Select Menu


Το απόγευμα της 16ης Μαίου του 2015 ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδηγήσαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων.

Οι εργασίες της Επιτροπής διήρκησαν έξι μήνες και πολλά απο όσα λέχθηκαν δεν είδαν ποτέ το φώς της δημοσιότητας.

Για αυτό και εμείς αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε όλο το οπτικοακουστικό υλικό που διαθέτει στην ιστοσελίδα της η Βουλή και να σας το παραθέσουμε αυτούσιο, ωστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του...

Εκλογή προεδρείου της επιτροπής στις 5 Μαίου 2015



Συζήτηση επι διαδικαστικών θεμάτων στις 14 Μαίου 2015



Αρχική τοποθέτηση των Βουλευτών και κατάρτιση καταλόγου μαρτύρων στις 19 Μαίου 2015



Εξέταση μαρτύρων στις 26 Μαίου 2015



Εξέταση μαρτύρων στις 28 Μαίου 2015



Εξέταση μαρτύρων στις 2 Ιουνίου 2015



Εξέταση μαρτύρων στις 3 Ιουνίου 2015





Εξέταση μαρτύρων στις 9 Ιουνίου 2015



Εξέταση μαρτύρων στις 16 Ιουνίου 2015



Εξέταση μαρτύρων στις 17 Ιουνίου 2015





Τελικά που κατέληξε η Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια;

Μας το αναφέρει και πάλι η επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής (Link):


Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα!

Βλέπετε την υπόθεση την είχε πάρει πάνω της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά κανένας δεν ήθελε να ακουστεί τίποτα και έτσι η επιτροπή και τα πορίσματα χάθηκαν μαζί της, όπως ακριβώς συνέβη με τα πορίσματα της επιτροπής αλήθειας για το χρέος και της εξεταστικής για την Siemens!


Αλλά και το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας που πρόλαβε να δημοσιοποιηθεί (βλέπε εδώ), ποιος του έδωσε σημασία;;  Αφού το καθεστώς είναι μπετόν!


Το μόνο που μας έμεινε απο την όλη υπόθεση, ήταν μια έκθεση βόμβα 45 σελίδων και 11.000 λέξεων απο τον ΟΗΕ, στην οποία εισηγείται την συνέχιση της έρευνας απο την επιτροπή αλήθειας που διέκοψε η Ελληνική κυβέρνηση ενώ παράλληλα αποφαίνεται πως η ανευθυνότητα δανειζομένων και δανειστών συνέβαλε σημαντικά στην ελληνική οικονομική κρίση, τα μέτρα λιτότητας εμβάθυναν την κρίση και σε συνδυασμό με τη μείωση των δαπανών δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας υπέσκαψαν τα αντίστοιχα ανθρώπινα δικαιώματα (βλέπε εδώ)!

Και επειδή οι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι πάνω από όλα δεν θέλουν να ταράξουν τις καλές σχέσεις με τους δανειστές, το γεγονός ότι η έκθεση προτείνει στην τρόικα (συγγνώμη στους «θεσμούς») διαγραφή μέρους των χρεών και δημιουργία νέας συμφωνίας που δεν θα εξαθλιώνει με ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα, απολύσεις και εξοντωτικά μέτρα τους πολίτες, ήταν αρκετός λόγος να την εξαφανίσουν από το δημόσιο διάλογο!

Αυτό όμως που ίσως εξόργισε το καθεστωτικό μας σύστημα περισσότερο από όλα τα παραπάνω, είναι η συνεχής αναφορά του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ στην ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια του χρέους και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι του!

Γιατί όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην έκθεση «η επιβίωση ενός λαού είναι ισχυρότερη από την υποχρέωση αποπληρωμής ενός χρέους» και καμία κυβέρνηση ή διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός «δεν μπορεί να υπονομεύει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών με τη δικαιολογία το εξωτερικό χρέος της χώρας».

Την συνέχεια φαντάζομαι όλοι την ξέρετε...Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top