του 21ου αιώνα…”.

Από τον Αύγουστο του 2011 όταν κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει το τι θα συνέβαινε το 2016 σε μια χώρα, την Τουρκία, με μακρά παράδοση στις κινήσεις πραξικοπημάτων, το κόμμα “Ελλήνων Πολιτείας”, είχε δημοσιεύσει σε άρθρο, πολιτική εκτίμηση της εποχής, που σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ…(βλέπε παραπάνω απόσπασμα)

“Παρενέργειες” του πραξικοπήματος.

Έξι χρόνια λοιπόν μετά, και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον όρο “Δημοκρατία του Βορείου Αιγαίου”, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι από το οποίο προκύπτει άλλη μια επιβεβαίωσή μας, σχετικά με τα εθνικά θέματα, τα οποία είναι ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής του κόμματός μας. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο πρώην Πρόεδρος Τουργκούτ Οζάλ, έλεγε: «Δεν χρειάζεται πόλεμος με την Ελλάδα για την εκ νέου κατάκτηση της, απλώς μόνο η βαθμιαία αποστολή εκεί τριών-τεσσάρων εκατομμυρίων φανατικών μουσουλμάνων».

Τότε, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό μπορεί να γίνει με μια εσωτερική αναταραχή ή ακόμη και με κάποια τεχνητή “κρίση”. Οι μόνοι ίσως, που θα μπορούσαν να το σκεφτούν ήταν οι διπλωμάτες που γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά και οι ψαγμένοι που αναλύουν την εν γένει πολιτική κατάσταση της Τουρκίας, τις τελευταίες δεκαετίες. Αλλά και την ιστορική και κοινωνική δομή αυτής της χώρας. Όταν, όλα πια, αρχίζουν και παίρνουν διαστάσεις ρεαλιστικής πολιτικής, καθώς ακόμη και οι πιο δύσπιστοι αναλυτές διαβλέπουν ότι πίσω από το “πραξικόπημα” λίγων ωρών, κάτι ουσιαστικό και πολύ σοβαρό “τρέχει” στο εσωτερικό της Τουρκίας. Με τον Ερντογάν να γνωρίζει, ότι κάποιοι κύκλοι στην χώρα του, κινούνται για να του πάρουν το κεφάλι. Και γιατί όλα αυτά; Και γιατί το πραξικόπημα να γίνει λίγες μέρες μετά τη συγνώμη του Τούρκου Προέδρου στον Βλαντιμίρ Πούτιν;

Ωροδείκτης των εξελίξεων το Κουρδικό κράτος.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι, βρισκόμαστε πολύ κοντά στο υπό δημιουργία νέο “Κουρδικό κράτος” και κανείς φυσικά δεν μπορεί να αγνοήσει, τον τρόπο διοίκησης αυτού του τεράστιου σε έκταση κράτους που λέγεται Τουρκία. Το ρόλο των Ιμάμηδων και του θρησκευτικού ηγέτη τους, του Γκιουλέν, που ζει αυτό-εξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Την “μεγάλη ιδέα” των οπαδών του Κεμάλ, την ξαφνική κίνηση πολιτικής εξαφάνισης του Νταβούντογλου.

Η εβδομαδιαία Τουρκική επιθεώρηση AKSΥON, με αριθμό τεύχους 1000/3.2.2014 είχε δημοσιεύσει μία τρομακτική αποκάλυψη, που επιβεβαιώνει κατά φοβερό τρόπο και αποκαλύπτει, τον βρώμικο σχεδιασμό των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και της κυβέρνησής της για την εκπόρθηση και ισλαμοποίηση της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδος.

Όταν Ρωσία και ΗΠΑ θα “σφαχτούνε” για το ποιος θα έχει “το πάνω χέρι” στο υπό διαμόρφωση Κουρδιστάν…

Ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα ο Ερντογάν.

Το πρωί του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2016 και ενώ το πραξικόπημα στην Τουρκία δεν είχε κατασταλεί, στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε 8 Τούρκους αξιωματικούς και οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Από εδώ και μετά αρχίζει το διπλωματικό σίριαλ για την Ελλάδα.

Η Συνθήκη της Γενεύης, σαφέστατα επιβάλει να δοθεί άσυλο στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Όταν ο Τούρκος πρέσβης πιέζει για την έκδοσή τους, απειλώντας την Ελλάδα με ένα νέο casus belli. Και όταν στη δίκη των 8 στρατιωτικών, παραβρέθηκε ο Τούρκος Υποπρόξενος…

Μην τολμήσει ο αμετροεπής Τσίπρας.

Από την άλλη μεριά, η ΕΕ απειλεί ότι, εάν συνεχίσει τις εκκαθαρίσεις η Τουρκία, θα σταματήσει άμεσα τις ενταξιακές συζητήσεις της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενώ οι ΗΠΑ, εξ ονόματος του Υπουργού τους, των Εξωτερικών Τζων Κέρι, απειλούν την Τουρκία για έξοδό της από το ΝΑΤΟ, εάν συνεχίσει να καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν βασανίζει βάναυσα, συλληφθέντες πραξικοπηματίες και μη (εκκαθαρίζοντας όποιον ήταν απέναντί του).

Και μη ξεχνάμε ότι, ο υποψήφιος για την Προεδρεία των ΗΠΑ, στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ζητήσει – εδώ και πολύ καιρό – την αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Γι΄ όλους τους παραπάνω λόγους, επιβάλλεται να δοθεί από την ελληνική κυβέρνηση το άσυλο στους 8 στρατιωτικούς.

Ωστόσο, όπως λένε οι πληροφορίες μας, σκέπτονται οι κυβερνώντες Μπολσεβίκοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να τους εκδώσουν στην Τουρκία;

Από τη στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, δήλωσε ότι, είναι ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας υπέρ της εκδόσεως.

Τους εφιστούμε λοιπόν την προσοχή, μην προβούν στην έκδοση των 8 στρατιωτικών, γιατί θα μας βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες!!

Οι ΗΠΑ θέλουν να τελειώνουν με τον Ερντογάν και η Ρωσία δεν θα του δώσει λευκή επιταγή.


Οι ΗΠΑ θέλουν μέχρι τον Οκτώβριο να τελειώνουν με τον Ερντογάν, για να χρεωθεί - πιστωθεί το αποτέλεσμα ο Ομπάμα και να μην έχει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ να διαχειρισθεί ένα τέτοιο μεγάλο διπλωματικό βαρίδι.

Όσον αφορά την προσπάθεια του Ερντογάν, να βρει στήριξη από τον Πούτιν της Ρωσίας, εκτιμούμε ότι ο παμπόνηρος Ρώσος δεν θα δώσει λευκή επιταγή στον Σουλτάνο της Τουρκίας. Αλλά, θα ακολουθήσει μια μεσοβέζικη λύση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά του στην περιοχή…

Σκοπός τους η δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη.

Η εδώ και χρόνια διαφαινόμενη προώθηση δημιουργίας ΕΟΖ στην ακριτική περιοχή της Θράκης, είναι πιο ώριμη από ποτέ. Όπου δραστηριοποιείται η ΜΚΟ, Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης, στο οποίο πρωτοστατεί μια ελληνίδα μετανάστρια από τη Γερμανία. Η Κατερίνα Καραγιάννη, η οποία ήταν συνεργάτης της Deutsche Bank και του διευθύνοντος συμβούλου αυτής, Γιόζεφ Άκερμαν. Άρα, οι σχέσεις της θα πρέπει να είναι στενές και με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. Γι΄ αυτό δεν μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι, η κ. Καραγιάννη διατηρεί περίεργες σχέσεις και με το Τούρκικο Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Να σημειώσουμε πως, η δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα είναι μια νέα διοικητική περιφέρεια και θα στηριχθεί στο ιδιαίτερο φορολογικό και δασμολογικό καθεστώς και το ιδιαίτερο καθεστώς μισθών (χαμηλών).


Η Κατερίνα Καραγιάννη σέρνει το χορό, έχοντας δίπλα της τον Γιόζεφ Άκερμαν της Deutsche Bank, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο του πρώτου Χρηματοοικονομικού Συνεδρίου Θράκης, στις 14 Σεπτεμβρίου 2009.

Παναγιώτης Αποστόλου & Χρήστος Χατζηαναστασίου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top