Select Menu


Η "οικονομική κρίση" μας διέλυσε είναι πλέον το σλόγκαν της εποχής μας , διανύουμε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας και αντι να είμαστε ενωμένοι ζούμε έναν διαρκή εμφύλιο πόλεμο. Ο καθένας μεριμνά για τον ευατό του και όχι για το σύνολο ακόμη και για ανταγωνιστικούς σκοπούς είμαστε ευτυχισμένοι όταν διαλύονται οι κόποι μιας ζωής και αναρωτιέμαι όλο αυτό λοιπόν είναι οικονομική κρίση;

Την απάντηση μας φέρνει αμέσως ο Κικέρων O tempora! Ο mores! ( ω καιροί ω ήθη) δεν είναι λοιπόν οικονομική η κρίση αλλα Ηθική πρωτίστως ! Έχουμε δημιουργήσει μια κοινωνία με θεμέλια τον ανταγωνισμό τον ατομισμό και την προώθηση ανήθικων προτύπων. Κοιτάμε πως θα βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου πως θα αποτύχει στην ζωή του και πως θα ωφεληθούμε από αυτό εμείς . Αξίες όπως η οικογένεια η φιλια και συνάμα αρετές όπως η τιμιότητα παραμερίστηκαν.

Ζούμε σε μια ζούγκλα και επικροτούμε ότι ανήθικο παρουσιάζεται χωρίς να πολεμούμε για την αφάνιση του . Οι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε αρπακτικά και κοιτούν πως θα επιβιώσουν οι ιδιοι και όλα αυτά γιατί είμαστε άπληστοι . Πάντοτε θέλαμε περισσότερα ποτέ δεν μας αρκούσαν τα λίγα και πολλές φορές για να τα αποκτήσουμε πατούσαμε επι πτωμάτων.

Αυτή λοιπόν είναι η κρίση που βιώνουμε , παραμένουμε απαθείς σε μια χώρα που έχει διαλυθεί σε μια χώρα που έχει ισοπεδωθεί και εμείς εμμένουμε αναμασώντας το σλόγκαν " οικονομική κρίση" γιατί φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ως έχει.

Εν κατακλείδι η ηθική κρίση είναι αυτή που μας έφτασε στον πυθμένα καθώς εχουν χαθεί δια παντώς οι αξίες και τα ιδανικά ….

Ας αφυπνιστούμε λοιπόν!!!

Μαρία Πανοηλία
Φοιτήτρια Νομικής

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top