Select MenuΣτην Ελλάδα των Μνημονίων τα πάντα είναι υποθηκευμένα. Τα αεροδρόμιά της, τα λιμάνια της, οι Εθνικές της οδοί, έχουν εκχωρηθεί στους τοκογλύφους δανειστές μας για ένα κομμάτι ψωμί. Οι τηλεπικοινωνίες δεν ανήκουν πλέον στην Ελλάδα. Ο ΟΤΕ ανήκει πλέον, στους Γερμανούς της Deutsche Telecom. Και η Τράπεζα της Ελλάδος, μόνο κατ΄ όνομα είναι “της Ελλάδος”, αφού με την ένταξή μας στην Ευρωζώνη, η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά είναι ένα ακόμη παράρτημα της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Γι΄ αυτό άλλωστε, της στερείται το δικαίωμα να τυπώσει Εθνικό νόμισμα. Και Διοικητής της ΤτΕ δεν θα μπορούσε να είναι άλλος, εκτός από τον δούλο των Διεθνών Αγορών: τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως φυσικά ήταν και ο προκάτοχός του: Γιώργος Προβόπουλος… 

Ο Στουρνάρας καταθέτει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την ερχόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου θα καταθέσει τελικά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου. Για τη διερεύνηση, του πως η μοναδική ομόφωνη - στα χρονικά - απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής το 2012 για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens και η οποία επιδίκαζε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου της τάξεως των 2 δις ευρώ – απόλυτα απαραίτητα σήμερα – μετατράπηκε από κάποιους πολιτικούς ταχυδακτυλουργούς σε έναν κατάπτυστο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ της Γερμανικής εταιρείας και του Δημοσίου. Με υποχρέωση της γερμανικής πολυεθνικής να ανταποκριθεί σε μια σειρά μέτρων, όπως 80 εκ. ευρώ από συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκ. ευρώ και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ με απασχόληση 700 ατόμων κλπ. Έτσι, ενώ η Siemens θα έπρεπε να καταβάλει τα 2 δις ευρώ ως πρόστιμα για τις παράνομες μεθοδεύσεις της προκειμένου να “κερδίζει” μεγάλα δημόσια έργα, φρόντισαν κάποιοι “ευφυείς” πολιτικοί να συναινέσουν σε μηδενικό τίμημα από τη στιγμή που κανένα από τα σημεία και αυτού του επιβλαβή εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν τηρείται!!

Χωρίς την Κωνσταντοπούλου

Αφού λοιπόν, “κατάφερε” η “επαναστατική κυβέρνηση των Μπολσεβίκων του καναπέ” να βγάλει από το πολιτικό παιχνίδι την πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, τώρα προσπαθούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να “τρομάξουν” τον ελληνικό λαό με την κλήση Στουρνάρα στην Επιτροπή. Θα αναφωνήσουμε: Σιγά τα ωά!!

Όμως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα υπέβαλε τον δούλο των Αγορών, σε “μαρτυρική ανάκριση”. Θα τον ανάγκαζε να προσέλθει έστω και με χειροπέδες – τον είχε ήδη απειλήσει με βίαια προσαγωγή - και θα του αποσπούσε την “μαρτυρία” για τους πραγματικούς λόγους που αναγκάσθηκε να υπογράψει τον Συμβιβασμό με τη Siemens.

Γιατί, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε πει πιεζόμενος: “Το Νομικό Συμβούλιο με συμβούλευσε να υπογράψω. Το μόνο που μου είπε είναι ότι πρέπει να καταθέσω στη Βουλή μια διάταξη σε ένα νόμο που να αναφέρει ότι η Σύμβαση αρχίζει από τη στιγμή που υπογράφτηκε και από τα δυο μέρη. Συνεπώς, από τις 22 Αυγούστου αρχίζει να μην έχουμε προβλήματα ακυρότητας”.

Με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θα προχωρούσε σε Νέα Διακομματική Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens. Για να άλλαζε το ύψος της αποζημίωσης που θα έπρεπε να καταβάλλει η γερμανική εταιρεία. Όταν σε άλλες χώρες, όπου διαπιστώθηκαν σκάνδαλα και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, η εταιρεία πλήρωσε βαρύτατο οικονομικό τίμημα. Έτσι, δεν θα ήμασταν και σε αυτή την περίπτωση, η εξαίρεση του κανόνα…

Γιατί, στην Επιτροπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα εξετάζονταν οι διοικητικές και ποινικές ευθύνες του Γιάννη Στουρνάρα και όλων όσων άλλων ενέχονται στην αμαρτωλή ιστορία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού Siemens - Ελληνικού Δημοσίου. Οι οποίοι παρανόμησαν ή κατέστησαν επίορκοι του καθήκοντός τους. Όπως, επί παραδείγματι:Η Πηνελόπη Παγώνη, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, που ορίσθηκε από τον Στουρνάρα ως Επίτροπος Εταιρικής Συμμόρφωσης, προκειμένου να ελέγχει την τήρηση όλων των υποχρεώσεων της Siemens που απορρέουν από τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!! Καθώς και των άλλων τριών μελών αυτής της Επιτροπής (απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αριθ. Πρωτ. 118/17 Σεπτεμβρίου 2012)…

Άκυρος ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός Siemens-Ελληνικού Δημοσίου

Άλλωστε, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου είναι άκυρος από τους πρώτους μήνες της ύπαρξής του. Πιο συγκεκριμένα, στο τέλος αυτής της σύμβασης αναφέρεται ρητώς, ως δεσμευτική ισχύς: «Τα Μέρη συμφωνούν ότι η παρούσα Συμφωνία θα παρουσιαστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς εξέταση και κύρωση. Σε περίπτωση που η παρούσα συμφωνία απορριφθεί, δεν κυρωθεί εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της από τη Siemens, ανακληθεί ή ακυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη και θα θεωρείται για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις και/ή τις σχετικές διαδικασίες ως “χωρίς αναγνώριση”. Στην περίπτωση αυτή, τυχόν εκπληρωθείσες παροχές θα επιστραφούν».

Από τη στιγμή λοιπόν, που ουδέποτε αυτός ο Συμβιβασμός κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή, δεν καθίσταται αυτομάτως άκυρος; Πολύ δε περισσότερο, όταν η Siemens υπέγραψε αυτόν τον Συμβιβασμό στις 7 Μαρτίου 2012 ενώ το Ελληνικό Δημόσιο διά μέσω του εκπροσώπου του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2012. Δηλαδή, μετά από πεντέμισι μήνες!! Δηλαδή, πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των 45 ημερών που όριζε ο Συμβιβασμός!! Άρα, όταν μια Διεθνής Σύμβαση κυρώνεται εκπρόθεσμα, απλά είναι άκυρη!!

Υπογραφή με το πιστόλι στον κρόταφο

Ωστόσο, θα πρέπει να αναζητηθεί, γιατί οι προηγούμενοι αρμόδιοι Υπουργοί Σαχινίδης και Ζανιάς δεν υπέγραφαν αυτόν τον Συμβιβασμό; Γιατί, άφησαν να παρέλθει το 45ήμερο που οριζόταν, από τη στιγμή που ο Συμβιβασμός αυτός θεωρητικά ήταν για τις Μνημονιακές κυβερνήσεις επ΄ ωφελεία του Ελληνικού Δημοσίου;Γιατί, ο σημερινός Διοικητής της ΤτΕ υπέγραψε τον Συμβιβασμό δυο ημέρες πριν το πρώτο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά ως Πρωθυπουργού στη Γερμανία, όταν αναφώνησε μπροστά στη Γερμανίδα Καγκελάριο το “ουδείς αναμάρτητος”; Μήπως γιατί του είχε διαμηνύσει η Μέρκελ: «Θα σου κόψω τα ποδάρια αν έρθεις χωρίς την υπογραφή»!!!

Παναγιώτης Αποστόλου 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top