Select Menu

Λίστα Λαγκάρντ: Με δάνειο από τον Σάμπι Μιονί πλήρωσε ο Παπασταύρου το πρόστιμο

Σε πληρωμή του ποσού των 3,3 εκατ. ευρώ που του καταλόγισε το ΚΕΦΟΜΕΠ προχώρησε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά για να αποφύγει την ποινική δίωξη για τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Hot Doc για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο ίδιος σημειώνει -μέσω ανακοίνωσής του- ότι το εν λόγω ποσό καταβλήθηκε μετά από δάνειο που έλαβε από τον επιχειρηματία Σάμπι Μιονί που είναι επίσης στην λίστα Λαγκάρντ!

Ο κλοιός γύρω από τον κ. Παπασταύρου άρχισε να σφίγγει μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα οι οικονομικοί εισαγγελείς να στείλουν το φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Ο Σταύρος Παπασταύρου εξακολουθεί να αρνείται όσα του αποδίδονται, μιλώντας για άδικη στοχοποίηση του. Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως πλήρωσε προκειμένου για να μην βρεθεί κατηγορούμενος για κακούργημα, αναφορικά με τα 5,4 εκ. δολάρια που αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η καταβολή του ποσού έγινε μέσω δανεισμού από τον φίλο του, επιχειρηματία, Σάμπι Μιονί, ο οποίος «είναι και ο πραγματικός δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα HSBC».

Ο Παπασταύρου δεν αποδέχεται τον καταλογισμό και σύμφωνα με την δήλωση του προτίθεται να καταφύγει στα αρμόδια δικαστήρια από τα οποία ευελπιστεί να δικαιωθεί.

Η ανακοίνωση Παπασταύρου:
Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο«στοιχείο», αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση. Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό. 
Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top