Select Menu


«Έχω πολλές φορές δηλώσει το πόσο δύσκολο είναι να είναι κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα» αναφέρει στο Facebook ο Jan Grieveson, Βρετανός πολίτης που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λευκάδα.

Για να αποδείξει μάλιστα τον ισχυρισμό του προσπάθησε σε ένα χαρτί να συγκρίνει τα διαφορετικά φορολογικά συστήματα του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ελλάδας για να καταλήξει ότι έχουν δίκιο τελικά οι Έλληνες που λειτουργούν τη μαύρη οικονομία μια που βρίσκονται αντιμέτωποι χωρίς άλλες επιλογές.


Στην εικόνα παραπάνω περιγράφεται τι ισχύει στις δύο χώρες και το συμπέρασμα του Βρετανού είναι ότι για τις ίδιες παρεχόμενες υπηρεσίες και εμπορεύματα οι Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες εισπράττουν τα μισά από τους Βρετανούς οι οποίοι μάλιστα πληρώνουν τρεις φορές λιγότερους φόρους, την μισή ασφαλιστική κάλυψη και καθόλου ΦΠΑ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top