Select Menu


Η Ελβετία, η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν και φέτος τις κορυφαίες θέσεις στην έκθεση του World Economic Forum για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα.

Η Ελλάδα διατηρείται στάσιμη, στην 81η θέση, κάτω από χώρες, όπως το Τατζικιστάν (80ό), η Μποτσουάνα (71η), η Ρουάντα (58η) και οριακά υψηλότερα από την Αρμενία, τη Ναμίμπια και την Τζαμάικα.

Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία του WEF, η χώρα μας αποτυγχάνει να βελτιωθεί και παραμένει «μακράν» το μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις πιο ισχνές επιδόσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις δέκα χειρότερες χώρες στο «κομμάτι» του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, καταλαμβάνοντας την 132η θέση και στο θέμα της ανάπτυξης της χρηματοοικονομικής αγοράς (131η θέση).

Η καλύτερη ελληνική επίδοση, όπως αναφέρει το Euro2day.gr, καταγράφεται στο «κομμάτι» της τεχνολογικής ετοιμότητας, όπου καταλαμβάνει την 36η θέση.

Η κορυφαία δεκάδα χωρών αποτελείται κατά σειρά από τις: Ελβετία, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Φινλανδία, Σουηδία και Βρετανία.

Στους κερδισμένους της φετινής κατάταξης βρίσκεται η Ολλανδία, η οποία αναρριχήθηκε στην 5η θέση παγκοσμίως από την όγδοη που ήταν μέχρι πρότινος.

Μεγάλη πτώση 18 θέσεων σημείωσε η Βραζιλία στην 75η θέση, με τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των χωρών BRICS, ενώ η Ινδία αναρριχήθηκε 16 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και βρέθηκε 55η.

Εuro2day

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top