Select Menu

Νίκος Λυγερός - Χρόνος Κατοχής / Λειτουργία στα Κατεχόμενα.
Όταν υπάρχει κατοχή, ο Χρόνος δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, διότι υπάρχει μια θεμελιακή ασυμμετρία. Ο Χρόνος της εισβολής είναι ελάχιστος, ο Χρόνος της κατοχής είναι μεγάλος κι ο Χρόνος της ανακατάληψης είναι τεράστιος. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Χρόνος είναι μαζί μας και η ανακατάληψη θα γίνει. Αυτό είναι ένα θεμελιακό στοιχείο όταν περνάς μηνύματα στον εχθρό σου που έχει δημιουργήσει σταθερά δεδομένα κατά την εκτίμησή του. Αν δεν μπορείς να σκεφτείς αυτά τα νοητικά σχήματα από μόνος σου, εξέτασε και μελέτα ανάλογα σε άλλες περιπτώσεις για να δεις με τα μάτια σου και με το μυαλό σου ότι έγιναν, ότι υλοποιήθηκαν κι ότι άλλαξαν τόσο πολύ την πραγματικότητα που δεν θυμάσαι πια ότι κάποτε υπήρχε μία κατοχή και μάλιστα για αιώνες.
Στη συνέχεια θα φανταστείς τους δικούς σου να σου μιλούν, εννοούμε αυτούς που έκαναν την Επανάσταση και που είναι συνδεδεμένοι μαζί σου πολυκυκλικά χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, να σε ρωτούν για ποιο λόγο αποφάσισες να σταματήσεις τον αγώνα. Για ποιο λόγο θεώρησες ότι ήταν το τέλος και δεν συνέχισες τον αγώνα τους, τον αγώνα της απελευθέρωσης, τον αγώνα της ανακατάληψης. Σκέψου λοιπόν ότι δεν είσαι απαραίτητα ο τελευταίος, κι ούτε πρόκειται να καταφέρεις να είσαι ο τελευταίος, οφείλεις τουλάχιστον να υπολογίσεις ότι είσαι ενδιάμεσος, ότι έχεις πάρει τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και πρέπει να την παραδώσεις στους επόμενους και γι’ αυτό να έχεις παράγει κι εσύ κάποιο έργο στη διαδρομή σου. Ο Χρόνος Κατοχής σου δείχνει ότι είναι Μαραθώνιος ενώ η ανακατάληψη είναι σκυταλοδρομία.


Νίκος Λυγερός - Λειτουργία στα Κατεχόμενα

Όταν βλέπεις ένα ολόκληρο χωριό να επιστρέφει στα Κατεχόμενα, για να λειτουργήσει με τον παπά την εκκλησία του, επειδή είναι του Αγίου Προκοπίου στην Σύγκραση, μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει προετοιμασία για την επιστροφή. Και μ’ αυτόν τον τρόπο έχεις χειροπιαστά δεδομένα, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εμπλουτίσεις την νοόσφαιρά σου. Έτσι, όταν νομίζεις ότι μόνο εσύ έχεις προβλήματα με τα οικονομικά, αναγνωρίζοντας τους πρόσφυγες που παλεύουν εδώ και δεκαετίες για το δίκιο τους. Κι ενώ πολλοί τους έχουν ξεχάσει, συνεχίζουν μόνοι τους το έργο και σηκώνουν την εικόνα τους για τη λιτανεία του Αγίου, χωρίς να περιμένουν καμία βοήθεια από κανέναν, επιτέλους καταλαβαίνεις ότι υποφέρεις πολύ λιγότερο, ότι αυτό που σου προκαλεί κατάθλιψη είναι απλώς η άγνοιά σου για το ποσό υποφέρουν οι άλλοι. Γι’ αυτό το λόγο αν σηκώσεις κι εσύ την εικόνα για να περάσουν οι άλλοι από κάτω, τότε θα καταλάβεις ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος σου. Κι όταν αρχίσεις να βοηθάς τους άλλους, θα δεις ότι όχι μόνο θα τους κάνεις καλό, αλλά θα κάνεις καλό και στους δικούς σου και στον εαυτό σου. Μην περιμένεις από τους άλλους να κάνουν αυτό που μπορείς να κάνεις. Κάνε το, για να μην περιμένεις. Στη λειτουργία της εκκλησίας ακούς τα λόγια της πίστης μας, που σε βοηθάει, για να συνεχίσεις το έργο σου ως Έθνος για τους επόμενους, αφού σέβεσαι και τους προηγούμενους, διότι είμαστε ο Ελληνισμός.

Αποστολή του Ν. Λυγερού στα Μικρά Κατεχόμενα. 08/07/2015
Νίκος Λυγερός: Η Κύπρος θα απελευθερωθεί

Ν. Λυγερός - Η Κωνσταντινούπολη δεν έπεσε από την Ασία / Constantinople did not fall because of Asia

Ν. Λυγερός - Όταν δεν ξέρεις τι αξίζεις, κοίτα πως σε βλέπει ο άλλος


Αποστολή του Ν. Λυγερού στην Κωνσταντινούπολη, Ιούνιος 2015
Νίκος Λυγερός
Τρέλα είναι απλά μια άλλη μορφή της συνείδησης
Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top