Select Menu


Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας υπέβαλλε αίτημα στο τουρκικό κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας των ηγετών του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει πολλές φορές ότι οι βουλευτές του HDP είναι «προέκταση» του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική» οργάνωση.

Το τουρκικό κράτος ζητά την άρση της ασυλίας των συμπροέδρων του κόμματος, του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ και των βουλευτών του κόμματος Σέλμα Ιρμάκ, Σιρί Σουερεγιά Οντέρ και Ερτουγκούλ Κουρκτσού.

Το ίδιο αίτημα υποβλήθηκε και στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Ερντογάν επιθυμεί να κλείσει στη φυλακή τους Κούρδους πολιτικούς ηγέτες – βουλευτές, τους οποίους έχει κατηγορήσει και ως προδότες, μετά την επίσκεψη Ντεμιρτάς στη Μόσχα.

Η νοτιοανατολική Τουρκία, δηλαδή το τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν, είναι εμπόλεμη ζώνη. Από τον Ιούλιο οι κουρδικές πόλεις τελούν υπό καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας – πολιορκίας, με 10.000 Τούρκους στρατιώτες συνολικά να επιχειρούν ενάντια στις κουρδικές πολιτοφυλακές του YPS.

Τώρα το τουρκικό καθεστώς ζητά την άρση της ασυλίας των Κούρδων βουλευτών για να τους πάει κατηγορούμενους για τρομοκρατία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στους Κούρδους, οι οποίοι είναι η μόνη δύναμη στη Μέση Ανατολή που μάχεται αποτελεσματικά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος έχοντας την υποστήριξη τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top