Select Menu


Ο πρώην Γάλλος Υπουργός και νυν Επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, έδωσε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων όπου ξεκαθάρισε ότι εργαζόμαστε να αποφύγουμε κάθε είδος Grexit.

Ο Πιέρ,γνώστης των προβλημάτων της Γαλλικής Οικονομίας, τόνισε πως plan Bδεν υπάρχει θυμίζοντας το όλα ή τίποτα απλά στη δική μας περίπτωση είναι ευρωζώνη ή τίποτα (και μεις μείναμε στο τίποτα).

Οι δηλώσεις αυτές του Γάλλου έρχονται να προστεθούν στις δηλώσεις τουΓερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος χθες είπε: «Η αλήθεια είναι ότι αν σπάσει η πρώτη πέτρα από το ευρωπαϊκό σπίτι, τότε η Ευρώπη θα συγκλονιστεί».

Όπως καταλάβατε, παρά τις διαβεβαιώσεις Σόιμπλε, η έξοδος της χώρας από το κοινό νόμισμα οδηγεί την ΕΕ σε αχαρτογράφητα νερά. Για να πούμε, όμως, και τη μεγάλη αλήθεια, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας επεξεργάζεται σχέδιο εκτός ευρώ, ενώ οι κατά καιρούς δηλώσεις του Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, πως δεν υπάρχει plan B,συνηγορούν.

Θα μου πείτε τότε που χωλαίνει η υπόθεση και συμφωνία δεν υπάρχει. Θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως. Συμφωνία υπάρχει, δηλαδή θέληση και από τις δυο πλευρές να συνεχιστεί η κατάσταση. Και ο Τσίπρας θέλει να υπογράψει και η Μέρκελ με τη Λαγκάρντ να τελειώνουν. Μόνο που η συμφωνία πρέπει να παρουσιαστεί με τέτοιο επικοινωνιακό τρόπο που να μην χαλάει το προφίλ της Ευρώπης από τη μια πλευρά- γιατί έρχονται και εκλογές στην Ισπανία - και να μπορεί να ψηφιστεί από την εσωκομματική αντιπολίτευση (όπως εμφανίστηκε στη τελευταία Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και να εφαρμοστεί στο λαό που περίμενε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Άρα όλα γίνονται για τον επικοινωνιακό τρόπο που θα παρουσιαστεί.

Το πιθανότερο είναι να πάμε σε μια συμφωνία μαϊμού τώρα, οι ειδικοί την έχουν ονομάσει ενδιάμεση, και το Σεπτέμβριο να έχουμε ξανά μανά τα ίδια άρα και την εκλογολογία (χωρίς να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο εκλογών τον Οκτώβριο, αν και προσωπικά πιστεύω πως δεν θα γίνουν εκλογές τώρα αλλά αφού περάσει το 18μηνο. )

Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν αποτελούν λύση αλλά πασαλείματα. Χωρίς ΕΘΝΙΚΟσχέδιο, λύση δεν υφίσταται. Όσο για το επιχείρημα δεν υποχωρούν οι ξένοι, απορώ υπάρχει κανείς που περίμενε να υποχωρήσουν;

Το σύνδρομο περιμένω το δήθεν φιλέλληνα να με σώσει μου θυμίζει τη νεαρή άμυαλη κοπέλα που περιμένει τον πρίγκηπα του παραμυθιού να την παντρευτεί.Φιλέλληνες δεν υπάρχουν.Όπως δεν υπάρχουν και σωτήρες από το εξωτερικό.

Οι ξένοι που αποκαλούν τον εαυτό τους φιλέλληνα στην ουσία κατακλύζονται από αρχαιολατρεία. Απεριόριστο θαυμασμό για την Ελληνική αρχαιότητα και καταφρόνηση για μας τους σύγχρονους Έλληνες. Για να μην μας αντιμετωπίζουν ως Ιθαγενείς, που μας παρέχουν δήθεν ανταλλάγματα για την υποτέλεια μας, απαιτείται ΕΘΝΙΚΟ σχέδιο αφύπνισης και ανασυγκρότησης τώρα σε όλους τους τομείς, αρχής γενομένης από την παιδεία και τον πολιτισμό. 

Μια κοινωνία που δεν γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, μια κοινωνία που νοιάζεται μόνο για την καλοπέραση της, μια κοινωνία που δήθεν έχει συναισθήματα ανθρωπισμού αλλά βγάζει τα χειρότερα στο διπλανό της είναι καταδικασμένη στη σήψη.

Γιώτα Χουλιάρα
Geopolitics and Daily News

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top