Select Menu


Στην περίπτωση της Ελλάδας θα έπρεπε να είχε υπάρξει μια σημαντική απομείωση του χρέους εξαρχής τόνισε ο Πολ Κρούγκμαν.

Ο Νομπελίστας οικονομολόγος σε συνέντευξή του στο Business Insider υποστήριξε πως το χρέος θα έπρεπε να απομειωθεί προτού ληφθούν τα πρώτα μέτρα λιτότητας.

«Θα έπρεπε να είχε γίνει ένα γενναίο κούρεμα. Η Ελλάδα χρειαζόταν μία εγγύηση ρευστότητας, ώστε να μην υπάρχουν επιθέσεις στο χρέος της», υποστήριξε ο Κρούγκμαν.

Η Ελλάδα θα ήταν αναγκασμένη να εφαρμόσει πολιτική λιτότητας όχι, όμως, σε αυτό το βαθμό. Θα μπορούσε κανείς να πει πως μια έξοδο από το Ευρώ το 2010 θα ήταν μια καλύτερη λύση από αυτό που συμβαίνει τώρα. Ωστόσο δεν πιστεύει πως αυτή η λύση βρέθηκε ποτέ πραγματικά στο τραπέζι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος.

Ο Πολ Κρούγκμαν αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας ότι ήταν έτοιμος να ακολουθήσει την πολιτική του παράλληλου νομίσματος, αλλά δεν ήταν πρόθυμος για κάτι τέτοιο ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top