Select Menu


Όλον αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο οικονομικό παραλογισμό που ζούμε και η δημιουργία της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, που κρατά πλέον τις τύχες του πλανήτη στα χέρια της, δεν τα προκάλεσε η ίδια η οικονομία, αλλά η πολιτική εξουσία με τις αποφάσεις της.

Την πολιτική εξουσία όμως, τη διαμορφώνει το εκάστοτε πολίτευμα και το πολίτευμα που επικρατεί διεθνώς σήμερα, είναι ο ελιτίστικος κοινοβουλευτισμός των επαγγελματιών αντιπροσώπων. Σε αυτό ακριβώς το ολιγαρχικό πολίτευμα θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ρίζες του κακού.

Σύμφωνα με την Αριστοτέλεια εξέλιξη των πολιτευμάτων (μοναρχία – ολιγαρχία – δημοκρατία), λογικά μετά την ολιγαρχία θα ακολουθήσει η δημοκρατία. Ήδη το νοιώθουμε. Όλων μας οι ψυχές δονούνται από την επιθυμία για δημοκρατία.

Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε ακόμα να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση γιατί, έτσι όπως είναι δομημένη η πολιτικοκοινωνική ζωή, χρειάζονται χρήματα και προβολή προκειμένου να αρχίσει να σχηματοποιείται το νέο όραμα. Ακριβώς εδώ δίνει τη μάχη της επιβίωσης η ολιγαρχία η οποία διαθέτει το χρήμα και ελέγχει τα ΜΜΕ.

Το αποτέλεσμα όμως είναι νομοτελειακά προδικασμένο και τίποτα δεν μπορεί να το εμποδίσει.

Πέτρος Χασάπης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top