Select Menu


Η νεοφιλελεύθερη Γερμανία, ο ισχυρότερος κρίκος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ο απόλυτος εκφραστής των αγορών και των τραπεζών στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, αποφάσισε να βάλει στην άκρη το “Δημοκρατικό” και “Κοινωνικό” προφίλ της και προβαίνει σε εξονυχιστικούς ελέγχους στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία, απ΄ όπου καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες–χιλιάδες μετανάστες–πρόσφυγες.  Επιπρόσθετα, ανέστειλε προσωρινά ακόμη και την Συνθήκη Σένγκεν για την ελεύθερη διακίνηση πολιτών στην Ευρώπη και μετακινεί χιλιάδες αστυνομικούς προκειμένου να ελέγξουν τα σύνορα της χώρας της. Ταυτόχρονα, οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι Deutsche Bahn ανακοίνωσαν την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων τους από και προς την Αυστρία. Βέβαια, ως γνωστόν για πολλές περιπτώσεις ισχύει το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.

Από την άλλη μεριά, η Ουγγαρία που ανήκει στη Συνθήκη Σένγκεν, στήνει στα σύνορά της με τη Σερβία σιδηρόφρακτο τείχος που σκοπό έχει να αποτρέψει τη μεγάλη ροή προσφύγων στο έδαφός της. Την κατασκευή του φράχτη (ύψους 3,5 μ.) έχει αναλάβει ο στρατός και θεωρεί η Ουγγρική κυβέρνηση πως η ολοκλήρωσή του θα έχει πραγματοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου και θα εκτείνεται κατά μήκος των 177 χλμ με τη Σερβία. Μέχρι την ολοκλήρωση του φράχτη, μεταφέρει ειδικές δυνάμεις του στρατού για να αποτρέψουν την είσοδο στη χώρα των προσφύγων. 

Ήδη, το θερμόμετρο της έντασης έχει ανέβει επικίνδυνα στα σύνορα Ουγγαρίας και Σερβίας και είναι ιδιαίτερα τα πλάνα που μας μεταφέρει στις τηλεοπτικές οθόνες μας το κανάλι Euro news (στα δικά μας κανάλια η απόλυτη μούγκα). Μια εικόνα που παρουσιάζει χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και που η “υποδοχή” των προσφύγων γίνεται με μικρά άρματα μάχης του στρατού, με μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις που ρίχνουν συνέχεια δακρυγόνα, με πυροσβεστικά οχήματα που ρίχνουν τόνους νερό σε μια προσπάθεια αποτροπής της εισόδου τους στην Ουγγαρία. Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας χαρακτήρισε αναγκαία την απόφαση της Γερμανίας για την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορά της και διατύπωσε την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας του σε αυτήν την απόφαση.

Επιπλέον, στην Τσεχία ο Τσέχος Πρωθυπουργός απορρίπτει σθεναρά τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες. Μια απόφαση που πάρθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο υποστήριξε την πρόταση της Ευρωπαικής Επιτροπής για την κατανομή 160 χιλιάδων προσφύγων στις χώρες μέλη της ΕΕ μέσα στα επόμενα δυο χρόνια. Ωστόσο, πέραν της Τσεχίας κατ΄ αυτής της πρότασης τοποθετήθηκαν ήδη, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία!!

Σε όλα τα παραπάνω ας προσθέσουμε την προ ημερών ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που προανήγγειλε αυστηρότερους νόμους για τους παράνομους μετανάστες που θα επιχειρήσουν να περάσουν στο βρετανικό έδαφος διά μέσω της σήραγγας της Μάγχης από τη μεριά της Γαλλίας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στην “Ευρωπαϊκή” Ελλάδα τι συμβαίνει άραγε; Στην χώρα που έχει επέλθει η ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, έχει γίνει “κατάληψη” των ελληνικών νησιών του Αιγαίου πελάγου μας από μετανάστες - πρόσφυγες εμπόλεμων ζωνών. Η Κως, η Μυτιλήνη και άλλα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, δέχθηκαν και εξακολουθούν να δέχονται “εχθρική” επίθεση. Πολιορκούνται από τους μετανάστες τα Δημαρχεία, τα Αστυνομικά Τμήματα και η επιχειρηματικότητα πάει στα τάρταρα. 

Αυτό το χρονικό διάστημα οι νησιώτες μας καθώς και η ελληνική οικονομία περίμεναν πρόσκαιρα να ανακάμψουν, αυτή την ίδια ώρα περίμεναν τις αποφάσεις μιας ανύπαρκτης ελληνικής κυβέρνησης - των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -, που το μόνο που κατάφερε ήταν να βγάζει “κρουαζιέρα” τους μετανάστες με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Όπως επίσης, να κατασκευάζει πολυτελή κέντρα φιλοξενίας με όλες τις ανέσεις (κλιματισμό, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) για τους μετανάστες στην περιοχή του Ελαιώνα. Όταν το ίδιο αυτό κόμμα – ΣΥΡΙΖΑ – απέτρεψε την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής με την δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού, γιατί τάχατες η περιοχή είχε κορμοράνους και έπρεπε να προστατευθούν.

Ωστόσο, η ίδια αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος “κατάληψης” της Ελλάδος από Ισλαμικά στίφη, υπάρχει και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου. Στις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν εκπνεύσουν οι αρμοδιότητες αυτής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση (;) προετοιμάζει την κατασκευή δυο νέων κέντρων υποδοχής και πρώτης απογραφής προσφύγων στο Λαύριο και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Έτσι, η Ελλάδα που είναι ο πλέον αδύνατος κρίκος της ΕΕ επί σειρά ετών στο λαθρομεταναστευτικό (Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ) αλλά και σήμερα στο προσφυγικό κύμα από χώρες που εμπλέκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, εξακολουθεί να μην έχει καμιά μεταναστευτική πολιτική. Κανένα πρόγραμμα, καμιά διαβούλευση μεταξύ όλων των κομμάτων για ένα Εθνικό θέμα, μείζονος σημασίας. Όμως, αυτό το φλέγον ζήτημα αγγίζει όλη την Ευρώπη, αλλά δείχνει και εκείνη ανέτοιμη να το αντιμετωπίσει. Από “προοδευτικές” χώρες της Ευρώπης παίρνονται μέτρα αποσπασματικά που στην εδώ γη της Επαγγελίας χαρακτηρίζονται, ρατσιστικά και φασιστικά. Γιατί, στην Πατρίδα μας “περισσεύει” ο φαρισαϊσμός και “ξεχειλίζει” η δημοκρατικότητα!!

Σε πολλά άρθρα μου κατά το παρελθόν, είχα αναφέρει πως η οικονομική κρίση που αναπτύχτηκε το 2008 κυρίως από τα παγκόσμια κερδοσκοπικά κυκλώματα και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, δηλαδή τους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποιήσεως, αλλά και η φασιστική αντιμετώπιση των ισχυρών της ΕΕ έναντι των αδύνατων χωρών, αργά ή γρήγορα θα διέλυε την ΕΕ. Από τη στιγμή που η ΕΕ των Εθνών μεταλλάχθηκε σε ΕΕ των αγορών και των τραπεζών. Έτσι, στις ημέρες μας η οικονομική ανισορροπία στην ΕΕ γενικεύεται και η ύφεση είναι συνεχώς αυξανόμενη και βαθύτερη.

Οσονούπω, η διάλυση της ΕΕ θα έλθει πολύ νωρίτερα απ΄ όσον εκτιμούσα, μιας και το προσφυγικό ζήτημα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας και παρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Εάν δεν υπάρξει μια ευρύτερη Ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν θα μιλάμε μόνο για μια διαλυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για μια άλλη Ευρώπη, που σε λίγα χρόνια δεν θα έχει κανένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που την διέκριναν.

Συνεπώς, το ζήτημα δεν είναι η μελλοντική ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά γενικότερα η ύπαρξη της Γηραιάς Ηπείρου!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top