Select Menu


Για την Ελλάδα και τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, μου μίλησε πριν απο λίγες μέρες ο αρχηγός του γαλλικού Αριστερού Μετώπου, Ζαν Λικ Μελανσόν.

Στην συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη RΕAL, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός μετά το δημοψήφισμα έκοψε κάθε γέφυρα, κάθε δεσμό με τον Ζαν Λικ Μελανσόν. Εναν άνθρωπο και πολιτικό που ίσως βοήθησε τον Αλέξη Τσίπρα, περισσότερο απ όλους για να λάμψει το άστρο του στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά ο Ζαν Λικ Μελανσόν λέει:« Να ξέρετε πως προσωπικά ώς άνθρωπος δεν διακόπτω εύκολα τους δεσμούς που έχω με τους άλλους. Είναι ανθρώπινοι πρώτα απ όλα οι λόγοι και μετά πολιτικοί. Ναι, ήταν μεγάλη απογοήτευση η στάση του Αλέξη. Ημασταν και οι δυο μας τόσο μόνοι, για τόσα πολλά χρόνια. Τόσο μονοι στο να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε μαζί…

Ο Αλέξης δεν έδειξε ούτε ένα λεπτό εκτίμηση και σεβασμό απέναντι μας. Δεν σκέφτηκε ούτε ένα λεπτό ότι μας παρέσυρε όλους μαζί του σε μια κατάσταση την οποία δεν επιθυμούσαμε

Δεν θα ξεχάσω την επομένη της «συνθηκολόγησής» του στις Βρυξέλλες, πως πολλά γαλλικά και ευρωπαϊκά μμε μας περιγελούσαν λέγοντας μας: «Λοιπόν είδατε ο κύριος Τσίπρας; Τελικά υπέγραψε!»

Είμαστε υποχρεωμένοι στα μάτια των υπολοίπων έντιμων αλλά και των αντιπάλων μας να πληρώσουμε -εμείς που τον στηρίξαμε- το τίμημα.

Εμείς δεν παραδοθήκαμε. Δεν πρέπει να μας μπερδεύουν μαζί του. Εκείνος κάνει ό,τι θέλει, αλλά ο Ελληνικός λαός αργά ή γρήγορα, νομοτελιακά θα τα καταφέρει και θα βγει από το τούνελ. Γιατί οι Ελληνες είναι σπουδαίος λαός.

Σας εκμυστηρεύτηκε μήπως τι έγινε; Γιατί άλλαξε στάση από τη μια μέρα στην άλλη;

Οχι,ποτέ. Από την μια μέρα στην άλλη η σχέση μας έλαβε τέλος. Κόπηκαν όλες οι γέφυρες, όλοι οι δεσμοί από εκείνον. Εγώ όπως θα θυμάστε προσωπικά πήγα στο Ελιζέ να δω τον Φρανσουά Ολαντ, τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης. Είπα στον πρόεδρο της Γαλλίας ότι πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα. Του είπα «εγώ δεν σου μιλάω στο όνομα της Ελλάδας, έχουν τους εκπροσώπους τους. Σου μιλάω σαν Γάλλος. Εάν δεν βοηθήσεις την Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο η επόμενη χώρα που θα βρεθεί μπροστά αντιμέτωπη με τις ίδες καταστάσεις θα είναι η Γαλλία. Η Γαλλία είναι ο επόμενος στόχος. Ας μην κρυβόμαστε…».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top