Select Menu


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα στηρίζει την ανελέητη ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί την κοσμική κυβέρνηση Μπασάρ αλ-Άσσαντ στη Συρία για τους θανάτους δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, τονίζει ο αμερικανός συγγραφέας Eric Zuesse, προσθέτοντας ότι η εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον αυτή τη στιγμή ελέγχεται από μια αριστοκρατία που είναι σταθερά συνδεδεμένη με τον οίκο των Σαούντ.

Η Σαουδική Αραβία έχει από καιρό επικριθεί δριμύτατα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την εξαιρετική βιαιότητα στις ποινές που επιβάλλει στους κρατουμένους της, ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει την ηγεσία των ΗΠΑ να θέλει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

«Η βασιλική οικογένεια των Σαούντ είναι η κορυφαία Σουνιτική δύναμη στον κόσμο και εδώ και καιρό έχει συμμαχήσει με τις ΗΠΑ εναντίον των σύγχρονων σάχηδων του Ιράν (μετά το 1979) και όλων των άλλων Σιιτικών χωρών όπως της Συρίας, των Σιιτών Χούτις της γειτονικής Υεμένης, οι οποίοι βομβαρδίζονται ασταμάτητα από τους σκληροπυρηνικούς Σουνίτες Σαουδάραβες με τα όπλα των ΗΠΑ.» υπογράμμισε ο αμερικανός συγγραφέας και ιστορικός Eric Zuesse.

«Σύμφωνα με τον πρώην λογιστή της Σουνιτικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, τον άνθρωπο που συγκέντρωνε όλες τις οικονομικές δωρεές προς αυτήν την οργάνωση, σχεδόν το σύνολο της χρηματοδότησης προς την Αλ Κάιντα αποτελείτο από δωρεές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κυρίως από τον οίκο των Σαούντ, αλλά και από άλλους Άραβες Σουνίτες βασιλείς», ανέφερε ο ιστορικός ερευνητής στο άρθρο του που φιλοξένησε το Global Research.

Ο Zuesse υπογράμμισε ότι αν δεν υπήρχε η υποστήριξη των ΗΠΑ, ο οίκος των Σαούντ θα είχε πέσει όπως και κάθε άλλο «τυραννικό» καθεστώς.

Ωστόσο, αντί να στοχεύσει την σαφώς μη δημοκρατική κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, η Ουάσινγκτον προσπαθεί να ανατρέψει την κοσμική ηγεσία της Συρίας.

Τον Αύγουστο του 2011, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε επισήμως ότι το μέλλον της Συρίας πρέπει να το αποφασίσει ο λαός της, «ήρθε η ώρα να παραιτηθεί ο Πρόεδρος Άσσαντ.»

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο λαός της Συρίας έχει κατ’ επανάληψη εκλέξει τον Μπασάρ αλ-Άσσαντ ως νόμιμο ηγέτη της Συρίας. Ακόμα και δημοσκοπήσεις της Δύσης δείχνουν ότι τουλάχιστον το 55 τοις εκατό των ερωτηθέντων υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας.

Αλλοίμονο, η ‘εξαγωγή της δημοκρατίας’ των ΗΠΑ δεν είχε ποτέ να κάνει με την πραγματική δημοκρατία.

«Ποια ‘καλά της δημοκρατίας’ έφεραν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον λαό της Ονδούρας, ή στο Ελ Σαλβαδόρ, ή στη Γουατεμάλα; Τα αποτελέσματα ήταν πλημμύρες προσφύγων σαν τις πλημμύρες των προσφύγων από τη Λιβύη και τη Συρία που βομβάρδισαν οι ΗΠΑ», τόνισε ο Zuesse.

Περιττό να πούμε ότι με την ανατροπή του Μπασάρ αλ-Άσσαντ και της Ιρανικής κυβέρνησης, η Ουάσινγκτον θα ενεργούσε καθαρά προς τα συμφέροντα της Σαουδικής ελίτ που λαχταρά να έχει την απόλυτη εξουσία σε όλους τους Μουσουλμάνους, είτε αυτοί είναι Σουνίτες, είτε είναι Σιίτες.

Η αριστοκρατία της Αμερικής έχει πολλά κοινά με εκείνη των Σαουδαράβων και αυτός είναι ο λόγος που εδώ και καιρό έχει εδραιώσει στενή συμμαχία μαζί της.

«Η αμερικανική αριστοκρατία (κυρίως τα τρία πιο ισχυρά στοιχεία της: η Γουόλ Στριτ του πετροδολαρίου, οι δισεκατομμυριούχοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς και οι δισεκατομμυριούχοι του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος – όλοι επωφελούνται από τη συμμαχία τους με τους Σαουδάραβες), πρέπει να ηττηθεί» αναφέρει ο ερευνητής ιστορικός.

Ο αμερικανικός λαός πρέπει να αφαιρέσει την δύναμη που ασκεί η αμερικανική ελίτ στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, διαφορετικά το έθνος θα οδηγηθεί στην καταστροφή.

Πηγή: SPUTNIC
Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top