Select Menu


Έξω ο τόπος φλέγεται, τα θερμόμετρα και ο κόσμος στα όριά του.

Ο Τσίπρας ενώ είχε υποσχεθεί πως θα σκίσει τα μνημόνια, τελικά μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων με τους τοκογλύφους, έπεσε κι' αυτός στα τέσσερα μπροστά στο καροτσάκι του Σόιμπλε και έβαλε την υπογραφή του στα παράνομα δάνεια που είχαν πάρει οι προηγούμενοι.

Άμ ο άλλος, το αναγκαίο καλό όπως έλεγε, με το τραινάκι, που τον πάς;

Ο Πάνος Καμένος που μας έλεγε πως οι λαθρομετανάστες ήτανε κόκκινο πανί για τους ΑΝΕΛ, τώρα κάνει του μπεκί ψιλοκομμένο όπως λέγανε οι μάγκες της παλιάς Αθήνας, γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα και δεν βγάζει μιλιά.

Εδώ η κυρά Τασία που όταν ξυπνάει απ' τον μόνιμο λήθαργο που βρίσκεται, μαζεύει λαθρομετανάστες, όπως κάνουν μερικές λυπησιάρες που μαζεύουν αδέσποτες γάτες ή σκύλους.

Ο Καμένος κάνει τα στραβά μάτια και συνυπογράφει να τους πάνε στον Ελαιώνα που δίδαξε και δοξάστηκε ο Μεγάλος Σωκράτης, να τον κοπρίσουν κι' αυτόν τον τόπο καταλλήλως, για να γίνει το χώμα πιο γόνιμο όπως έγινε στον Πεδίον του Άρεως. Βιάζονται μάλιστα να το καθαρίσουν για να έρθει η επόμενη φουρνιά από την άλλη μεριά του Αιγαίου, τη χώρα των Μεμέτιδων, να τα οικονομάνε αυτοί με το εμπόριο ψυχών και τη νύφη να την πληρώνουμε εμείς οι φιλεύσπλαχνοι που το φαΐ και οι άλλες ανάγκες δεν φτάνουν πλέον ούτε για μας.

Μετά από μερικά χρόνια όλοι αυτοί οι Αφροασιάτες που εγκαθίστανται εδώ, θα λένε τον Μεγαλέξανδρο για πρόγονό τους, όπως οι Σκοπιανοί που τον θέλουν πρόγονό τους με το έτσι θέλω και τα παιδιά μας που είναι φευγάτα στα εξωτερικά, θα αναρωτιούνται πως ο Μεγαλέξανδρος έγινε αράπης,

Θα μου πούνε οι λυπησιάρηδες πως άνθρωποι δεν είναι κι' αυτοί;

Εγώ δεν αντιλέγω, αλλά ας δημιουργήσουνε συνθήκες τέτοιες που να μείνουνε στις πατρίδες τους και να μην αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν λόγω των πολέμων που δημιουργούν οι μεγάλες δυνάμεις για τα δικά τους συμφέροντα.

Σ' αυτούς να πάνε να μιλήσουν για φιλανθρωπία και όχι σε μένα που έχω χάσει το σαράντα τοις εκατό από την συνταξούλα μου, χώρια οι άλλες παροχές που είχα τόσα χρόνια.

Απειλούμεθα συνεχώς με γκρέξιτ και οι ιθύνοντες βάζουν αβέρτα τις υπογραφές τους για να μην πεινάσουμε ή δεν έχουμε πλέον φάρμακα να γιατροπορευτούμε.

Γιατί μήπως τώρα έχουμε κάτι από αυτά που φοβόμαστε πως θα χάσουμε;

Έχουμε εθνική ανεξαρτησία, έχουμε κυβέρνηση να μας κυβερνήσει ή όλες οι αποφάσεις της πρέπει να περάσουν από την έγκριση των "θεσμών";

Που βλέπετε ελευθερία πλέον; Ακόμα και το σπίτι που αποκτήσαμε με τόσες στερήσεις μας βάζουνε να πληρώνουμε ενοίκιο με τον περιβόητο ΕΜΦΙΑ .

Νοσοκομειακά αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν στην επαρχία ή γιατί είναι χαλασμένα ή δεν έχουνε προσωπικό να τα κυκλοφορήσει.

Γυρίζουνε οι συγγενείς τους αρρώστους με ΙΧ από νοσοκομείο σε νοσοκομείο γιατί δεν υπάρχουν οι ειδικότητες να τους περιθάλψουν.

Εγώ αναγκάζομαι να πληρώνω τα φάρμακα από την τσέπη μου γιατί ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ μου κλείνει ραντεβού μετά από ένα μήνα και ο γιατρός που δεν είναι στον ΕΟΠΥΥ θέλει ένα εικοσάρι για να μου τα γράψει, οπότε μου έρχονται και ακριβότερα με την συμμετοχή μου.

Χιλιάδες κόσμου πάει στα συσσίτια της εκκλησίας ή των δήμων για να ξεγελάσει την πείνα του και να γλυτώσει το γκρέξιτ.

Τα παιδιά μας όλα μορφωμένα σε ανώτατο βαθμό αναγκάζονται να ξενιτευτούν και να προσφέρουν τις γνώσεις τους σ' αυτούς που μας έχουν εξαθλιώσει.

Εδώ δεν έχει μείνει καμιά επιχείρηση όρθια για να πιάσουν δουλειά και όσες έχουν απομείνει θέλουν να τις αρπάξουν στο 5% ή στο 10% τις αξίας τους τα διάφορα κοράκια ή γύπες ή funds όπως λέγονται νεοελληνιστί οι ανθρωποφάγοι.

Σα να ακούω κάποιο φίλο μου υπέρμαχο του ευρώ και της ευρωζώνης να μου λέει, "δεν είναι τίμιο αφού πήραμε δανεικά να μην τα επιστρέψουμε" !

Όταν παίρνεις ένα δάνειο σου ζητάνε εγγυήσεις ρε φίλε, δεν σου το δίνουνε ελεύθερα και μετά τρέχα γύρευε!

Είχανε τον σκοπό τους οι επαγγελματίες τοκογλύφοι και μας δίνανε αβέρτα λεφτά χωρίς έλεγχο, για το αν μπορέσεις να τα επιστρέψεις.

Περάστε κόσμε εδώ τα καλά δάνεια. Εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, μετοχοδάνεια, στεγαστικά, ότι τραβάει η καρδούλα σας.

Οι τράπεζες όμως ζητούσαν εγγυήσεις έστω της πλάκας για τα μικροποσά που δίνανε, αυτοί όμως που τις τροφοδοτούσαν με άφθονο χάρτινο χρήμα, πως το έδιναν χωρίς καμιά εγγύηση;

Και πήγαινε ο αφελής έπαιρνε το δάνειο, έβαζε στις τράπεζες υποθήκη την περιουσία του στις καλές χρυσές μέρες και αφού πήρε η μισή Ελλάδα δάνεια, ακόμα για να μπορείς να διατηρείς γκόμενα, κόψανε τις παροχές, αρχίσανε οι απολύσεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων και αρχίσανε οι απαιτήσεις των τοκογλύφων.

Θρήνος και οδυρμός στο λαό.

Μας τα δώσανε με δόλο άυλα, μετά βάλανε τον δικό τους άνθρωπο τον Παπαδήμα και τα έκανε ενυπόθηκα τα έβαλε μάλιστα στο αγγλικό δίκαιο και μετά τον εξαφανίσανε αφού είχε κάνει τη βρώμικη δουλειά που του είχαν αναθέσει.

Όλα μέλι γάλα και στο απυρόβλητο όλοι οι ένοχοι της καταστροφής.

Κατάλαβες τώρα καλέ μου φίλε, ότι ναι μεν πρέπει να επιστρέψουμε τα δανεικά, αλλά να γίνει έλεγχος για το πως και το γιατί.

Φίλε μου υπέρμαχε της νομιμότητας και του δικαίου συμφωνώ και εγώ να επιστρέψουμε τα δανεικά, αλλά πρέπει να συμφωνήσεις και εσύ πως πρέπει να επιστρέψουν κι' αυτοί το κατοχικό δάνειο που μας είχαν πάρει με το ζόρι και να μας πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν είχανε αφήσει τίποτα όρθιο τότε στην Ελλάδα. Τα ζήσαμε και τα ξέρεις...

Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά! Έτσι;

Θεόφιλος Αιγινήτης 
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr




Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top