Select Menu


Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, Μίχαελ Φουκς, τόνισε ότι υπάρχει «ο κίνδυνος να πρέπει να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, αν δεν βρεθεί σύντομα λύση» συμπληρώνοντας ότι οι Έλληνες πολιτικοί «δεν ενεργούν πολύ επαγγελματικά».

Είπε στο CNBC ότι είναι ζήτημα της Ελλάδας να αποφασίσει αν θα μείνει ή αν θα φύγει από το ευρώ. «Το ερώτημα δεν είναι εάν είμαστε έτοιμοι (να φύγει η Ελλάδα από ευρώ), το ερώτημα είναι είναι τι θέλει να κάνει η Ελλάδα», τόνισε.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι: «Αν η Ελλάδα δεν είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να τηρήσει τις συμφωνίες, θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες» εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι η Ελλάδα δεν φτάσει στη χρεοκοπία.


Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΟ του CDU, Φόλκερ Κάουντερ, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD δήλωσε ότι η «ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα».

Ο κ. Κάουντερ επισήμανε επίσης, ότι σκοπός του Βερολίνου παραμένει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι όλα εξαρτώνται από την ίδια. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν γίνεται η Ελλάδα να καθορίζει τους όρους και να λέει ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να χορέψουν στον ρυθμό της».

Δείτε το βίντεο:



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top