Select Menu


Στη συνέντευξη Τύπου (7/9/2015) στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας για δυο πράγματα ήταν απόλυτα σαφής:
  • Εάν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν να κάνουν κυβέρνηση μετά τα εκλογικά ποσοστά που θα λάβουν στις εκλογές, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει ακυβέρνητη τη χώρα. Εκτός, εάν ΠΑΣΟΚ και “Ποτάμι” θελήσουν να πάνε σε νέες εκλογές!! 
  • Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κάνει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών με τη ΝΔ γιατί πρεσβεύει την αποτυχία και τη διαπλοκή του χθες, παρ΄ ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απέκλεισε την μετεκλογική συνεργασία των δυο κομμάτων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ). 
Ωστόσο, ποια θα μπορούσε να είναι η ανάγνωση των όσων ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας; Τι μας είπε δηλαδή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Πως εάν δεν φτάνουν τα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κουκιά για το μαγικό αριθμό 151, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συγκυβερνήσει με τα απολιτίκ και άνευ ιδεολογίας πολιτικά ζόμπι του “Ποταμιού” ή με το παλαιολιθικό ΠΑΣΟΚ. Έτσι, αποφεύγουμε και νέες εκλογές, ε Αλέξη; Αλλά, με τη ΝΔ ποτέ μα ποτέ Αλέξη!! Μα το ΠΑΣΟΚ δεν εναλλασσόταν επί 4 δεκαετίες στην Εξουσία με τη ΝΔ, με αυτοδύναμες κυβερνήσεις; Αυτά και τα δυο κόμματα δεν είναι υπεύθυνα για τα σημερινά δεινά της Πατρίδος μας και του λαού μας; Για το έλλειμμα της Δημοκρατίας μας; Βέβαια, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα Αλέξη! Και το “πάντρεμα” θα το κάνει ο “σύντροφος” Μάρκος Μπόλαρης που ασμένως συμπεριέλαβες στις λίστες του κόμματός σου!! Ναι, το σοσια-ληστρικό απολειφάδι, το φιλαράκι του Γιωργάκη Παπανδρέου, υφυπουργού στην κυβέρνησή του. Γιατί, τους αρραβώνες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τους προετοίμασαν ήδη, οι άλλοι “σύντροφοι” του ΠΑΣΟΚ και τους οποίους εξέλεξες Βουλευτές στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 με το ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπεις, η διαδρομή είναι πλέον πάγια και διαχρονική. Από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ. Σαν την παλαιότερη διαδρομή των τρόλεϊ: Παγκράτι – Κολιάτσου!!

Όμως Αλέξη, στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ! Δεν το έμαθες ακόμη; Απλά θα ήταν χρήσιμο να σου θυμίσω πως, επανειλημμένως ο Αντώνης Σαμαράς στα τέλη του 2011 μέχρι τις εκλογές του ΄12 έλεγε για τα σενάρια που “έβλεπαν” το φως της δημοσιότητας περί συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ: «Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνιστά κοινοβουλευτική χούντα».

Αλλά, θα στο ξαναγράψω!! Για δυο λόγους κάνεις τις εκλογές:

α) Μετά την καταψήφιση του τρίτου Μνημονίου από μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τον πλήρη ιδεολογικό διαχωρισμό τους από εσένα, η βούληση των Γερμανών ήταν να δημιουργηθεί μια δοτή κυβέρνηση όλων εκείνων των Μνημονιακών κομμάτων, προκειμένου να τηρηθεί η συμφωνία με τους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” μας. Επικράτησε ωστόσο, η πρόταση της διεξαγωγής Εθνικών εκλογών για να έχει αυτή η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού!!

β) Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με την άκαμπτη στάση της και μέσω των Επιτροπών που προήδρευε για την ανασύσταση του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Siemens, για την αναψηλάφηση της λίστας Λαγκάρντ, για την απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα από την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια καθώς και το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, θορύβησαν αν όχι τρομοκράτησαν τη Γερμανική κυβέρνηση. Γιατί, πίσω από όλα αυτά τα τεράστια θέματα βρίσκονται οι διαχρονικές γερμανικές αρχές και τα εν Ελλάδι φερέφωνά τους που κατά καιρούς έδρασαν ως γερμανοτσολιάδες. Εάν λοιπόν, συνεχιζόταν η διαχείριση αυτών των Εθνικών ζητημάτων από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα αποκαλύπτονταν πολιτικά πρόσωπα που έπαιξαν βρώμικο και καθοριστικό ρόλο - πολλά εκ των οποίων είναι ακόμη εν ενεργεία - στη μετατροπή της Ελλάδος από κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, σε κράτος αποικιακού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου έπρεπε να “φαγωθεί” χωρίς να ανοίξει “μύτη” η Πρόεδρος της Βουλής!!

Έτσι, μετά τις εκλογές όλοι θα συνασπισθείτε σε μια κυβέρνηση αρεστή στους Γερμανούς κατακτητές μας!! Και όλος ο καυγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γίνεται για το ποιο από αυτά τα δυο κόμματα θα είναι πρώτο κόμμα, προκειμένου να σφετερισθεί το μπόνους των 50 εδρών και ο αρχηγός του να γίνει Πρωθυπουργός!! Γι΄ αυτό η πολιτική τους θα εξακολουθήσει να είναι δουλική στα Μνημόνια και στη Μέρκελ!!!

Παρά ταύτα θα πρέπει να αποφθεχθούν όλες οι απρόβλεπτες μετεκλογικές συνέπειες. Και μια τέτοια είναι η “Χρυσή Αυγή”!! Που όλα δείχνουν πως θα είναι το τρίτο κόμμα στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Εάν λοιπόν, συγκυβερνήσει το πρώτο με το δεύτερο κόμμα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ή τανάπαλιν, τότε η “Χρυσή Αυγή” θα είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση, με ότι αυτό συνεπάγεται και λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που παρέχει το καταστατικό της Βουλής. Γι΄ αυτό τα επιτελεία αυτών των κομμάτων, απεργάζονται τα σενάρια που έχουν μπροστά τους για μετά τις εκλογές. Και αυτό που επικρατεί αυτή τη στιγμή, είναι πως το πρώτο κόμμα (ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ) θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση με τα καθ΄ όλα πρόθυμα άλλα Μνημονιακά κόμματα που φαίνεται πως κερδίζουν την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το “Ποτάμι” και την Ένωση Κεντρώων!!

Αυτή την προσέγγιση, ήδη την φωνάζει το επιτελείο της Κουμουνδούρου, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας τη βροντοφώναξε από την συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ στο Βελλίδειο. Αντίθετα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το χειρίζεται τελείως διαφορετικά. Θέλει να δείχνει προς τα έξω πως είναι ενωτικός, πως νοιάζεται για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, προσπερνώντας τις ιδεοληψίες και τις διαφορές που έχει το κόμμα του με το ΣΥΡΙΖΑ. Το παίζει “Εθνικά υπερήφανος” για να μπορέσει να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων στη ΝΔ. Κάτι, που παραδέχτηκε και ο Τσίπρας από το Βελλίδειο. Παραδοχή που υποκρύπτει την “κρυφή συμφωνία τους”!!

Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!! Και δεν πρέπει να ξεχνούν πως ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός. Ο οποίος “ακούμπησε” στην ελπίδα και την προοπτική του Αλέξη Τσίπρα και τελικά προδόθηκε για άλλη μια φορά! Ο λαός μας είναι αηδιασμένος από όλα τα Μνημονιακά (των τριών Μνημονίων) κόμματα και θα δώσει το μήνυμά του, κατά κύριο λόγο, μη προσερχόμενος στις κάλπες προκειμένου να φανερώσει την απόλυτη αποστροφή του προς το σαθρό και διαβρωμένο πολιτικό Σύστημα. Άλλωστε, αυτό δείχνει το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό της αποχής των τελευταίων εκλογών. Μέχρι να βρεθεί εκείνο το κόμμα που πραγματικά θα εκφράζει τα οράματα του ελληνικού λαού. Γιατί, γνωρίζει ο λαός μας, ότι η ψήφος του στις παρούσες εκλογές θα είναι ένας φάκελος κενός!! Γιατί, ο λαός εκλέγει κόμματα και τα κόμματα κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση μετά τις εκλογές, έχει ήδη σχηματισθεί!!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top