Select Menu


Τελικά απολύτως αιφνιδιαστικά ορίσθηκε για την 27η Νοεμβρίου 2015 η εκδίκαση της υπόθεσης Siemens – δίκη των 64 - που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Η υπόθεση για την οποία η ελληνική Δικαιοσύνη χρειάσθηκε 10 χρόνια προκειμένου να την οδηγήσει στο ακροατήριο. Από την οποία θα απουσιάζει ο διακινητής του “μαύρου” χρήματος στην Ελλάδα και αλλού. Ο Γιόαχιμ Νοϊμπύργκερ “πρόλαβε” και αυτοκτόνησε και προς το παρόν από τις γερμανικές αρχές τηρείται σιγή ιχθύος επί του συμβάντος. Θα βρίσκονται όμως στο εδώλιο του κατηγορούμενου στελέχη της Siemens, του ΟΤΕ καθώς και Γερμανοί υψηλού κύρους στη χώρα τους.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του Σήφη Βαλυράκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα τη Siemens, όπου προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην οποία Επιτροπή, συμμετέχουν από πλευράς της ΝΔ, οι Ιωάννης Τραγάκης, Μπάμπης Αθανασίου και Όλγα Κεφαλογιάννη. Ναι, συμμετέχει ο Μπάμπης Αθανασίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Που στην συνεδρίαση της επιτροπής την 8η Ιουνίου 2015 ισχυρίσθηκε πως δεν έχει αποδειχθεί πως η Siemens χρησιμοποιούσε χρήματα από “μαύρα ταμεία” για να χρηματίζει πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να αναλαμβάνει δημόσια έργα!!

Γι΄ αυτό αξίζει να θυμηθούμε: Ο Αντώνης Σαμαράς στις 8 Ιουνίου 2012 εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή enikos, “εξεταζόμενος” από τους πολίτες που συμμετείχαν της εκπομπής, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 5ης Μαίου και λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Σε αυτή την προεκλογική παρουσία του αναφέρθηκε στην συμφωνία με τη Siemens, λέγοντας ότι η ποινική διάσταση της υποθέσεως δεν έκλεισε, όπως δεν έχει κλείσει η αστική διάσταση της σχέσης της Siemens με τον ΟΤΕ. Απαντώντας δε, σε ερώτηση πολίτη για την Δικαιοσύνη, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι ο πυλώνας της Νέας Δημοκρατίας την επομένη των εκλογών θα ήταν η Δικαιοσύνη και τόνισε ότι για τον λόγο αυτό έβαλε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μπάμπη Αθανασίου. Τον οποίο λίγες ημέρες πριν είχε αποκαλέσει ως το “σύμβολο” της κάθαρσης.

Σε αυτό λοιπόν, το “σύμβολο” της κάθαρσης ανέθεσε ο μετέπειτα Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαλευκάνει την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens; Μια υπόθεση που είχε αναλάβει ο συνάδελφός του Νίκος Ζαγοραιανός και ο οποίος άφησε να πετάξουν στην “ελευθερία” τον ένα μετά τον άλλο τους βασικούς γνώστες της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων (υπουργών-βουλευτών), μεγαλο-στελεχών του Δημοσίου (ΟΤΕ) αλλά και επιχειρηματιών μεγάλων ομίλων, δηλαδή τους Χριστοφοράκο και Καραβέλα. Υπό τις ευλογίες βεβαίως – βεβαίως της υπεράνω πάσης υποψίας υπουργού Εξωτερικών – την εποχή εκείνη - Ντόρας Μπακογιάννη!! Η οποία μετά την αποτυχία του πολιτικού εγχειρήματος της “Δημοκρατικής Συμμαχίας”, επανέκαμψε στη ΝΔ και στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 πήρε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ μετά από πολιτικό αλισβερίσι με τον Αντώνη Σαμαρά, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση το “σύμβολο” της κάθαρσης Μπάμπη Αθανασίου. Και έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, αξίζει να θυμηθούμε πως ο σημερινός Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την είχε αποκαλέσει ως “αντιπρόσωπο της Siemens στην Ελλάδα”.

Και ακολούθως, από τον Νίκο Ζαγοριανό την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens την ανέλαβε η κ. Μαρία Νικολακέα. Η “εκλεκτή” του κ. Αθανασίου αφού επί σειρά ετών κωλυσιεργούσε μυστηριωδώς την διερεύνηση του σκανδάλου, περιέργως πως έκλεισε την υπόθεση χωρίς την κλήτευση ουσιωδών μαρτύρων που θα διαφώτιζαν σκοτεινές πτυχές της “κατάμαυρης υποθέσεως Siemens”. Είναι η ίδια Εφέτης – Ανακριτής που είχε διαφωνήσει με τον Εισαγγελέα Στυλιανό Κωσταρέλλο για την ανάκριση πολιτικών προσώπων στην υπόθεση ασφαλείας του C4I. Για την ιστορία, τη διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας έλυσε το Συμβούλιο Εφετών, “αδειάζοντας” την κ. Νικολακέα!!

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο λαός μας πως ο αδιάφθορος Μπάμπης Αθανασίου - όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές μας - τυγχάνει να είναι στενός συγγενής του Χαράλαμπου Σικέλη (Robert Sikellis). Δηλαδή, του ανθρώπου που τοποθετήθηκε επικεφαλής διαφάνειας από το 2008 στη Siemens, μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου. Επίσης, υπήρξε ο “νονός” του επιβλαβή για τα συμφέροντα της Πατρίδος, Εξωδικαστικού Συμβιβασμού Siemens – Ελληνικού Δημοσίου. Μια σχέση που αρνήθηκε στη Βουλή ο Μπάμπης Αθανασίου σε ερώτηση του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ισχυριζόμενος πως είναι μόνο από το ίδιο χωριό Αγία Παρασκευή της Μυτιλήνης. Η πηγή μας βεβαίως, επιμένει για την στενή συγγενική σχέση!

Και μια ο λόγος για τον Robert Sikellis, αξίζει να πούμε δυο χρήσιμα λόγια. Ο κ. Σικέλης πριν αναλάβει το πόστο του στην Ελλάδα, ήταν γενικός διευθυντής και νομικός σύμβουλος της Vance, μιας αμερικανικής εταιρείας που ειδικεύεται στις έρευνες και στις αξιολογήσεις υψηλού ρίσκου. Άλλωστε, με την ιδιότητα αυτή εμφανίζεται στην Ελλάδα το 2004 ως υπεύθυνος ασφαλείας κρουαζιερόπλοιων στο “Αθήνα 2004”. Στο διάστημα παραμονής του στην Ελλάδα, είχε στενή συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του “Αθήνα 2004”, με τη SAIC (προμηθεύτρια αμερικανική εταιρεία του C4I), αλλά και με τη Siemens (κυρίως με Χριστοφοράκο και Δενδρινό). Στη Siemens Ελλάδος ανέλαβε το πόστο διαφάνειας με εντολή της μητρικής εταιρείας και του Peter Solmsen εκτελεστικού γενικού διευθυντού του Ομίλου. Συνεργάστηκε στενά με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου. O Robert Sikellis ουδέποτε εκλήθη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής υπό την προεδρεία του Σήφη Βαλυράκη!!

Συμπερασματικά, μετά την πρότασή μας για κλήτευση του πρώην νομικού συμβούλου της Siemens και πρώην νομικού συμβούλου του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθηγητή Ιωάννη Καράκωστα, προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που διερευνά εκ νέου την υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού Siemens – Ελληνικού Δημοσίου, θα προτείναμε να κλητευθούν και ο τοποτηρητής του Σαμαρά στην εν λόγω Επιτροπή και μέλος της, Μπάμπης Αθανασίου, καθώς και ο Robert Sikellis. Είμαστε πεπεισμένοι πως από αυτές τις κλητεύσεις, μόνο ωφελημένη μπορεί να βγει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του συμφέροντος του Ελληνικού λαού!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top