Select Menu


Κατηγορητήριο-φωτιά: «Ηγετική και κυρίαρχη μορφή φέρεται ότι είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού

Ο ανακριτής Διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει συντάξει κατηγορητήριο-καταπέλτη σε βάρος του υπόδικου προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, αποδίδοντάς του πέντε κακουργηματικές κατηγορίες. Σε 20 σελίδες αναλύει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται ότι δρα στα πρότυπα της Καμόρα και πως λυμαίνεται, από το 2011 έως σήμερα, τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ηγετική και κυρίαρχη μορφή της οργάνωσης φέρεται ότι είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Οσα του αποδίδονται είναι σοκαριστικά. Από την ηθική αυτουργία στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον φούρνο του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα μέχρι τον επηρεασμό παραγόντων της ΕΠΟ και διαιτητών, τον έλεγχο ΜΜΕ, την πρόκληση απολύσεων δημοσιογράφων, την αποκόμιση παράνομων κερδών από τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League και τη διαπλοκή με... πολιτικούς!

Ο δικαστικός λειτουργός καταλογίζει στον Βαγγέλη Μαρινάκη πως «ο ηγετικός του ρόλος» είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τις αρχές του 2011, ενώ καθίσταται αδιαμφισβήτητος στα τέλη του ίδιου έτους, όταν κάθε επιλογή μελών σε οποιαδήποτε επιτροπή της ΕΠΟ και η επιλογή των διαιτητών έπρεπε να τύχει προηγουμένως της δικής του έγκρισης. Στο πλαίσιο αυτής της φερόμενης εγκληματικής δράσης, ο κ. Ανδρεάδης επισημαίνει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης μεθόδευσε την αντικατάσταση των δύο μη αρεστών «ποδοσφαιρικών εισαγγελέων», οι οποίοι χειρίστηκαν το σκάνδαλο «Koriopolis», από δύο διοικητικούς δικαστές, ενώ «ενέκρινε και την προταθείσα από τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιλογή του Γιώργου Σαρρή (επίσης κατηγορουμένου για την υπόθεση) ως νέου προέδρου της ΕΠΟ».

Από τo 2011

Ο δικαστικός λειτουργός αναφέρει ότι για την επιλογή Σαρρή η έγκριση δόθηκε σε συνάντηση στο «Hilton» τον Δεκέμβριο του 2011, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και άλλοι κατηγορούμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στη συνέχεια ο ανακριτής Διαφθοράς αναφέρεται και στις συνομιλίες-φωτιά που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, στις οποίες οι κατηγορούμενοι μιλούσαν μεταξύ τους μέσω καρτοτηλεφώνων (δηλωμένα με στοιχεία αλλοδαπών), σημειώνοντας ότι από αυτές ενισχύεται ο «ηγετικός ρόλος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση».

«Εσύ μεν ακούγεσαι», αναφέρει ο κ. Ανδρεάδης στο κατηγορητήριο, «να δίνεις εντολές στους Θεόδωρο Κουρίδη (νομικός σύμβουλος ΕΠΟ) και Γεώργιο Σαρρή για ορισμούς διαιτητών στα παιχνίδια των play off της Football League, της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, και για τη διαμόρφωση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος, ο δε Ιωάννης Βρέντζος διαβεβαιώνει τον πρόεδρο του Εθνικού Γαζώρου ότι η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ για τον ίδιο ως άνω αγώνα ήταν ευνοϊκή για τον Εθνικό Γαζώρου, λόγω της δικής σου παρέμβασης στα μέλη της επιτροπής αυτής».

Κυρίαρχο ρόλο

Επιπλέον, ο ανακριτής καταλογίζει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ότι εκτός από τον κυρίαρχο ρόλο που είχε αποκτήσει εντός της ΕΠΟ, είχε καταφέρει να επηρεάζει, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω συνεργατών, σημαντικό αριθμό δημοσιογράφων σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες και σε αντίστοιχες σελίδες του διαδικτύου. Επισημαίνει, επίσης, ότι η μεγαλύτερη δύναμη που είχε αποκτήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν η επιρροή του Ολυμπιακού σε σημαντικό αριθμό ομάδων της Super League και της Football League μέσω του δανεισμού παικτών.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ανδρεάδης επισημαίνει: «Ενδεικτικό στοιχείο της μεγάλης δύναμης που είχες εντός και εκτός της ΕΠΟ, η οποία προσδιόριζε και εξασφάλιζε την κυριαρχία σου στην εγκληματική οργάνωση, ήταν και οι προσβάσεις σου σε γνωστούς δημοσιογράφους (όχι του αθλητικού ρεπορτάζ), με τους οποίους συνδιαλεγόσουν όχι μόνο για θέματα ποδοσφαίρου, αλλά ακόμη και για πολιτικά ζητήματα προς την κατεύθυνση επηρεασμού κινήσεων και αποφάσεων πολιτικών προσώπων της χώρας».

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσβασή του σε σε υψηλόβαθμα στελέχη της UEFA, όπως είναι ο γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την απολογία του, οι περιοριστικοί όροι της εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης ενασχόλησης με τις αθλητικές δραστηριότητες και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

«Χέρι» στους διαιτητές λόγω του Champions League

Ο ανακριτής κάνει ειδική μνεία στον επηρεασμό διαιτητών και στην ευνοϊκή αντιμετώπιση που είχε ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της φερόμενης παντοδυναμίας της εγκληματικής οργάνωσης. Στόχος του επηρεασμού των διαιτητών, κατά τον κ. Ανδρεάδη, ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η εξασφάλιση υψηλών κερδών από το Champions League. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μεταξύ των πέντε πρώτων ομάδων κάθε αγωνιστικής περιόδου ο Ολυμπιακός εμφανίζεται να έχει πάρει τις λιγότερες κίτρινες κάρτες και τα λιγότερα σε βάρος του φάουλ, στοιχείο που φαίνεται πολύ πιο έντονα από το 2012 και μετά (περίοδος 2012-2013: 394 φάουλ και 29 κίτρινες κάρτες σε βάρος του Ολυμπιακού, με μέσο όρο φάουλ και κίτρινων καρτών σε βάρος των επόμενων τεσσάρων ομάδων του πρωταθλήματος 500 και 86 αντίστοιχα, περίοδος 2013-2014: 413 φάουλ και 38 κίτρινες κάρτες σε βάρος του, με μέσο όρο φάουλ και κίτρινων καρτών σε βάρος των επόμενων τεσσάρων ομάδων 550 και 92 αντίστοιχα, περίοδος 2014-2015: 308 φάουλ και 44 κίτρινες κάρτες σε βάρος του Ολυμπιακού και μέσος όρος για τις επόμενες τέσσερις ομάδες 490 και 88 αντίστοιχα)».

Eφημερίδα Δημοκρατία

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top