Select Menu


Σε «καραντίνα» δύο ετών προειδοποιούν πως θα θέσουν την χώρα μας σε διαφορετική περίπτωση Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Σουηδία και Δανία.

Νέα αυστηρή προειδοποίηση και διορία έξι εβδομάδων για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές, αναμένεται να δώσουν σήμερα στη χώρα μας Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Σουηδία και Δανία, κατά την σημερινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το ζήτημα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβληθεί ιδιότυπη διετής «καραντίνα» στην χώρα μας, που ουσιαστικά θα τεθεί εκτός Σένγκεν.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύονται σε σημερινό άρθρο στους Times του Λονδίνου, όπου μάλιστα γίνεται λόγος για «επανασχεδίαση των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων στα Βαλκάνια» που θα κρατήσει για τα δύο αυτά χρόνια. Πρόκειται για το δεύτερο ρεπορτάζ μεγάλης ευρωπαϊκής εφημερίδας τις τελευταίες ημέρες που φιλοξενεί παρόμοιες πληροφορίες για το ζήτημα.


Το Σάββατο, οι Financial Times μιλούσαν για «σχέδιο απομόνωσης» της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους, που αναμενόταν να συζητηθεί στο συμβούλιο των υπουργών που είναι προγραμματισμένο για σήμερα Δευτέρα στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τους FT το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει δραστικά μέτρα στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και υποστηρίζεται τόσο από την Κομισιόν όσο και το Βερολίνο, καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι η συμφωνία με την Τουρκία στην πράξη δεν εφαρμόζεται και αποδείχθηκε αναποτελεσματική στην προσπάθεια να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη.

Κατά το δημοσίευμα αν εφαρμοστεί το σχέδιο, αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι η Ευρώπη «μετακινεί» τα σύνορά της στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και όχι στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Η πρώτη συζήτηση φέρεται να έγινε την περασμένη Τετάρτη μετά από επιστολή που έστειλε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μίροσλαβ Τσεράρ ζητώντας «απευθείας βοήθεια» προς την ΠΓΔΜ για να σταματήσει η ροή παράνομων μεταναστών από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Παρά το γεγονός πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος διέψευσε με τον πιο επίσημο τρόπο τις πληροφορίες αυτές, εν τούτοις το ζήτημα επανέρχεται λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη για την χώρα μας συνεδρίαση.

Σε περίπτωση που προκριθεί ένα τέτοιο σχέδιο, τότε αυτομάτως η Ελλάδα θα γίνει η χώρα που θα εγκλωβιστούν χιλιάδες μετανάστες, που φτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top