Select Menu


Σε λίγο θα πάρουν τα βουνά… Θα βγούνε στον αγώνα… Ποιοι βρε παιδιά; Ο λαός; Σε καμία περίπτωση. Αυτός άντε μέχρι ένα Σύνταγμα να πάει! Αλλά γιατί; Για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ; Για να παραμείνει η χώρα μας στην ΕΕ, λες και υπήρχε ποτέ αυτός ο κίνδυνος; Όχι, ας είμαστε επιτέλους και λίγο σοβαροί. Απλά για να παραμείνει η ολιγαρχία, η παρανομία, η ατιμωρησία, η φοροδιαφυγή ως έχει!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας

Επιτέλους, έστω και σιγά-σιγά, μαθαίνουμε τι συνέβαινε σε αυτή τη χώρα και το παιχνίδι που έπαιξαν κάποιοι Εφιάλτες, κάποιοι δωσίλογοι πολιτικοί είτε από βλακεία είτε για προσωπικό όφελος, για να σωθούν οι Γαλλο-Γερμανικές τράπεζες. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Ελλάδα αποτέλεσε τον πρώτο στόχο και τον πλέον δύσκολο, λόγω του χαρακτήρα μας, για την υποδούλωση των Ευρωπαϊκών λαών στα συμφέροντα και στα κέρδη των τραπεζών. Είμαστε το Γαλατικό χωριό του Αστερίξ το οποίο «κτύπησαν» πρώτο για να τελειώνουν μια και καλή με όλη την Ευρώπη. Βλέπετε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος με τους Έλληνες τους έγινε και πάθημα και μάθημα…

Και τι μάθαμε τις τελευταίες ώρες; Για παράδειγμα, ότι κάποιοι θύμισαν στον κ. Ρουμελιώτη, τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ότι θα πρέπει να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να μην αποκαλύψει ότι «δεν πρέπει» στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής. Έτσι, επειδή δεν άκουσε τις συμβουλές τους, μάθαμε για τα μυστικά ραντεβού Γάλλων και Γερμανών με το ΔΝΤ σε ξενοδοχεία, με σκοπό την καταστρατήγηση του καταστατικού του ΔΝΤ που απαιτούσε άμεση αναδιάρθρωση χρέους προκειμένου να εμπλακεί το Ταμείο. Χαρακτήρισε επίσης λάθος τις προτάσεις των δανειστών για μείωση των συντάξεων και για τα εργασιακά, τονίζοντας πως δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους για να μην μπορεί η Ελλάδα να ζητήσει αποκατάσταση της ζημίας… Και εδώ είναι η ουσία.

Είναι λυπηρό, αλλά σχεδόν κανένας, δεν αντιλαμβάνεται ποιο είναι το νόημα της ζωής… Δηλαδή, ότι κανένας δεν πήρε όχι ευρώ αλλά ούτε μία δραχμή μαζί του όταν εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο. Δεν βλέπουν πόσο εύθραυστη είναι η υγεία των ανθρώπων; Να, για παράδειγμα, σήμερα ήταν να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής και ο πασίγνωστος κ. Γεωργίου, ο πρόεδρος (ακόμη) της ΕΛΣΤΑΤ. Δυστυχώς όμως χθες μπήκε στο νοσοκομείο. Κάποιοι έγραψαν ότι είχε πνευμονικό οίδημα, κάποιοι άλλοι μιλούν για διάρροια και υδαρές κενώσεις, τσιρλιό δηλαδή για να το γράψουμε απλά… Γιατροί δεν είμαστε και επομένως δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ισχύει. Το μόνο που θα ευχηθούμε ως άνθρωποι πάνω από όλα, είναι να γίνει σύντομα καλά, να είναι υγιέστατος, για να λογοδοτήσει ενώπιον των αρχών για τα όσα έπραξε…

Και ας πάμε στο θέμα που καίει τώρα, που είναι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Εάν μεν ο κύριος Τσίπρας, για λόγους διαπραγμάτευσης πρότεινε ή αποδέχθηκε όλη αυτή την φοροκαταιγίδα με τις έκτακτες εισφορές, την αύξηση του ΦΠΑ και όλα τα άλλα, απλά για να εκθέσει τους δανειστές, καλώς έπραξε και πέτυχε και τον σκοπό του. Γιατί απέδειξε σε όλους ότι οι δανειστές δεν διαπραγματεύονται… Απλά την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ και του Ελληνικού λαού επιθυμούν! Αν όμως σκέπτεται να εφαρμόσει τις πολιτικές αυτές τότε κάνει πολύ κακώς.

Ο πανικός των δανειστών είναι εμφανής, παρά τον ορυμαγδό ελληνικών και ξένων δημοσιευμάτων περί του αντιθέτου, δηλαδή περί καταστροφής της Ελλάδος και των Ελλήνων. Θέλετε μία απτή απόδειξη; Η «χείρα βοηθείας» που είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον κ. Τσίπρα οι Θεοδωράκης, Γεννηματά, ΓΑΠ, Ντόρα Μητσοτάκη, ΔΗΜΑΡ και πάει λέγοντας, γιατί είναι σίγουροι ότι ακόμη και οι προτάσεις του κ. Τσίπρα δεν περνούν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή με λίγα λόγια, αν δεν πιάσει το ένα σχέδιο τους, σου λέει θα πιάσει το άλλο. Θα κάνουμε τον Τσίπρα, Γιωργάκη, Λουκά ή Αντωνάκη! Άσε και αυτό δε… Ανησυχεί για την χώρα ο κ. Σαμαράς!!! Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά!!! Δεν ανησυχούσε όταν την κατέστρεφε και ανησυχεί τώρα. Για αυτό η Νέα Δημοκρατία όσο δεν αλλάζει αρχηγό και πορεία θα παραμένει στον βυθό των δημοσκοπήσεων.

Α, και μια που το αναφέραμε. Για ορυμαγδό ελληνικών και ξένων δημοσιευμάτων γράψαμε πιο πάνω, που σπέρνουν στον λαό τον όλεθρο και την καταστροφή. Και τι άλλο μάθαμε από τον κ. Ρουμελιώτη; Ότι γινόντουσαν σεμινάρια σε δημοσιογράφους από το ΔΝΤ για να εξηγήσει τις θέσεις και να προβάλλει τις απόψεις του το Ταμείο. Μια πρακτική που ακολούθησε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και μέχρι εδώ τίποτα το μεμπτό. Γιατί ο δημοσιογράφος πρέπει να πηγαίνει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ τον καλούν.

Σημασία έχει μόνον το τι θα κάνει στην συνέχεια ο καλεσμένος… Επίσης σημασία έχει και το πως θα σε φιλοξενήσουν… Θα σου κλείσουν σουίτα στο πεντάστερο ξενοδοχείο ή ένα απλό δωμάτιο σε ένα καλό ξενοδοχείο; Θα έχεις περιήγηση, ψώνια, καμιά εκδρομούλα, ίσως και κανένα «ψιλό» για τα οδοιπορικά; Κάποιες «μικρές» λεπτομέρειες σαν και αυτές παίζουν σημασία. Τώρα αν στο μέσο που εργάζεσαι ή στην ενημερωτική ιστοσελίδα που διαθέτεις πέσει και καμιά διαφήμιση από την ΔΕΗ, λέμε τώρα, ή από καμιά κρατική τράπεζα, αυτά είναι τελείως άσχετα θέματα!!! Πάντως για να αποκρύπτουν οι δημοσιογράφοι από τον κ. Ρουμελιώτη που τους συναντούσε στην Ουάσινγκτον ότι είχαν προσκληθεί για αυτά τα σεμινάρια, δεν μπορεί κάποιο λόγο θα είχαν για να κάνουν αυτό!

Όχι τίποτα άλλο για να καταλάβουμε πως κυβερνιόταν η χώρα, τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια. Πάντως τον Ελληνικό λαό ένα πράγμα τον καίει. Να παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος. Να, δείτε την χθεσινή δημοσκόπηση για το MEGA (ρευματοκλέφτη;)… Τι μάθαμε από αυτή; Στο ερώτημα «ευρώ πάση θυσία;», το 69,7% απαντά “ναι” ή “μάλλον ναι” (ποσοστό μειωμένο κατά 10 περίπου μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο), ενώ το 28,9% απαντά “όχι” ή “μάλλον όχι”. Δηλαδή οι σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες από τους 6 στους 10 Έλληνες που πεινάνε, είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, θέλουν να μείνουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ στο ευρώ, που σημαίνει και άλλα μνημόνια και μέτρα 5, 7, 10 δις ευρώ για την επόμενη διετία!!!! Πως το είχε πει ο νομπελίστας Samuel Beckett; «Όταν είναι κανείς μέσα στα σκατά μέχρι το λαιμό, δεν του μένει τίποτε άλλο παρά να τραγουδήσει…»

Ο κ. Τσίπρας, μια που η εγχείρηση από τους ξένους απέτυχε παταγωδώς, πρέπει να κοιτάξει να επιζήσει ο ασθενής με κάθε κόστος. Μην κάνει κάποιο λάθος που θα τον στιγματίσει εφ’ όρου ζωής, όπως συνέβη με τους προκατόχους του. Η χώρα μας χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Το γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι καλύτερα από τους άλλους. Αλλά μεταρρύθμιση δεν είναι να οδηγείς τους ανθρώπους στην απελπισία, στην εξαθλίωση, στην αυτοκτονία. Μεταρρύθμιση είναι να μην χρειάζονται οκτακόσιες υπογραφές και πεντακόσιες ημέρες για να ανοίξει κάποιος μια επιχείρηση. Μεταρρύθμιση δεν είναι το κράτος να κάνει τον μάγκα στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς για να δείξει πυγμή! Μεταρρύθμιση είναι να ξεφορτωθεί όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το δημόσιο και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην εκσυγχρονιστεί.

Κύριε Τσίπρα και λοιποί διαπραγματευτές της Ελληνικής κυβέρνησης, μην ξεχνάτε τέλος αυτά τα λόγια: Όποτε οι άλλοι συμφωνούν μαζί μου, αισθάνομαι ότι δεν πρέπει να έχω δίκιο…. (Oscar Wilde)

Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top