Select Menu


Η Γερμανία δεν πάει και τόσο καλά και το κόστος από ένα ενδεχόμενη ελληνικό «κανόνι» θα είναι υψηλό. Το Bloomberg δείχνει στοιχεία για τη στασιμότητα στην παραγωγή και την αδυναμία στις επενδύσεις των εργοστασίων της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη και αυτό προβληματίζει συνολικά.

Λίγες ώρες πριν το Eurogroup (14:00) για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής (19:00) στην ευρωζώνη τα στοιχεία του Μαΐου δεν είναι ενθαρρυντικά.


Οι βιομηχανικές παραγγελίες, που καταδεικνύουν την επενδυτική διάθεση των επιχειρήσεων, υποχώρησαν 0,2% το Μάιο στη Γερμανία, ενώ η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε στάσιμη μετά από άνοδο 0,6% τον Απρίλιο.


Μπορεί η Ελλάδα να είναι στο καναβάτσο και μετά το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα να συνεχίζονται οι πιέσεις από τους δανειστές στο τραπέζι των νέων διαπραγματεύσεων που ξεκινούν αλλά η καρδιά της ευρωζώνης δεν είναι και στα καλύτερά της.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top