Select Menu


" μες του Αιγαί... Αιγαίου τα νεράααα αγγέλοι φτερουγίίίζουν...

Εδώ και χιλιάδες χρόνια όταν οι πάγοι που ήταν καλυμμένη ολόκληρη η Βόρεια Ευρώπη άρχισαν να λιώνουν, υπερχείλισε από τη μια μεριά ο Ατλαντικός ωκεανός και βρήκε διέξοδο από το Γιβραλτάρ, το ίδιο και η Κασπία από το Βόσπορο, και εισήλθαν στη λεκάνη της Πανγαίας που από τότε ονομάστηκε Αιγαίον Πέλαγος .

Ποιητές, μουσικοί και ζωγράφοι έχουν ασχοληθεί με τα καταγάλανα νερά και τα νησάκια του που ξεφυτρώνουν στη μέση του γαλάζιου.

Στο διάβα των αιώνων στα παράλιά του, άντε και λίγο πάρα μέσα, δημιουργηθήκανε και αναπτυχθήκανε σπουδαίοι πολιτισμοί όπως ο Σουμεριακός στην περιοχή της Βαβυλώνας, ο Αιγυπτιακός, ο Ασσυριακός εκεί που είναι σήμερα το Κουρδιστάν και ο Ελληνικός που αναπτύχτηκε στην αιχμή της χερσονήσου του Αίμου στη Μεσόγειο και επηρέασε με την λεπτότητά του όλους τους άλλους με το πέρασμα του χρόνου.

Η ανάγκη επικοινωνίας των ανθρώπων από τον ένα τόπο στον άλλο για να εξοικονομούν την τροφή τους και όταν κατάλαβαν πως το ξύλο επιπλέει στο νερό, άρχισαν να φτιάχνουν με αυτό μεταφορικά μέσα που σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου και την ανάπτυξη του πολιτισμού αυτά εξελίσσονταν.

Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που κατά καιρούς βγάζει άγριες φουρτούνες και αναγκάζει τα πλοία όσο μεγάλα κι' αν είναι να βρούν το συντομότερο ένα απάγκιο λιμάνι ν' αράξουν.

Εκεί που οι άνθρωποι ζούσαν ωραία και καλά, ήρθε η απληστία των υπερατλαντικών δυνάμεων για πετρέλαιο και τους έβαλε να τρώγονται μεταξύ τους με πρόσχημα τη θρησκεία.

Άρχισαν να εξοπλίζουν τους αντιπάλους με βαριά όπλα που δεν αφήνουν πέτρα πάνω στην πέτρα όπου πέσουν.

Οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο από το Αφγανιστάν μέχρι τη Λιβύη γέμισαν με πτώματα, κατεστραμμένες πολιτείες και ανθρώπους αλλόφρονες να φεύγουν απ' τον τόπο τους ψάχνοντας να βρούν στον ήλιο μοίρα.

Μαζευτήκανε στις παράκτιες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής φορτωμένοι με ένα μπόγο στην πλάτη και τα μωρά τους αγκαλιά, ψάχνοντας να βρούνε τρόπο να περάσουν στην Ευρώπη στη γη της επαγγελίας.

Μια παροιμία λέει πως τον φίλο τον διαλέγεις, ενώ τον συγγενή και τον γείτονα ποτέ.

Εμάς δυστυχώς μας έτυχε ένας άρπαγας, ύπουλος και άπληστος γείτονας που διαρκώς δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή.

Και οι "καλοί" αυτοί γείτονές μας που γνωρίζουν τι θα πει συνωστισμός, προθυμοποιήθηκαν να τους μεταφέρουν έναντι γερού μπαξισίου με κα να δυο χιλιάδες ευρώ το κεφάλι, στην από δω πλευρά της Μεσογείου στην Ελλάδα..

Που τα βρήκαν τόσα λεφτά κανένας δεν ξέρει, αλλά όλοι λένε πως πίσω από όλη αυτή την κατάσταση είναι κάτι "φιλεύσπλαχνες" οργανώσεις που νοιάζονται να εφαρμόσουν τη ΝΤΠ διαλύοντας πρώτα την Ελλάδα και μετά την Ευρώπη.

Μέσα σε φουσκωτές βάρκες και κάτι σαπιοκάραβα στοιβάζουν ανθρώπους, που το μόνο νερό που γνώρισαν στη ζωή τους ήταν του Ευφράτη, του Τίγρη ή του πηγαδιού τους και τους έστειλαν να περάσουν το Αιγαίο.

Και διαλύονται τα σαπιοκάραβα, και σκάνε οι φουσκωτές βάρκες και γεμίζει το Αιγαίο πτώματα αθώων ανθρώπων γιατί τους ξεσπιτώσανε δια της βίας, γιατί τους στερήσανε το δικαίωμα στη ζωή. Γιατί, γιατί, γιατί!!!

Μικρά παιδάκια που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν σε τι βάρβαρο και άπληστο κόσμο ήρθαν, πνίγηκαν και έφυγαν για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας εκεί που δεν υπάρχουν Σουνίτες, Σιίτες, Χριστιανοί ούτε πετρέλαιο.

" μες του Αιγαί... Αιγαίου τα νεράααα αγγέλοι φτερουγίίίζουν...

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top