Select Menu

Εδώ και δύο χρόνια προκύπτουν συνεχώς και νέα στοιχεία, τα οποία μάλιστα σε ογκώδεις φακέλους είχαν παραδοθεί σε δύο υπουργούς (Χρυσοχοΐδη, Μιχελάκη), στους οικονομικούς εισαγγελείς και στον γενικό επιθεωρητή Λ. Ρακιντζή. Τι περιέχουν οι φάκελοι και τι δείχνουν τα στοιχεία; Την υπερδραστηριότητα που έχουν αναπτύξει στην Πελοπόννησο οι οικογενειακές επιχειρήσεις Τατούλη στον τομέα των δημοσίων έργων (δρόμοι, γεφύρια, λιμάνια, ό,τι κατασκευάζεται κι ό,τι ασφαλτοστρώνεται…).

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το… θέαμα με τα δεκάδες επίσημα έγγραφα που βγαίνουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με βάση τα οποία ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης υπογράφει την εντολή πληρωμής για να εισπράξει ο αδελφός του Βασίλης Τατούλης. 


Ακόμη κι αν όλες αυτές οι αναρίθμητες εργολαβίες προκηρύχθηκαν, εξελίχθηκαν και ολοκληρώθηκαν αψεγάδιαστα (κάτι που αμφισβητείται), δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα τουλάχιστον ηθικής. Και είναι αυτό που κάνει πολλούς στην Πελοπόννησο να λένε ότι ζουν στη χώρα του Τατουλιστάν…

Απορροφητήρες…

Κάπου διάβαζα ότι πρωταθλήτρια στο ΕΣΠΑ είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά τελικά είναι πρωταθλητής στο ΕΣΠΑ ο όμιλος επιχειρήσεων της οικογένειας Τατούλη. Πολύ επιτυχημένος όμιλος παρά την οικονομική κρίση. Πώς το κατάφερε; (Εύκολη η απάντηση).


Τον οικογενειακό όμιλο συνθέτουν τρεις εταιρίες:

♦ Η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική (4ης τάξεως), που «παίζει» στα μεγάλα έργα των δεκάδων εκατομμυρίων. Αν και προϋπήρχε (λένε) της άφιξης Τατούλη στην Πελοπόννησο το 2010, εμφανίζεται να ανακοινώνει την καταχώρισή της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΕΚ 11516 / 1-11-2011) της υπηρεσίας της περιφέρειας με φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, με την εξής σύνθεση: Πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής Βασίλειος Τατούλης (αδελφός) και αντιπρόεδρος Χρισταλένη Τατούλη (κόρη του περιφερειάρχη).

♦ Η Ασφαλτοδυναμική Α.Ε., που κι αυτή καταχωρήθηκε στο Μητρώο Α.Ε. (ΦΕΚ 12609 / 8 -11-2012) της περιφέρειας με υπογραφή Πέτρου Τατούλη και την εξής σύνθεση: Πρόεδρος Βασίλειος Τατούλης (αδελφός), μέλη Δ.Σ. Χρισταλένη Τατούλη και Παναγιώτης Τατούλης (παιδιά του Πέτρου).


♦ ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική, η «μικρή» του ομίλου, μια Ο.Ε., που ανήκει στον αδελφό Βασίλειο και «παίζει δυναμικά» στα μικρότερης κλίμακας έργα, στο τσικό επίπεδο των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ…

Εργολαβίες

Από τον προπερασμένο Οκτώβριο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατέθεσε σχετικό φάκελο στους οικονομικούς εισαγγελείς, παραδίδοντάς τον ταυτόχρονα στους τότε υπουργούς Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, υπογραμμίζοντας ότι το Δημόσιο έχει ζημιωθεί εκατομμύρια ευρώ. 

Συγκεκριμένα, ο Θ. Πετράκος παρουσίασε στοιχεία για 7 μεγάλα έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, στα οποία εμπλέκονται οι εταιρείες συμφερόντων Τατούλη. Τα έργα αυτά (οι δρόμοι Κουμπίλα - Λουλούδι, Γύθειο - Γερολιμένας, Ναύπλιο - Λυγουριό - Θέατρο Επιδαύρου, λιμάνι Άστρους Κυνουρίας κ.ά.) δόθηκαν από την περιφέρεια με περίεργα μικρές εκπτώσεις σε εταιρείες, οι οποίες στη συνέχεια με υπεργολαβίες συνεταιρίσθηκαν με τον όμιλο Τατούλη, κυρίως με την ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική.

Εκτός από τα «μεγάλα» όμως, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα απανωτά «εργολαβικά συμφωνητικά» που υπογράφει ο Πέτρος Τατούλης, αναθέτοντας μικρότερης κλίμακας δουλειές στον αδελφό του (φυσικά, αν προστεθούν τα ποσά, πάλι μιλάμε για εκατομμύρια).
Στον ανάδοχο Βασίλειο Τατούλη & ΣΙΑ Ο.Ε. ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική ο περιφερειάρχης αδελφός του υπέγραψε και ανέθεσε το τελευταίο διάστημα:

♦ Τη συντήρηση-ασφαλτόστρωση της Ε.Ο. Κόρινθος - Άργος - Τρίπολη στο τμήμα της Αργολίδας προϋπολογισμού μελέτης 600.000 ευρώ (10 Δεκεμβρίου 2013).

♦ Τη συντήρηση-βελτίωση του δρόμου Μεγαλόπολης - Καρύταινας με προϋπολογισμό 1,4 εκατ., αντί 664.000 ευρώ (31 Δεκεμβρίου 2013).

♦ Τη βελτίωση-αποκατάσταση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Τρίπολη - Ρίζες - Καστρί - Άγ. Πέτρος - Μαλεβή - Άστρος Κυνουρίας με προϋπολογισμό 900.000, αντί 553.000. (1 Νοεμβρίου 2013).

♦ Τη συντήρηση του δρόμου Ελληνικό - Στεμνίτσα (προϋπολογισμού 300.000), με εργολαβικό αντάλλαγμα 142.000 ευρώ (25 Φεβρουαρίου 2014).

♦ Τη βελτίωση ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Άργους με την επαρχιακή οδό προς Καρυά, προϋπολογισμού 850.000. Για το συγκεκριμένο έργο υπήρξε υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου TRANSWORLD (3 Οκτωβρίου 2013).

♦ Βελτίωση του δρόμου από Ε.Ο. Τρίπολης - Σπάρτης προς Βουρβουρά - Καστρί - Άγ. Πέτρο, προϋπολογισμού 365.000 (7 Σεπτεμβρίου 2012).

♦ Τη βελτίωση-ασφαλτόστρωση των οδικών αξόνων του δήμου αντί 238.000 (11 Οκτωβρίου 2012).
Σε αυτά και σε άλλα «εργολαβικά» είναι τουλάχιστον… αξιοπρόσεκτο να διαβάζει κάποιος… «στην Τρίπολη σήμερα 31 του μηνός Δεκεμβρίου…, αφ’ ενός ο κ. Τατούλης Πέτρος, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εκπροσωπών τον Κύριο του Έργου που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφετέρου η “Βασίλειος Τατούλης & ΣΙΑ Ο.Ε.” συνομολόγησαν και αποδέχθηκαν…».

Το αίμα απο ότι φαίνεται νερό δεν γίνεται και το φαγοπότι καλά κραττεί εις βάρος του Ελληικού λαού... 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top