Select Menu


Το καθεστώς Σαμαρά εξαφάνισε νύχτα την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα Σημίτη – Παπανδρέου!

Στοιχεία «φωτιά», περιλαμβάνει το πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας και αφορά στις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή, τα αμαρτωλά δάνεια της ΑΤΕ κατευθύνθηκαν και σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα καθώς γι΄ αυτούς έχουν ήδη επιληφθεί οι δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα ο οικονομικός εισαγγελέας.

Η διαβίβαση του πορίσματος από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προκάλεσε την έκδοση σκληρής ανακοίνωσης από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, στην οποία τονίζεται ότι «με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων».

«Χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αφορά δείγμα μόνο του συνολικού αριθμού των παρανόμως χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων.

«Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο και τώρα είναι η σειρά της τακτικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει στον δρόμο αυτό και να διεκπεραιώσει το πραγματικά δύσκολο έργο της απόδοσης ευθυνών για κάθε ένα από τα 1300 αγύριστα δάνεια. Είμαστε βέβαιοι ότι, παρά τις δυσκολίες χειρισμού αυτής της τεράστιας σε όγκο υπόθεσης, η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της με επιτυχία» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Επικρατείας και προσθέτει: «Ήδη όμως αποκαλύπτονται όλα εκείνα για τα οποία κατ΄ επανάληψη κάναμε λόγο και τώρα πλέον έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μορφή και κυρίως έχουν συγκεκριμένα ονόματα, έστω κι αν έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η ποινική έρευνα, που θα ακολουθήσει, θ’ αποκαλύψει ολόκληρο το παγόβουνο και τότε θα γίνει σε όλους σαφές ότι το «σκάνδαλο της ΑΤΕ» δεν είναι απλά και μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά, πρωτίστως και κυρίως, ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η ΑΤΕ δεν είναι απλά μια Τράπεζα που χρεοκόπησε. Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων. Το σκάνδαλο της Αγροτικής, κάποτε θα διευθετείτο. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Γιατί τα λεφτά που χρωστάνε οι δύο αιώνιοι νταβατζήδες του Ελληνικού λαού, δηλαδή τα κομμάτα της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ, είναι πολλά, πάρα πολλά πλέον για να τα αντέξουν οι πλάτες τους. Κι επειδή απ ό,τι γνωρίζουν και γνωρίζουμε, οι πλάτες οι δικές μας είναι ...πιό ανθεκτικές και πιο μεγάλες, κι έτσι θα τα ...υποστούμε...εμείς!

Η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού.

Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα.

Ήταν τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.

Για το πώς ξεκίνησε η...διευθέτηση της εκκρεμότητας που λέγεται "Αγροτική Τράπεζα". Κατ΄αρχάς, ας δούμε ποιά είναι η Αγροτική Τράπεζα και για ποιό σκοπό δημιουργήθηκε. Η Τράπεζα αυτή, δημιουργήθηκε για να είναι ο κατ΄ εξοχήν χρηματοπιστωτικός φορέας που ασκεί αποκλειστικά την αγροτική πίστη στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1929, με έδρα την Αθήνα, ως "αυτόνομος τραπεζικός οργανισμός κοινωφελούς χαρακτήρος", ένας οργανισμός που θα δούλευε για τους αγρότες και θα ασκούσε χρηματοπιστωτική αγροτική πολιτική. Επινόηση του μεγάλου Ελευθερίου Βενιζέλου που τόχε στο μυαλό του απο τον καιρό της επανάστασης των "κολίγων" του Κιλελέρ στη Θεσσαλία, μετά το νομοσχέδιο που μοίραζε την αγροτική γή παίρνοντάς την απο τους τσιφλικάδες. Οι πόλεμοι όμως στους οποίους η Ελλάδα έλαβε μέρος και τριπλασίασε τα εδάφη της, δεν έπέτρεπε ακόμη την υλοποίηση του σχεδίου. Μετά τη λήξη των μεγάλων γεγονότων και την επάνοδο των Φιλελευθέρων στην εξουσία, ήλθε η στιγμή να γίνει πράξη το όραμα, επί υπουργείας του αείμνηστου Κ. Σπυρίδη, ο οποίος είχε την ευθύνη του Υπουργείου Γεωργίας. Η Τράπεζα αυτή θα λειτουργούσε ξέχωρα απο τις άλλες και η ευθύνη της θα ήταν αποκλειστικά μόνο ο αγροτικός τομέας και οι αγρότες. Πιο αναλυτικά, οι σκοποί της Τράπεζας ήταν:

1. Χορήγηση δανείων σε γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, γεωργικούς συνεταιρισμούς και σε νομικά και φυσικά πρόσωπα γεωργικών επιχειρήσεων, καθώς και για την εκτέλεση έργων κοινής ωφελείας.

2. Η προμήθεια και διάθεση στους παραπάνω εργαλείων, μηχανημάτων, λιπασμάτων, γεωργικών φαρμάκων κλπ.

3. Η διευκόλυνση των παραπάνω σε θέματα συγκέντρωσης, αποθήκευσης, επεξεργασίας και πώλησης των προϊόντων στην αγορά (εσωτερικού-εξωτερικού).

4. Η ενίσχυση και διάδοση των τελειότερων μεθόδων καλλιέργειας, κτηνοτροφίας και αλιείας, με παράλληλη τόνωση της αποταμίευσης καθώς και η οργάνωση διοίκησης υπηρεσιών ή οργανισμών αγροτικής ασφάλειας ή αντασφάλειας προϊόντων, καλλιεργειών, ζώων, μέσων, οικημάτων και εγκαταστάσεων.

5. Η συστηματοποίηση της εμπορίας των γεωργικών προϊόντων.

6. Η τόνωση του συνεργατικού πνεύματος με προπαγάνδα και διαπαιδαγώγηση των αγροτικών κοινωνιών, καθώς και ο έλεγχος των γεωργικών συνεταιρισμών επί παντός βαθμού και φύσης.

7. Η διάδοση και η ενίσχυση οικοτεχνιών στις καθαρά γεωργικές οικογένειες για επικερδή απασχόληση στις νεκρές γεωργικές περιόδους.

8. Και τέλος η προστασία της αλιείας, των πάσης φύσεως δασικών επιχειρήσεων ή εκμετάλλευσης με παροχές δανείων ή πιστώσεων.

Για να μη προσθέσουμε σε όλα αυτά τα παραπάνω και την τεράστια συμβολή της Τράπεζας αυτής, η οποία και χαρακτηρίστηκε ως η Τράπεζα όλων των Ελλήνων,σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους, (πολέμου, κατοχής, αντίστασης) και στην ανασυγκρότηση της Χώρας γενικότερα, με δάνεια με πολύ χαμηλό τόκο και μεγάλα χρονικά διαστήματα εξόφλησης αυτών. Δηλαδή με απλά λόγια, ένας απόλυτα κοινωφελής οργανισμός, που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Ελλάδας.

Η "πολιτική μαφία" και η μεταπολίτευση

Μέχρι το 1981, η Αγροτική ήταν έξω απο κάθε πολιτικό παιχνίδι. Κανείς πολιτικός παράγων δεν είχε τολμήσει να απλώσει (σοβαρά) χέρι σε αυτόν τον οργανισμό. Μικροδιευκολύνσεις σε ημέτερους κομματικούς "φίλους" γινόταν, αλλά ήταν απειροελάχιστες κι αυτές επι κυβερνήσεως της Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου κάποιοι "κομματάρχες" στη Θεσσαλία πήραν κάποια ποσά ως ...δωρεές όπου τελικά οι μισοί κατέληξαν στις φυλακές Αβέρωφ επί κυβερνήσεως των Αποστατών το 1965. Κατα τα άλλα, τίποτε το μεμπτόν. Μέχρι το 1981, τη μοιράια δηλαδή ημερομηνία που το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου πήρε την εξουσία. Τότε άρχισε και η απότομη κατρακύλα, τα απίστευτα σε μέγεθος σκάνδαλα και η...χωρίς προηγούμενο κατασπατάληση του χρήματος των Αγροτών απο το κομματικό χαμαιτυπείο τον σοσιαλ(η)στών.

Ο Παπανδρέου, για να ικανοποιήσει περισσσότερο τους χιλιάδες κομματικούς οπαδούς του παρά τις επιταγές της ΕΟΚ που είχε συγκεκριμένη αγροτική πολιτική την οποία θα έπρεπε να ακολουθήσει η Ελλάδα, δημιουργεί συνεταιριστικές οργάνώσεις όπως η ΚΥΔΕΠ, η Ελαιουργική, η ΑΓΡΕΞ, η ΣΕΚΟΒΕ, η ΣΕΒΑΘ η ΠΡΟΜΕΤ κ.λ.π., οι οποίες και χρηματοδοτούνται απ ευθείας απο την Αγροτική Τράπεζα, με δάνεια τα οποία κατέληγαν στις...τσέπες των διοικητών των συνεταιρισμών, του κομματικού στρατού τους παρά το γεγονός οτι η ΕΟΚ επιδοτούσε με χοντρά λεφτά την παραγωγή και την τυποποίηση. Ειδικά η ΑΓΡΕΞ, που τα αρχικά της σημαίνουν "ΑΓΡοτικές ΕΞαγωγές", γίνεται ο Νο1 οργανισμός στον οποίο ο οχετός είχε απίστευτο βάθος. Σειρά ολόκληρη απο κομπίνες "αγροτών" οι οποίοι δεν είχαν πιάσει...τσάπα στα χέρια τους και υπεξαιρέσεις 24 δις δραχμών απο στελέχη και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ με αποκορύφωμα το σκάνδαλο του Γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, όπου έστειλε δύο χρόνια φυλακή τους Αθανασόπουλο και Αποστολόπουλο και ζημία 25 δις δραχμών. Η Αγροτική Τράπεζα την οκταετία 1981-1989, καταγράφει ζημίες 4 τρισεκατομμυρίων δραχμών μόνο! Ζημιές οι οποίες καλύφθηκαν στο τέλος από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων την τετραετία της μεγάλης κρίσης 1985-1989, με νέα δάνεια και παροχές απο τα ΜΟΠ που προοριζόταν για άλλο σκοπό, κατέστησαν εν τέλει την άλλοτε κραταιά τράπεζα, μια προβληματική εταιρεία του δημοσίου. Οι αγρότες κινητοποιήθηκαν πολλές φορές λόγω της απίστευτης αυτής ρεμούλας των ημέτερων της ΠΑΣΟΚικής λαίλαπας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Παπανδρέου είχε ανοίξει για τα καλά το δρόμο όμως, για να ακολουθήσουν κι άλλοι. Δηλαδή οι της ΝΔ, όπου είχε μείνει έξω απο το ...χορό των δίς και πολύ της ...κακοφαινόταν. Η ΝΔ του Μητσοτάκη, ανοίγει το χορό των ...κομματικών δανείων και επιχορηγήσεων, που φτάνουν σε ιλιγγιώδη ποσά ειδικά το 1993 όπου και έδωσε τη μεγάλη μάχη για να παραμείνει στην εξουσία και τελικά την έχασε. τη σκυτάλη πήρε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, ο οποίος στη συνέχεια της ιστορίας την ...εκσυχρονοποιεί και τη...βγάζει στην ...τραπεζική αγορά, εξισώνοντάς την με τις άλλες εμπρικές τράπεζες, για να μπορέσει η τράπεζα μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία να ... εξυγιανθεί δημιουργώντας ολόκληρο χρηματοπιστωτικό όμιλο. Τα κόμματα όμως δεν την...άφησαν να αγιάσει, μιας και ΄΄οποια κέρδη αποκόμιζε, αυτά κατόρθωναν να την απομυζούν, παίρνοντας με το έτσι θέλω τεράστια ποσά με εγγύηση τις ...κρατικές επιδοτήσεις. Ετσι, τα χρήματα κατασπαταλώνται σε ...κομματικές συγκεντρώσεις που κοστίζουν εκατομμύρια, σε μετακινήσεις ψηφοφόρων δωρεάν με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ και ασφαλώς στις ...πολύωρες εμφανίσεις κομματικών στελεχών στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, που κόστιζαν ολόκληρες περιουσίες!

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου που έκανε το πάρτι με την ΑΤΕ επί Σημίτη


Από 18 χρονών στο ΠΑΣΟΚ, με κοντά παντελονάκια κάτι σαν τον Βασιλάκη Καΐλα στις ταινίες του Ξανθόπουλου, γαμπρός του επίσης Διστομίτη αείμνηστου επιχειρηματία Μπάρλου που φημολογείται ότι πλήρωνε επί χρόνια το ενοίκιο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, κολλητός του Αλέκου Ακριβάκη, φίλος της Δήμητρα Λιάνη αλλά και κουμπάρος του Λαλιώτη έφτιαξε μεθοδικά την εικόνα του αόρατου χεριού που κινάει στο παρασκήνιο τα νήματα.

Ήταν επί 30 χρόνια ο σκιώδης Βοιωτάρχης του ΠΑΣΟΚ λένε. Ητάν ικάνος λένε πολλοί και βοήθησε πολύ το χωρίο του το Δίστομο. Τον θυμάμαι στην κηδεία του Ανδρέα Παπανδρέου το 1996 να τρέχει δίπλα στο αυτοκίνητο που συνόδευε την σωρό του με μαύρα γυαλιά ηλίου για να ανοίξει χώρο σαν τους Bodyguard στυλ Κλιντ Ιστγουντ του αμερικανού προέδρου στην γνωστή ταινία που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για τον αρχηγό. Φτωχό παιδί από το Δίστομο με σπουδές στα οικονομικά, αφοσιώθηκε πλήρως στο ΠΑΣΟΚ και πήρε δημόσιες θέσεις, όπως σαν διοικητής της ΑΤΕ και διευθύνων σύμβουλος στον παλιό κρατικό ΟΤΕ, και διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα όσο λίγοι από το ΠΑΣΟΚ χωρίς να είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Φίλος της οικογένειας Παπανδρέου επιβίωσε όμως και στο σύστημα Σημίτη όπως ακριβώς και ο Ακριβάκης.

Ο Κ. Σημίτης τον βρήκε επικεφαλής στον ΟΤΕ. Ηθελε να τον απομακρύνει από παντού, αλλά λέγεται ότι μεσολάβησε ο Θ. Τσουκάτος και ο κ. Λάμπρου έγινε διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, κρατώντας αφανώς για ένα μικρό διάστημα και το ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

Μπήκε στο στόχαστρο του Μ. Εβερτ, ο οποίος κατέθεσε πολλές ερωτήσεις στη Βουλή με τις οποίες ζητούσε εξηγήσεις για το ρόλο του την περίοδο της χρηματιστηριακής έκρηξης. Κατηγορήθηκε για απιστία κατ' εξακολούθηση σχετικά με την υπόθεση δανειοδότησης του ομίλου Αλαμανή από την Αγροτική Τράπεζα. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αλλά στο τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Αθηνών αθωώθηκε.

Βοήθησε παρασκηνιακά τον Γ. Παπανδρέου στη διαμάχη του με τον Ευ. Βενιζέλο ενώ ήταν και σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη για θέματα επενδύσεων. Το 2009 ακούστηκε για διοικητής του ΟΠΑΠ και κάποιοι ανατρίχιασαν μόνο στην εικόνα.

Ποιός εισαγγελέας είχε αθωώσει τον Λάμπρου της ΑΤΕ για τα θαλασσοδάνεια;



Το ...σκάνδαλο και η πώληση!

Το πολιτικό κνώδαλο που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς...
Η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει.Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση. Τα προβλήματα της Αγροτικής Τράπεζας κινδυνεύουν να οδηγήσουν τους αγρότες σε αφανισμό. Ούτε φυτοφάρμακα ούτε λιπάσματα δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν. Υπάρχουν περίπου 7 δισ. ευρώ που υπολογίζουμε ότι θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική.
(Αντώνης Σαμαράς, προεκλογικές μπαρούφες της 14ης Ιουνίου 2012)
Που είναι τα 7 δις που θα πήγαιναν στην ΑΤΕ;;


Διαβάστε την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας:
«Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος. 
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο. 
»Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της». 
27/07/2012
Mε το χρήμα των Αγροτών έσωσαν την Πειραιώς!

Aντί να κρατικοποιήσουν τις ιδιωτικές τράπεζες,καθ'ότι σε όλα τα νορμάλ κράτη όπου έχει πέσει κρατικό χρήμα σε ιδιώτες το κράτος κράτησε το ανάλογο κομμάτι σε μετοχές,στην Ελλάδα της αναρχοκυβέρνησης των τραγελαφικών μαριονετών ισχύει το αντίθετο...Δεν μιλάμε για τη Βενεζουέλα...Ακόμη και η Ισπανία όσο στήριξε τις Τράπεζες της σε ποσοστό τις κρατικοποίησε.Τρανταχτό παράδειγμα η Bankia.Και εξηγούμαστε...

Από την αρχή της κρίσης, από το 2008 επί Καραμανλή, σε μορφή ρευστού αλλά και εγγυήσεων μέχρι σήμερα "έπεσαν" στις Τράπεζες περί τα 200 δίς...Οι μετοχές βέβαια έμειναν ανέπαφες(στα χέρια των ιδιωτών).Ακόμη και από το "κούρεμα" τις ζημιές τις υπόκειται το κράτος καθ'ότι θα δανειστεί για να τις ανακεφαλαιοποιήσει...Κάτι που δεν έκανε με τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά ούτε και με τους μικροομολογιούχους...Χαζοί είναι..;

Στο δια ταύτα κάποτε είχε προσπαθήσει να συγχωνευθεί η Αlpha με τη Eurobank αλλά το deal απέτυχε παταγωδώς λόγω του ότι όπως αποδεικνύεται πλέον θα τους χαρισούν τα πάντα...

Η Πειραιώς λοιπόν ήταν η Τράπεζα που αντιμετώπισε πρόβλημα ρευστότητας..Ας μας πεί η Διοίκηση της πόσες φορές προσέφυγε στον ELA αλλά και τι θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε η δικλείδα ασφαλείας από την Τράπεζα της Ελλάδος...Και αυτά ,πρίν το "κούρεμα", και ενώ είχε λάβει τον αντιστοιχούντα πακτωλό ρευστού και εγγυήσεων από το ελληνικό Δημόσιο..

Και σε αυτή τη Τράπεζα χάρισαν το καλό τμήμα της αμιγώς κρατικής Τράπεζας η οποία έχει υποθηκευμένη τη γή των αγροτών..Δηλαδή εκεί που μας χρωστάνε(οι τραπεζίτες) μας παίρνουν και το βόδι ,με τις πλάτες αριστερών και δεξιών λακέδων που τις τρέμουν, για τα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει τα κόμματα τους...Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και η υπόθεση της αχαλίνωτης αυτής στήριξης φτάνει πολύ ψηλά..Πλέον που είναι ηλίου φαεινότερον το παιγχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού πρέπει να επεμβεί άμεσα Εισαγγελέας...

Η απροκάλυπτη στήριξη λίγων ιδιωτών, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, με τη μπαρούφα της χρεοκοπίας δεν περνάει...

Η πολιτική απάτη σε όλο της το μεγαλείο...

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι τεράστιο, αδιανόητο και εξωφρενικό το σκάνδαλο με τη διχοτόμηση της Αγροτικής Τράπεζας και το χάρισμα του υγιούς της τμήματος σε ιδιωτικά συμφέροντα της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία γίνονται ξαφνικά, διαχειριστές της μισής αγροτικής γης των Ελλήνων ενώ παράλληλα οι ζημιές της θα καλυφθούν από τις δικές μας περιουσίες και τα εισοδήματά μας!

Ιδιωτικά τα κέρδη, κοινωνικές οι ζημιές, καθως ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ καλείτε να πληρώσει με το αίμα του τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων (κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), για να συνεχίσουν τα κόμματα αυτά να παραμένουν εκεί αλώβητα και να μας εξουσιάζουν εμπαίζοντάς μας και από πάνω, προς δόξαν της κοινοβουλευτικής “δημοκρατίας” που δεν μας αξίζει.....

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top