Select Menu


Αισιοδοξία έχει σκορπίσει σε όλους τους Έλληνες η πρόταση αρθρογράφου των Financial Times να ανταλλάξει η Ελλάδα το χρέος της με τους πρόσφυγες. Στα μπλόκα των αγροτών, νταβραντισμένοι ροδακινοπαραγωγοί έχουν στήσει χορό, αγκαλιασμένοι με ομόφυλα ζευγάρια που υπέγραψαν το σύμφωνο συμβίωσης.

Στο άκουσμα της πρότασης των Financial Times, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε αμέσως στην Καισαριανή και άρχισε να σπάει πιάτα πάνω στο μνημείο των πεσόντων, τραγουδώντας τον ύμνο του ΕΑΜ.

Σύμφωνα με την πρόταση των Financial Times, όλοι οι πρόσφυγες του πλανήτη θα φιλοξενούνται (sic) στα ελληνικά νησιά, ενώ η Γερμανία θα συμφωνήσει σε μεγάλη διαγραφή του χρέους της Ελλάδας.

Οι πρόσφυγες δεν θα μπορούν να φεύγουν από την Ελλάδα –όποιος προσπαθεί να περάσει τα σύνορα θα εκτελείται επί τόπου-, για να τιμωρηθούν που δεν έμειναν στις εμπόλεμες πατρίδες τους και για να καταλάβουν τι περνάνε τόσα χρόνια οι Έλληνες.

Ακολουθώντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο της Δανίας και της Ελβετίας, η Ελλάδα θα παίρνει από τους πρόσφυγες τα χρήματα και τα τιμαλφή, οπότε θα έχουμε αναδιανομή του πλούτου και οι Έλληνες θα γίνουν ζάπλουτοι.

Παράλληλα, η Ελλάδα θα βάζει τους πρόσφυγες να της γράφουν τα κτήματά τους και τις περιουσίες τους στη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, οπότε, με δεδομένο πως τα κράτη δεν είναι τίποτε άλλο από άθροισμα οικοπέδων, μόλις τελειώσουν οι πόλεμοι, η Ελλάδα θα εξαπλωθεί και θα συνορεύει με την Κίνα.

Τον χειμώνα οι πρόσφυγες θα έχουν μια σχετική ελευθερία –για να κάνουν και καμιά δουλειά τζάμπα ώστε να μην κουράζονται οι τεμπελχανάδες Έλληνες-, ενώ το καλοκαίρι θα τους μαζεύουμε και θα τους κλείνουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να μην χαλάει η εικόνα των νησιών και μας διώχνουν τους τουρίστες.

Η πρόταση των Financial Times είναι πολύ λογική, αφού η Ελλάδα θα μετατρέψει τους πρόσφυγες σε ευρώ, ώστε να Μένουμε Ευρώπη.

Παράλληλα, αν η Ελλάδα δώσει την ελληνική υπηκοότητα σε όλους τους πρόσφυγες, θα είναι πια η μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποφασίζει για όλη την Ευρώπη μόνη της.

Θα έρχονται στην Αθήνα η Μέρκελ και ο Ολάντ και θα πέφτουν γονατιστοί στα πόδια του Τσίπρα, για να τους επιτρέψει να μην κόψουν τις συντάξεις στους Γερμανούς και στους Γάλλους αλλά ο Τσίπρας θα τους λέει «είναι η εφαρμογή, ηλίθιοι!».

Επειδή είναι ολοφάνερο πια πως το Βερολίνο προόριζε την Ελλάδα για χωματερή προσφύγων, ελπίζω να μην υπάρχει ακόμα κάποιος καθυστερημένος που να πιστεύει πως, αν η Ελλάδα έλεγε ΟΧΙ το περασμένο καλοκαίρι στα Μνημόνια, θα την πετούσαν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Ευτυχώς που Μένουμε Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι όαση ανθρωπιάς και πολιτισμού.)

Πιτσιρίκος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top