Select Menu


Σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας παροχής λογιστικών υπηρεσιών PricewaterhouseCoopers, Αντουάν Ντελτούρ και σε 9 μήνες με αναστολή ο πρώην συνάδελφός του, Ραφαέλ Αλέ, οι δύο καταμηνυτές ατασθαλιών που αποκάλυψαν το σκάνδαλο LuxLeaks!


Το σκάνδαλο απο μόνο του είναι τεράστιο και δείχνει την σαπίλα στην καρδιά της ΕΕ και την διαπλοκή με τους επιχειρηματίες! Δεν μπορεί ο Γιουνκέρ να μας κουνάει απειλητικά το δάχτυλο ως φοροφυγάδες, όταν ο ίδιος έστησε στην πατρίδα του το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Ξέπλυμα! 

Οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι Γάλλοι υπήκοοι, σύμφωνα με Το Ποντίκι, καταδικάστηκαν επίσης σε πρόστιμο (1.500 ευρώ για τον Ντελτούρ και 1.000 για τον Αλέ), επίσης με αναστολή, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Λουξεμβούργου Μαρκ Τιλ.

Το δικαστήριο αθώωσε τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού καναλιού France 2 Εντουάρ Περέν, 45 ετών, ο οποίος στην εκπομπή Cash Investigation αποκάλυψε τις φορολογικές συμφωνίες του Μεγάλου Δουκάτου με πολυεθνικές εταιρείες, χάρη στα έγγραφα που του παρείχε ο Ντελτούρ.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή 18 μηνών φυλάκισης στον Ντελτούρ και τον Αλέ. Οι δύο πρώην υπάλληλοι της PwC ήταν εκείνοι που διέρρευσαν στον Τύπο περίπου 30.000 έγγραφα τα οποία αποκάλυπταν τις φορολογικές πρακτικές του Λουξεμβούργου. 

Η εταιρεία PwC, (Είναι η ίδια εταιρία που ανέλαβε την διαχείρηση 9 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων των Ελλήνων - εδώ περισσότερα) που παρίστατο ως πολιτική αγωγή στη δίκη, έλαβε συμβολικά ως αποζημίωση το ποσό του 1 ευρώ για τη ζημία που υπέστη!

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων είχαν ζητήσει την αθώωσή τους με το σκεπτικό ότι έδρασαν με γνώμονα το γενικό συμφέρον. Ο δικηγόρος του Αλέ, ο Μπερνάρ Κολέν, είχε δηλώσει πριν ανακοινωθεί η απόφαση ότι ο πελάτης του θα ασκήσει έφεση "ακόμη και αν καταδικαστεί στην καταβολή 1 ευρώ".

Και αν αναρωτιέστε γιατί κάποιος που αποκαλύπτει ένα τέτοιου μεγέθος σκάνδαλο τιμωρείτε, μπορείτε να ανατρέξετε σε άρθρο μας λίγους μόλις μήνες πρίν (εδώ περισσότερα) όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πλειοψηφία 503 ευρωβουλευτών υπέρ και 131 κατά υπερψήφισε αυτή την εβδομάδα την προώθηση Κοινοτικής Οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση της οικονομικής κατασκοπείας που με διατάξεις της φέρεται να θωρακίζει τις πολυεθνικές επιχειρήσεις από τέτοιου είδους αποκαλύψεις! 

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top