Select Menu


Τεράστιες συζητήσεις πυροδοτεί καθημερινά σε όλο το μήκος και πλάτος της Ευρώπης το ελληνικό δημόσιο χρέος. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η Ελλάδα δεν μοναδική στη σχετική λίστα.

Πόσο χρωστούν τα υπόλοιπα κράτη; Στην σχετική ερώτηση αναλαμβάνει να απαντήσει το Open Europe με δύο χάρτες. Ο πρώτος καταγράφει το ποσοστό του δημόσιου χρέους με βάση το ΑΕΠ.

Η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στη σχετική λίστα με 175%, ενώ ακολουθούν Ιταλία (133%) και Πορτογαλία (128%).

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος χάρτης αποτυπώνει το κατά κεφαλήν χρέος ή πιο απλά τι ποσό θα έπρεπε να πληρώσει ο κάτοικος κάθε χώρας- σε χιλιάδες δολάρια- αν το συγκεκριμένο κράτος αποφάσιζε να αποπληρώσει μεμιάς όλο το χρέος της, συγκεντρώνοντας χρήματα από τους πολίτες.


Εν προκειμένω, ο κάθε Ελληνας θα έπρεπε να πληρώσει 38.600 δολάρια, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Οι Ιταλοί θα έπρεπε να καταβάλουν 46.000 δολάρια, οι Ιρλανδοί 59.900 και οι Ισλανδοί 59.000.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top