Select Menu


Ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι μπορεί να εξοπλίσει με πυρηνικές κεφαλές τους πυραύλους του, αλλά ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί να το κάνει

Μία ημέρα αφότου η Ρωσία εκτόξευσε τους πρώτους της πυραύλους κατά του Ισλαμικού Κράτους από υποβρύχιο στη Μεσόγειο, ο Βλάντιμιρ Πούτιν επέστρεψε με... απειλητικές διαθέσεις, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η Μόσχα είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στη δράση των ακραίων Ισλαμιστών.

Υπό τη σκιά της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16, ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε σήμερα τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία αλλά την ίδια ώρα προχώρησε και σε μια δήλωση-σοκ, αφού εξέφρασε την ελπίδα του να μην χρειαστεί να εξοπλίσει με πυρηνικές κεφαλές τους πυραύλους του!

Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, ο Πούτιν υποστήριξε ότι πρέπει να αναλυθούν τα πάντα όσον αφορά στο τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης και τα όπλα που χρησιμοποιούνται.

«Οι πύραυλοι και τα KH-101 έχουν αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και μοντέρνα όπλα και τώρα το ξέρουμε και με σιγουριά», είπε, σημειώνοντας πως πρόκειται για όπλα ακριβείας τα οποία «μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές».

«Συνήθως αυτό δεν είναι απαραίτητο στη μάχη εναντίον τρομοκρατών και εύχομαι να μην χρειαστούν ποτέ», είπε ο Πούτιν.

Σημειώνεται πως η Ρωσία έπληξε χθες για πρώτη φορά στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με πυραύλους Κρουζ (τύπου Kalibr) οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το ρωσικό υποβρύχιο «Rostov-on-Don», που επιχειρεί στην Μεσόγειο. Επίσης, τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν τις τελευταίες τρεις μέρες 300 αεροπορικές επιδρομές, πλήττοντας πάνω από 600 «τρομοκρατικούς» στόχους στη Συρία.

Μεντβέντεφ: “Η Τουρκία ήθελε πόλεμο”

«Η Τουρκία ήθελε να μας οδηγήσει σε πόλεμο με την κατάρριψη του αεροσκάφους μας», δηλώνει ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Μετά την κατάρριψη ενός αεροσκάφους της, πως θα έπρεπε να αντιδράσει μια χώρα; Θα έπρεπε να ξεκινήσει πόλεμο, διότι η κατάρριψη του Su-24 αποτέλεσε άμεση επίθεση σε μια άλλη χώρα», είπε ο Μεντβέντεφ.

«Φυσικά ο πόλεμος είναι η χειρότερη λύση αν και η Τουρκία παραβίασε κάθε διεθνές νομικό δεδομένο και προχώρησε σε επίθεση εναντίον μας με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να μην απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο», τόνισε.

Στο μεταξύ ανακαλύφθηκε το «μαύρο» κουτί του καταρριφθέντος ρωσικού αεροσκάφους το οποίο όμως, με επιμονή του Ρώσου προέδρου Πούτιν, θα ανοιχθεί παρουσία και ξένων ειδικών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top