Select Menu


Η στρατηγική της αυτο-ετεροϊκανοποίησης είναι μια νέα σύγχρονη μορφή στρατηγικής η οποία έχει επινοηθεί και εφαρμοστεί από κράτη τα οποία έχουν ευέλικτους, ανίκανους και άσχετους πολιτικούς ηγέτες, πολύ εύκαμπτους και ευπροσάρμοστους προς τους ξένους, ικανούς να κάνουν τα πάντα προς ικανοποίηση των ξένων, ανεχόμενοι τις απαξιωτικές απαιτήσεις των ξένων και του ή των εχθρών τους, έναντι ευκαταφρόνητων και όχι μόνο ανταλλαγμάτων. 

Η μορφή αυτής της στρατηγικής είναι αυτή που προσφέρεται για να εφαρμόζεται από σπουδαρχίδες πολιτικούς, οι οποίοι συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά που είχε διατυπώσει ο μαθητής του Αριστοτέλη και διευθυντής της Περιπατητικής Σχολής, Θεόφραστος.

Βασική προυπόθεση αυτής της μορφής στρατηγικής είναι η εκμηδένιση όλων των παραγόντων ισχύος (οικονομίας, διπλωματίας, ενόπλων δυνάμεων, ανθρώπινου δυναμικού, συμμαχιών και κυβερνοδυνατοτήτων) και η συνεχής υποχώρηση με προβολή ως ίδιων στρατηγικών στόχων αυτών του εχθρού ή τρίτων.

Επιπλέον ενισχυτικοί παράγοντες στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής είναι οι εξής:

– Να πάσχεις από το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

– Οι ξένοι τους οποίους εμπιστεύεσαι και των οποίων τις επιθυμίες προσπαθείς να ικανοποιήσεις να σε έχουν παγιδεύσει και «πουλήσει» πολλές φορές στο παρελθόν.

– Η οικονομική εξαθλίωση του πληθυσμού.

– Η παρακμή, η διαφθορά και εξαθλίωση των θεσμών (χρηματισμός πολιτικών κομμάτων από επιχειρηματίες ημεδαπούς και αλλοδαπούς, καταγγελίες κατά του Γ. Εισαγγελέα και του Βοηθού, της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, χρηματισθέντες πολιτικοί και αξιωματούχοι κυβερνητικοί και πολλά άλλα που δεν αναφέρω για να μην καταχραστώ τις σελίδες της εφημερίδας).

– Με λόγια και έργα να διευκολύνεις και να βγάζεις από τη δύσκολη θέση τον εχθρό σου, όλο και πιο πολύ.

– Με έμμεσες δηλώσεις και πράξεις να δικαιολογείς ή να μειώνεις τη σημασία για όσα ψευδή και αήθη κατά καιρούς σου καταλόγισε ή σου καταλογίζει ο εχθρός σου.

– Να ανέχεσαι τις εξευτελιστικές και ταπεινωτικές δηλώσεις του κάθε διπλωμάτη που υποσκάπτει το κύρος και την υπόσταση της πατρίδας σου και να μη ζητάς άμεσα την ανάκλησή του. Το πιο ωραίο, όμως, είναι όταν το αριστερό κόμμα της χώρας, που βάσισε την ψηφοθηρική πολιτική του στο σύνθημα ΝΑΤΟ-ΣΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ, στα εθνικά θέματα να συμφωνεί με το εκ διαμέτρου αντίθετο πολιτικά κόμμα και να υιοθετούν και να προωθούν από κοινού αμερικανονατοϊκή πολιτική.

– Κάθε υποχώρηση μπροστά σε κάθε απαίτηση του αντιπάλου σου να τη θεωρείς και να την παρουσιάζεις ως νίκη.

– Τέλος, να μη διαθέτεις γεννητικούς αδένες και όσα από τα παραπάνω πράττεις να τα χρεώνεις σε άλλους που έχουν φύγει από τη ζωή από πολλών ετών.

Τονίζεται ότι κάθε ομοιότητα των παραπάνω με την κυπριακή πραγματικότητα είναι άσχετη και απλώς τυχαία, διότι η Κύπρος ευλογήθηκε να έχει τους μεγαλύτερους Προέδρους Δημοκρατίας που είχε ποτέ χώρα και που ακολουθούν πάντα μια δική τους περήφανη πολιτική.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η εφαρμογή της εν θέματι στρατηγικής είναι μονόδρομος προς την αυτοκαταστροφή για όποιον την εφαρμόζει. Συνήθως, οι εφαρμοστές αυτής της στρατηγικής, επιπλέον των χαρακτηριστικών των χαρακτήρων του Θεόφραστου, είναι ανιστόρητοι, νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα, δεν έχουν χρείαν συμβούλων, αλλά μόνο κολάκων και επικοινωνιολόγων, εμπιστεύονται δε περισσότερο τους ξένους και, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

ΕΝΩΣΙΣ μέσω Αβέρωφ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top