Select Menu


«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απαιτεί μια ελάφρυνση του» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην Il Sole 24 Ore, ενώ σημειώνει ότι «η εμπιστοσύνη ανακτήθηκε αποτελεσματικά, πρώτα από όλα από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία σήμερα συνδιαλέγεται με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κλίμα συνεργασίας».

Αναλυτικότερα , ο κ. Ντράγκι σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους απάντησε:

«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο αν, πρώτα από όλα, η κυβέρνηση εφαρμόσει τις υποχρεώσεις του προγράμματος που υπέγραψε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, την «κυριότητα» του προγράμματος.
Δεύτερον, η βιωσιμότητα του χρέους απαιτεί μια ελάφρυνσή του. Και το τελευταίο αυτό πρέπει να είναι μεγέθους ανάλογου ώστε να απομακρύνει κάθε αμφιβολία σχετικά με την μελλοντική βιωσιμότητα του ίδιου του χρέους, όταν η πρώτη προϋπόθεση θα έχει βρει εφαρμογή. 

Τι είδους «debt relief» (ανακούφιση χρέους) θα πρέπει να γίνει, πώς να στοχευθεί έτσι ώστε να μην αλλοιωθούν τα κίνητρα για την εφαρμογή του προγράμματος, είναι αποφάσεις που ανήκουν στις χώρες μέλη, στους προϋπολογισμούς των οποίων θα έχει επιπτώσεις η απόφαση αυτή. Πάνω σε αυτό το θέμα η ΕΚΤ δεν έχει κάτι να πει».



Μέρκελ τ΄ακούς;;;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top