Select Menu


Βενιζέλος, Πάχτας έκοψαν τις ανασκαφές λόγω Σκουριών!

Παγκόσμιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανακοινώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, με τον αρχαιολόγο Κώστα Σισμανίδη να δηλώνει ότι ανακάλυψε στα Στάγειρα τον τάφο του Αριστοτέλη, ενός από τους σπουδαιότερους φιλοσόφους όλων των εποχών. Αποκάλυψε, όμως, και το παρασκήνιο των μεθοδεύσεων και εμποδίων που συνάντησε από την τότε πολιτική ηγεσία.

Οι ανακοινώσεις του Κώστα Σισμανίδη για τις ανασκαφές στα Στάγειρα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Αριστοτέλη στη συμπλήρωση 2.400 ετών από τη γέννησή του, «δείχνουν» πως ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη.

Ωστόσο, σε μια συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ο αρχαιολόγος αποκάλυψε και του λόγο για τον οποίο σταμάτησαν οι ανασκαφές, το 1997, επιρρίπτοντας ευθύνες στην τότε πολιτική ηγεσία και ονομαστικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που ήταν υπουργός Πολιτισμού.

«Εγώ ξεκίνησα τις ανασκαφικές εργασίες στα Στάγειρα το 1990. Αυτή έγινε το 1996. Η πολιτική ηγεσία τη διέκοψε διότι ήμουν αντίθετος με τη δημιουργία του εργοστασίου χρυσού στην περιοχή. Οι τότε κ. κ. Βενιζέλος, Μενδώνη, Πάχτας και δε συμμαζεύεται που έκοψαν τις χρηματοδοτήσεις» είπε ο Κώστας Σισμανίδης.

«Ήμουν αντίθετος και δεν θέλανε να ακούγεται το όνομα Στάγειρα που απείχε από εκεί που ήθελαν να φτιάξουν τα εργοστάσια δύο χιλιόμετρα» πρόσθεσε με νόημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top