Select Menu


Με τις εκλογές που θα έχουμε σε λίγες μέρες, βλέπω τον κόσμο να μη ενδιαφέρεται καθόλου εκτός ορισμένων που έχουν μείνει στο κάποτε...

Απ' ότι λένε οι "γκαλοπάδες", οι κάλπες δεν πρόκειται να αναδείξουν κανένα κόμμα ως νικητή γιατί κανένα δεν εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη στους ψηφοφόρους.

Από τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις και κανένας δεν θα θέλει να συνεργαστεί με κανένα, οπότε ευτυχώς θα μείνουμε χωρίς κυβέρνηση.

Και τόσα χρόνια που είχαμε μπόλικες κυβερνήσεις τι καταλάβαμε.

Από την μεταπολίτευση και μετά άρχισε η αποβιομηχάνιση της χώρας, ο Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΟΚ για να μάθουμε μπάνιο, ο Σημίτης με δόλο και σε συμπαιγνία με τους Γερμανούς μας έβαλε στην ΕΕ και στο ευρώ.

Την είσοδο αυτή την πληρώνουμε άσχημα τα τελευταία χρόνια, γιατί η διαφθορά και οι μίζες επί των ημερών του Σημίτη δεν είχαν τελειωμό και αυτός δεν έπαιρνε χαμπάρι.

Ο Κωστάκης ήθελε να υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης και επειδή σε κάποιους δεν άρεσε η ιδέα θελήσανε να τον μπουμπουνίξουνε κάπου εκεί στη νέα Μάκρη.

Τώρα το πως τη γλύτωσε ένας Θεός ξέρει.

Μετά μας ήρθε ο Γιωργάκης μετά βαΐων και κλάδων συνοδευόμενος από αλλάζοντα συρφετό συνδικαλιστών σαν απελευθερωτής από την επάρατη δεξιά.

Σε μια βδομάδα βούιξε το Καστελόριζο πως λεφτά δεν υπάρχουν, γιατί η μάμμη Μάργκαρετ μαζί με τ' αδέρφια του τα είχανε στείλει στην Ελβετία.

Μετά είχαμε υπηρεσιακές κυβερνήσεις με τους περισσότερους από αυτούς που τις απαρτίζαμε να είναι ιμιτασιόν Έλληνες και προκόψαμε.

Το πάλαι ποτέ ο γέρο Καραμανλής για να καλύψει τον Αντρέα για τα σκάνδαλά του, φρόντισε να δώσει συμβουλή με το "σοφό" ρητό "πως ένα πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή αλλά στο σπίτι του".

Ο Βενιζέλος αργότερα σου λέει, γιατί μόνο οι πρωθυπουργοί και όχι και οι υπουργοί και όλα τα τσανάκια που πρόθυμα κάνουν τις βρομοδουλειές μας;

Και έτσι έφτιαξε το νόμο "περί μη ευθύνης υπουργών", "περί παραγραφών" και "περί διαγραφών " και συ τώρα χάνεις το κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι σου.

Τώρα όλη αυτή η αποτυχημένη νομενκλατούρα της αισχρής οικογενειοκρατίας έρχεται με θράσος να ζητήσει να την εμπιστευτείς και να της δώσεις πάλι την ψήφο σου, αυτοί να κάθονται και να τους πληρώνουμε εμείς, αφού δεν πρόκειται να νομοθετήσουν ούτε ένα νόμο χωρίς να πάρουνε την έγκριση της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Τότε τι τις θέλουμε τις εκλογές;

Εσύ μωρέ τους ξαναεμπιστεύεσαι; Εγώ πάντως όχι!

Πολύ περισσότερο εμπιστεύομαι αυτή την υπηρεσιακή κυβέρνηση που έχουμε τώρα παρά όλες τις προηγούμενες μαζί. Λέω εγώ τώρα, δεν παραμένει μονίμως αυτή η κυβέρνηση στο τιμόνι, για να γλυτώσουμε τα χειρότερα;

Η Δημοκρατία φυλάκισε τον νικητή του Μαραθώνα γιατί δεν είχε να πληρώσει ένα άδικο πρόστιμο που επίτηδες του επέβαλλαν, εξόρισε τον Αριστείδη γιατί ήταν δίκαιος και δολοφόνησε το Σωκράτη.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της κυρίας Θάνου μπορεί να μην είναι εκλεγμένη, αλλά εμπνέει εμπιστοσύνη.

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας,
theofilouerga.gr



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top