Select Menu


Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), με μία σκληρή ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την κυβέρνηση για «μεγάλη υποκρισία» και «θέατρο», καθώς αφήνει να εξελίσσεται μία πρωτοφανής επίθεση, σε «εγκληματικό βαθμό» σε βάρος των εργαζομένων, από τον επιχειρηματία «φίλο του πολιτικού συστήματος» Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η ΟΕΧΒΕ, μάλιστα, διερωτάται αν η κυβέρνηση πηγαίνει «χέρι-χέρι με τον Λαυρεντιάδη»!

Mάλιστα το Newsbomb σε χθεσινό ρεπορτάζ του αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με τις οποίες μετέτρεψε την ELFE, από βιομηχανία με ρεκόρ πωλήσεων και εσόδων σε εταιρεία-φάντασμα, χωρίς αντικείμενο και εργαζόμενους, μόνο με... χρέη!


Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία-βόμβα της ΟΕΧΒΕ:

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ;


Τα ίδια αυτά στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης ήταν που ως Αντιπολίτευση έσκιζαν τα ιμάτια τους στις πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης. Έταζαν τα πάντα στους πάντες. Συμπαραστέκονταν στον κάθε πικραμένο. Παραβρίσκονταν παντού σε κάθε ΑΠΕΡΓΙΑ, σε κάθε εκδήλωση της γειτονιάς. Είχαν έτοιμο το σχέδιο επαναφοράς των εργασιακών σχέσεων. Με αυτές τις υποσχέσεις και άλλες πολλές η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έξω και πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις του παρελθόντος αντιδρώντας στην πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων τους τίμησε με την ψήφο τους και τους έφερε στην Κυβέρνηση.

ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Την υποκριτική παράσταση την ζούνε σήμερα και οι εργαζόμενοι της μοναδικής εγχώριας βιομηχανίας λιπασμάτων στην Καβάλα. Εδώ και δύο μήνες περίπου βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις με την Κυβέρνηση να παρακολουθεί απλά σαν θεατής και ταυτόχρονα εμφανιζόταν και ως συμπάσχων!

Ενώ εξελίσσεται ένα πρωτοφανές σχέδιο εργολαβοποίησης που εμπνεύστηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο γνωστός για το "Θεάρεστο" έργο του κύριος Λαυρεντιάδης, που δημιουργεί νέα δεδομένα για τη χώρα όταν σε μια επιχείρηση με εκατοντάδες εργαζόμενους, θέλει να δημιουργήσει ειδική ζώνη εργαζομένων που ουδείς θα έχει σύμβαση αορίστου χρόνου.

Για να το πετύχει αυτό, σχεδίασε τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών και πρόσφατα και τρίτη, που φέρονται ως ενοικιαστές των εγκαταστάσεων της εταιρείας λιπασμάτων και επικαλούμενος ότι, πλέον το έργο παραγωγής λιπάσματος το έχουν οι ενοικιαστές της εταιρείας, καλεί τους εργαζόμενους για τη μεταφορά τους στις νέες εταιρείες, με 14μηνη σύμβαση κρατώντας ταυτόχρονα και δικαίωμα να μπορεί να την καταγγείλει και πριν το 14μηνο.

Με την έκταση του όλου αυτού ζητήματος που δίνει μήνυμα προς τους απανταχού εργοδότες για παραπέρα καταστρατήγηση και αφαίρεση κάθε εργασιακού δικαιώματος, θα πίστευε κανείς ότι η αντίδραση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου θα ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Δυστυχώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω αποτελούν οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας αλλά και των Κρατικών Παραγόντων. Καμία καταδίκη και καμία ουσιαστική ενέργεια για να σταματήσει τις πολιτικές αυτές, δεν υπήρξε από το Υπουργείο. Αποδεικνύεται ότι ακολουθούν την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου.

ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ, ΚΥΡΙΕ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ,

Δεν μπορείτε να είσθε και με το θύμα και με τον θύτη και ταυτόχρονα να συνεχίζετε να εμφανίζεσθε ως συμπαραστάτες στα λόγια, χωρίς να κάνετε τίποτα στην πράξη.

Πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας δύο τριμερείς με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα κυρίου Νεφελούδη. Ενώ καλεστήκαμε και καταθέσαμε πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν τις άκρως βλαπτικές μεταβολές που καλούνται να υποστούν οι εργαζόμενοι και ενώ είναι σε όλους φανερό ότι πίσω από τις νέες εταιρείες είναι ο ίδιος εργοδότης και ενώ γίνεται φανερή και απροκάλυπτη καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, το Υπουργείο παρουσιάζεται ως στρουθοκάμηλος!

Το να μας κατανοείτε φραστικά και να δηλώνετε υποκριτικά για δήθεν πρωτοβουλίες που θα πάρετε για να ξεσκεπάσετε τον ιστό της αράχνης που σκεπάζει τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και στο τέλος, το πόρισμά σας σχετικά με την τριμερή, να κρατάει τις ίδιες αποστάσεις!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΕΝΩ ΣΥΝΔΕΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ

Κατανοούμε την ανάγκη σας να παρουσιάζεστε ως κοινωνικά ευαίσθητοι. Το συνηθίσατε άλλωστε και ως Αντιπολίτευση. Ξεχνάτε όμως ότι σήμερα κυβερνάτε και κρίνεστε για τα αποτελέσματα της πολιτικής σας και για τις ενέργειές σας και οι πράξεις, σας καταδικάζουν.

Απορίας άξιο είναι, ενώ η πλευρά των εργαζομένων ζήτησε την πραγματοποίηση των τριμερών ποτέ δεν έλαβε τα αποτελέσματα αυτών με τις θέσεις σας! Αντίθετα το πόρισμά σας το έχει λάβει ο εργοδότης (!) και εκπρόσωποι του πολιτικού σας χώρου!

Το ίδιο συνέβη και με τον έλεγχο που εμείς ζητήσαμε να γίνει από Επιθεωρητές στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ενώ εμείς ζητάγαμε να μας ενημερώσετε για το πόρισμα μετά το πέρας των ελέγχων -όπως άλλωστε έχετε υποχρέωση- παραδόξως ακούσαμε να το επικαλείται ο Διευθυντής του εργοστασίου!

Όπως καταλαβαίνετε κύριοι, είσθε βαριά εκτεθειμένοι από το σύνολο των ενεργειών σας.

Σας επισημάναμε για τους ελέγχους τη διάταξη του Νόμου 4052/2012 άρθρο 116 που απαγορεύει για θέματα ΥΓΕΙΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ εργαζόμενοι σε έμμεσο εργοδότη, με σύμβαση προσωρινής απασχόλησης, να εργάζονται στην παραγωγή ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ. Για την συγκεκριμένη επισήμανσή μας καμία αναφορά. ΓΙΑΤΙ;;;; Στέκεστε στη λέξη ‘έμμεσο εργοδότη’ οπότε δεν την λαμβάνετε υπόψη σας γιατί εδώ έχουμε καταστρατήγηση του νόμου από τον άμεσο εργοδότη!

ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ!

Στις 03/12/2013 γνωμοδότησε το Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων που ορίζεται στο άρθρο 26 του Νόμου 3850/2010, απόφαση καθορισμού για εργασίες στην παραγωγή λιπασμάτων που λόγω της φύσης τους ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων,απαγορεύοντας απασχόληση σε έμμεσο εργοδότη με σύμβαση προσωρινής απασχόλησης εργατοτεχνικού προσωπικού.

Με βάση τον παραπάνω Νόμο είναι βέβαιο ότι το Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας έπαιρνε υπόψη του ότι ένας προσωρινός εργαζόμενος δεν αντιλαμβάνεται τους ιδιαίτερους κινδύνους που κρύβει η εργασία του, δεν διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία, ταυτόχρονα με την ανασφαλή σύμβαση εργασίας (ορισμένου χρόνου). Φυσικό ήταν ότι το Συμβούλιο δεν μπορούσε να προβλέψει ότι σήμερα, στην παραγωγή λιπασμάτων θα είχαμε στον ΑΜΕΣΟ εργοδότη το σύνολο των εργαζομένων με σύμβαση προσωρινής απασχόλησης!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ

Κύριοι της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας, αντί να στέκεστε σε ατέλειες, έχετε τη δυνατότητα Νομοθέτησης ως Κυβέρνηση. Δεν μπορείτε να αφήνετε να εξελίσσετε ένας πρωτοφανής παραλογισμός, σε εγκληματικό βαθμό εις βάρος των εργαζομένων και εσείς μαζί με τις Υπηρεσίες τις οποίες διευθύνετε, να διενεργείτε επιφανειακούς ελέγχους γράφοντας εκθέσεις ιδεών.

Καταγγέλλατε για χρόνια τα κακώς κείμενα όπως εσείς τα αντιλαμβανόσασταν. Παρουσιαζόσασταν μονίμως φιλεργατικοί. Σήμερα παίζετε με την ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ αντί να κάνετε το αυτονόητο στο ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται στον κόσμο του μόχθου και της εργασίας από τον γνωστό και μη εξαιρετέοεπιχειρηματία ΦΙΛΟ του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (!) αλλά και βαθειά ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟ!

ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Την 1η Ιουλίου 2016 ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ άλλοι 10 συνάδελφοι από τα ΕΛΦΕ συνέχεια των προηγούμενων απολύσεων. Η διαφορά με τους προηγούμενους ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ είναι ότι δεν τους καταβλήθηκε ούτε καν η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!!!!!!

Εάν ΠΙΣΤΕΥΕΙ ο κύριος Λαυρεντιάδης ότι με αυτόν τον τρόπο θα λυγίσει τους εργαζόμενους και θα κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνιμα είναι οικτρά ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ. Η ενότητα των εργαζομένων δεν σπάει , δεν λυγίζει αντίθετα δυναμώνει απέναντι σε όλους που ταυτίζονται μαζί σας.

Είναι βέβαιο ότι για να συντελεί τα ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΣΧΕΔΙΑ του εις βάρος των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, εις βάρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και της ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ έχει δίπλα του και Τοπικούς ΑΛΛΑ και Κρατικούς ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. Πολύ σύντομα ΚΑΠΟΙΟΙ θα ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ. Φυσικά τίποτα δεν γίνεται χωρίς ιδιαίτερα οφέλη!

ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση επιτέλους να σταματήσει να κρύβεται.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους τοπικούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσουν ότι το κόμμα τους είναι στην Κυβέρνηση και δεν μπορούν να συμπεριφέρονται ως ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΕΣ στις συγκεντρώσεις και στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ των εργαζομένων. Έχουν υποχρέωση έμπρακτα και φανερά να κάνουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και όχι ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ΚΑΘΑΡΑ και ΦΑΝΕΡΑ να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ την πολιτική Λαυρεντιάδη που την γνωρίζουν χρόνια.

Η ομοσπονδία μας και το σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ να ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ αυτές τις ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ πριν πάρουν παραπέρα διαστάσεις.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΕ ΓΑΛΕΡΑ

Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top