Select Menu


Έχουμε “χάσει τη μπάλα” στην Ελλάδα με την ιστορία μας! Μετά από την υπόθεση με την Γενοκτονία των Ποντίων και τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη,αυτές τις ημέρες έχουμε ξανά στην επικαιρότητα την υπόθεση του Γερμανού ιστορικού Χ.Ρίχτερ...

Η δίκη στο Ρέθυμνο δεν είναι δίκη ούτε για τον Ρίχτερ, ούτε για το βιβλίο του, ούτε για την Ιστορία ως επιστήμη… Δικάζεται καθαρά η ευθεία επιχείρηση ωμής ναζιστικής προπαγάνδας.

Ο οποίος θυμίζουμε σε βιβλίο του για την Μάχη της Κρήτης παρουσιάζει ως “ευγενείς νέους” τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και ως μακελάρηδες τους Κρητικούς που αντιστάθηκαν μ΄ότι είχαν στα χέρια τους και μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο.


Ο κ.Ρίχτερ δικάζεται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη και έχει ξεκινήσει μια αντιπαράθεση την οποία ομολογουμένως δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε. Ομολογούμε επίσης ότι δεν έχουμε μελετήσει σε βάθος το έργο του κ.Ρίχτερ και δεν μπορούμε να “μετρήσουμε” πόσο φιλέλληνας είναι, όπως ακούμε και διαβάζουμε. Η βράβευσή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2000 επίσης δεν μπορεί να τον “αθωώσει” απ΄ όσα υποστηρίζει.

Τι έχει γράψει μεταξύ άλλων ο κ. Ρίχτερ για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και τους Κρητικούς που αντιστάθηκαν;
“Κατά την διατύπωση κρίσεων δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως οι νεαροί αυτοί αλεξιπτωτιστές υπήρξαν θύματα μιας παιδείας που στόχευε στην υπακοή και εμπόδιζε την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Επρόκειτο για νέους γεμάτους ενθουσιασμό, οι οποίοι γνώριζαν πως ανήκαν σε μια ελίτ. Ο ιδεαλισμός των ανδρών αυτών έτυχε της χειρότερης δυνατής μεταχείρισης. Έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν και ρίσκαραν τη ζωή τους χωρίς να έχουν συνείδηση των κινήτρων. Έχει έρθει η ώρα να τους το αναγνωρίσουμε”.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πάντα ψύχραιμος Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν έντονα και είναι από τους πρωταγωνιστές του μετώπου που προσπαθούν να αντικρούσουν όσα απίθανα υποστηρίζει ο Γερμανός ιστορικός.

«Η δίκη στο Ρέθυμνο δεν είναι δίκη ούτε για τον Ρίχτερ, ούτε για το βιβλίο του, ούτε για την Ιστορία ως επιστήμη… Δικάζεται καθαρά η ευθεία επιχείρηση ωμής ναζιστικής προπαγάνδας. Αυτό όφειλαν πρώτοι από όλους να το αντιληφθούν και να το επισημάνουν ιστορικοί, διανοούμενοι και πανεπιστημιακές σχολές», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης.

Όπως είπε, ειδικά μετά την τελευταία συνέντευξη του κ. Ρίχτερ στην "Καθημερινή", είναι προφανές ότι η στόχευσή του δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια και την επιστήμη της ιστορίας, αλλά με την προσβολή των αγώνων και της αντίστασης των Κρητών και του ελληνικού λαού, προπαγανδίζοντας ανοιχτά την αιτιολόγηση όλων των ναζιστικών πρακτικών εξόντωσης λαών στο σχεδιασμό των ολοκληρωτικών πολέμων.

Καλή η…πολιτική ορθότητα, δεκτή η έκφραση της όποιας άποψης ,αλλά δεν θα πάρουμε και διαζύγιο από την κοινή λογική. Ας σοβαρευτούν λοιπόν όσοι εδώ στην Αθήνα έχουν σπεύσει για ακομη μια φορά να …αποδείξουν πόσο …ευρωπαίοι είναι ,στηρίζοντας τις ανοησίες περί…ευγενών νέων.

Η γελοιογραφία που δημοσιεύουμε τα λέει όλα…

on alert

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top