Select Menu

Είναι πράγματι άξιο να απορεί κανείς με την ελαφράδα με την οποία μία μεγάλη μερίδα του κόσμου ενδίδει σε κορώνες, στριγκλιές,  οιμωγές και λαρυγγισμούς εντελώς άνοων ανθρώπων καταφάσκοντας στις εντελώς βλακώδεις δοξασίες τους.

Γράφει ο Γιώργος Σ. Πολίτης

Παράδειγμα: 1. Δείτε τι κάνουν οι ΑΘΕΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΥΡΙΖΕΟΙ 2. ΕΛΕΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. 3. ΣΚΥΛΙΑ ΤΡΩΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Και άλλα πολλά.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο η κυκλοφορίας τους στα μέσα κοινωνικών δικτύων facebook, εσχάτως στα mail και όχι μόνον εκεί, να αυγατίζουν καθώς πολλοί συμπολίτες μας που γυρεύουν οδηγό πέφτουν στην παγίδα και θεωρώντας ότι τιμούν την πολιτική τους ταγή με την ακολούθηση και την αναπαραγωγή-υποστήριξη όμοιων λογικών, καταντούν.

Πώς είναι δυνατόν λογικός άνθρωπος να σαβουριάζει σε ένα τσουβάλι χαρακτηρισμούς–κανόνες για ένα σύνολο ανθρώπων και να επιμένει πως πράγματι είναι οπαδός του ορθού λογισμού; Π.χ. Όλοι οι Άγγλοι είναι ομοφυλόφιλοι… Όλοι οι Μανιάτες κακοί και εκδικητικοί…

Και όμως εάν κρίνουμε από την αποδοχή των ηλίθιων (επιεικώς) υστερικών αναρτήσεων-κραυγών, θα δούμε ότι πράγματι υπάρχει ένα τεράστιο κίνημα άνοης αποδοχής μετακίνησης προς το μέρος του δείκτη που δείχνει, του οποίου η κυριότητα είναι αμφίβολη!

Το ζήτημα δεν είναι εάν ένας μουσουλμάνος -για παράδειγμα- κτύπησε τη γυναίκα του, ούτε εάν την κακή (για όλους εμάς) αυτή πράξη τη δικαιολογεί με κάποιο τρόπο η θρησκεία τους, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η πράξη αυτή εκμεταλλεύεται. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω πως πολλοί Έλληνες επίσης δέρνουν τις γυναίκες τους ακόμα και εάν η θρησκεία μας δεν το επιτρέπει, αυτό δεν κατατάσσει όλους τους υπόλοιπους στην ίδια με τα κτήνη μοίρα.

Και όμως άνθρωποι σοβαροί, με λόγο άξιο, συναινούν, προφανώς γιατί εξυπηρετούνται τα ελάχιστα κομματικά τους συμφέροντα ή ακόμα χειρότερα επειδή κρίνουν πως βολεύονται τα κομματικά συμφέροντα του κόμματος που υπηρετούν.

Πόσο καημένοι!

Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η πρακτική σε αυτούς (πίσω από κάποια στρεβλή λογική) εάν το όποιο θεμιτό ή αθέμιτο κέρδος είχε υλικό άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα στις τσέπες τους, αλλά ουαί, ούτε και αυτό στην συντριπτικότατη πλειοψηφία υπάρχει.

Ανακατεύονται λοιπόν οι καημένοι ακόλουθοι, αγωνιώντες, υπηρετώντας πολιτικές που έχουν λήξει εδώ και πολλά χρόνια (χωρίς να τους ειδοποιήσει κανείς) και εκείνοι ακόμα πολεμούν, έχοντας χάσει και τον λόγο της μάχης αλλά και το νόημά της.

Το ένα κόμμα ή το άλλο;

Το σωστό θα ήταν: Η μία πολιτική ή η άλλη;

Κι εμείς οι υπόλοιποι που κοιτούμε βλέποντας τα ψεύδη των μεγάλων κομμάτων να φυτρώνουν βγάζοντας άνθη προς δρέψη και στολισμό κεφαλών ηλιθίων, λυπόμαστε. Λυπόμαστε διότι πίσω από την όποια παιδαριώδη κίνηση, δεν ελλοχεύει, αλλά παρίσταται κορδωτή η βεβαιότητα έλευσης των χειρότερων.

Πώς να πάρει αποφάσεις μια χώρα όταν ακόμα οι ψηφοφόροι στέκονται αναλύοντας, μαχόμενοι περί των ελάχιστων όταν τα τεράστια πάντα(άπαντα) ουρλιάζουν;

Το πρόβλημα του μεταναστευτικού δεν είναι αν κάποιοι έφαγαν σκύλο ή έσπασαν ένα εκκλησάκι στην άκρη του δρόμου (κατακριτέα όλα) αλλά το πώς η χώρα, οι αρχηγίσκοι μας, θα συνεννοηθούν με τα χέρια έξω από τις τσέπες ώστε να εφαρμόσουν μία πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου που ξεπερνάει τη χώρα μας.

Υπάρχει διαφορά λοιπόν στην εστίαση. Όχι δεν τσακωθώ με κανέναν που επιμένει να λέει τους μετανάστες σκυλοφάγους αλλά θα το κάνω με εκείνον που επιμένει ότι η κατάσταση είναι απόρροια λάθους του ενός ή του άλλου κόμματος. Όλων είναι το λάθος και εμείς ένοχοι μέσα στην αθωότητα της βλακείας μας.

Το σύνολο των προβλημάτων είναι ξενόφερτα. Δολίως σερβισθέντα σε δίσκο ασημένιο και τα αφεντικά που στηρίζαμε τόσα χρόνια έφαγαν το δόλωμα μέχρι στομάχου.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΒΡΙΣΑΝ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…

Ειλικρινά χεστήκαμε, προφανώς κάτι τους έκανε. Αλλά και πέραν αυτού, παντού και πάντα θα υπάρχουν αγνώμονες, κακοί, εμπαθείς… Έλληνες και ξένοι. Ούτε που πρόκειται να σταθούμε δευτερόλεπτο αναλύοντας τον λόγο. Το θέμα είναι πολύ παραπέρα, στο σύνολο της πολιτικής η οποία ασκείται σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνοι, έχουμε τεράστια διαφορά κουλτούρας με τους μουσουλμάνους. Ούτε εγώ υπεραμύνομαι αυτής, της αλλότριας, εννοώ ιδεολογίας, αυτό όμως δεν μπορεί να σταθεί ικανό να με κάνει να βλέπω κοντόφθαλμα. Ένας λογικός μεσήλικας δεν δέρνεται με κάποιον επειδή δεν τον σεβάστηκε. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό;

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι να μαζευτούμε πενήντα Έλληνες υψηλού φρονήματος να δείρουμε τον κακό, αλλά να εφαρμόσουμε την πολιτική εκείνη όπου και ακυρώνει την έλευση των αυτών στη χώρα μας… Το πρόβλημα χρειάζεται πρώτιστα λύση (ως γενεσιουργός αιτία) και όχι η πάταξη του κακού αποτελέσματος της ύπαρξής του, διότι υπάρχοντος του θέματος θα γεννώνται διαρκώς κακά αποτελέσματα. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό;

Το ίδιο ισχύει και για την φτώχεια. Δεν αλλάζεις κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική αλλά επιλέγεις ως σοβαρός-λογικός άνθρωπος κάποιο άλλο κόμμα που υπηρετεί κάποια άλλη πολιτική. Τα μισά είναι υπέρ της Ευρώπης και του Ευρώ και τα λιγότερα άλλα, υπέρ της Δραχμής και υπέρ της εξόδου από την Ευρώπη.

Ευρώπη λοιπόν σημαίνει μνημόνια και αυτή την πολιτική που βιώνουμε. Ποια είναι τα κόμματα που στηρίζουν την άποψη της Ευρώπης; Αυτά και εκείνα. Τα ψηφίζουν οι θιασώτες της Ευρώπης και του Ευρώ και καλά κάνουν.

Ποια είναι τα κόμματα που επιθυμούν Δραχμή και έξοδο από την αγάπη των γειτόνων; Τα άλλα. Κανένα πρόβλημα λοιπόν.

Βεβαίως θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι ηλίθιο ψηφίζοντας ένα κόμμα του μνημονίου της Ευρώπης και του Ευρώ να περιμένουμε πως θα εφαρμόσει μία πολιτική πέραν της υφιστάμενης. Θα ήταν και άδικο -εκτός των άλλων- ως προς την ψήφο των πιστών...

Εξαιρείται ο Σύριζα όπου προδίδει νομίμως τους ψηφοφόρους του και εκείνοι ευελπιστούν στηρίζοντας ακόμη... Την πρώτη ψηφίζεται για να σκίσει τα μνημόνια και τη δεύτερη από τους ίδιους για να τα εφαρμόσει… Οποία λογική!

Τελικά κακώς λέμε τις γυναίκες –οι άντρες- αψυχολόγητες, υπάρχουν και οι Έλληνες ψηφοφόροι όπου λίγο πριν την κάλπη παθαίνουν μαλάκυνση. Που όλο τον χρόνο φωνάζουν για την ακρίβεια τα μνημόνια και όλα τα δεινά που υφίστανται και το τέλος τα ψηφίζουν και μάλιστα πανηγυρίζοντας!

Ξέχασα βεβαίως το ανυπέρβλητο επιχείρημα ‘’Και τι να κάνουμε;’’

Σε αυτό όμως αξίζει η ίδια απάντηση στην ερώτηση ‘’Γύρισες;’’

-Ξέρω κι εγώ; Εσύ τι λες;



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top