Select Menu


Την στιγμή που ο κόσμος στην στρατοκρατούμενη Ευρώπη ζεί υπο τον φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τον θάνατο και του 2ου πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε νωρίτερα απο Τουρκικά F16. 

O Πούτιν παρότι χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς στις πρώτες του δηλώσεις συνδέοντας άμεσα την Τουρκία με το ISIS, απέφυγε να πει πως θα απαντήσει. Είπε απλά ότι θα υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών.


Είναι φανερό ότι η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει την ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, για να αναγκάσει την Ρωσία να αποσυρθεί από τη Συρία, προκειμένου να διασώσει τους τζιχαντιστές και τα κέρδη της από την περιοχή. 

Το ερώτημα είναι εάν αυτή της η ενέργεια ήταν εντεταλμένη από την διεθνή ολιγαρχία, οπότε θα έχουμε σύγκρουση Ρωσίας ΝΑΤΟ για την κυριαρχία στην Παγκοσμιοποίηση, είτε είναι απλά μια υψηλού ρίσκου τυχοδιωκτική ενέργεια των Τούρκων.

Σε κάθε περίπτωση η Ρωσία είναι υποχρεωμένη, είτε να ομολογήσει ότι το αεροπλάνο της παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, είτε να απαντήσει στρατιωτικά, οπότε και θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ.

Διαφορετικά θα έχει ηττηθεί διπλωματικά και στρατιωτικά σε διεθνές επίπεδο και δεν θα την λαμβάνει κανείς πλέον σοβαρά υπόψη.

Δύσκολα τα πράγματα, από τη στιγμή μάλιστα που η Ρωσία ήδη απάντησε ότι μπορεί να αποδείξει πως το αεροπλάνο της δεν παραβιάσε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top