Select Menu


Όπως εύστοχα σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, συχνά η διάθεση ενός ατόμου εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες .

Την ηλιόλουστη ημέρα του Μαΐου ο κόσμος φαίνεται πολύ πιο διαφορετικός από ό, τι το ψυχρό βράδυ του Νοεμβρίου . Ωστόσο, το θέμα δε σχετίζεται μονάχα με τους βαθμούς Κελσίου . Το ζωηρό πράσινο χρώμα του χορταριού , το κίτρινο των πικραλίδων , το κόκκινο των τουλιπών , αυτά είναι που μας εμπνέουν και μας δίνουν ενέργεια . Τα γκρίζα δέντρα όμως και η λασπωμένη άσφαλτος με τα καφετιά φύλλα πάνω της , άθελά μας , μας μεταφέρει σε μια κατάσταση ήπιου ( μπωντλαιρικού ) spleen ( βλ σύνδεσμο παρακάτω ) .

Το χρώμα είναι μια πολύ σημαντική πτυχή της καθημερινής ζωής και των διακοπών μας . Οι σχεδιαστές μονίμως χρησιμοποιούν σκόπιμα το φάσμα των αποχρώσεων . Και οι ψυχολόγοι επιβεβαιώνουν την άποψη ότι το χρώμα των τοίχων του σπιτιού μας μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει τη διάθεσή μας , αλλά και να διαμορφώσει το μέλλον μας .

Φανταστείτε πόσο ρομαντικό είναι να φτάνετε στο τμήμα εμπορίας υλικών κατασκευής με το ταίρι σας και να επιλέγετε όχι μόνο τις ταπετσαρίες κι όλα τα σχετικά για την κρεβατοκάμαρά σας , αλλά και το ίδιο σας το μέλλον . Σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή , λοιπόν , θα σας βοηθήσουν οι 10 ερμηνείες χρώματος που έπονται .

Λευκό - αναγέννηση

Το λευκό μπορεί να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους που επιθυμούν μια σχετική ανανέωση και ξεκαθάρισμα στη ζωή τους . Ξυπνώντας και πηγαίνοντας για ύπνο σε τέτοιο φωτεινό , γεμάτο θετικά ερεθίσματα δωμάτιο , είναι σαν να γεννιέστε ξανά και ξανά . Θα έλκετε σαν μαγνήτης τους ανθρώπους γύρω σας με την ανοιχτή σας φύση και τη γενναιόδωρη και ευγενική καρδιά σας . Αλλά μην εκπλαγείτε αν η ολόλευκη κρεβατοκάμαρά σας μερικές φορές θα σας φαίνεται βαρετή . Απλά μπορείτε για αλλαγή να προσθέσετε μερικές πινελιές από φωτεινά αξεσουάρ .

Κίτρινο – υγεία , ενέργεια κι έμπνευση

Αν θέλετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή απ’ όλες τις πλευρές , χρωματίστε το υπνοδωμάτιό σας με κίτρινο χρώμα . Αυτό το χρώμα θα σας μεταμορφώσει και θα σας εμπνεύσει για μια διάθεση τελειοποίησης . Θα τρώτε πιο υγιεινά , θα επαναφέρετε από την αδράνεια τη ζυγαριά σας και μάλιστα θα κάνετε εγγραφή σε γυμναστήριο . Το κίτρινο δωμάτιό σας θα είναι το εξαιρετικό σας εισιτήριο για μια υγιή ζωή . Ανασκουμπωθείτε !

Κόκκινο - η φωτιά των αισθήσεων

Αν σας λείπουν τα έντονα συναισθήματα , μπορείτε να προσθέσετε μια ρομαντική πινελιά επιλέγοντας το κόκκινο . Αυτό το χρώμα είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της παθιασμένης ερωτικής ζωής . Προετοιμαστείτε να συναντήσετε το σύντροφο της ψυχής σας . Και αν είστε ήδη μαζί , τότε η φλόγα του πάθους σας θα εκφραστεί με νέα δυναμική !

Πράσινο - παραγωγικότητα και δημιουργικότητα

Βάφοντας το δωμάτιό σας σε πράσινες αποχρώσεις , θα καταφέρετε να φέρετε στη ζωή σας τη δημιουργία και την επιτυχία . Θα αισθανθείτε ένα κύμα δύναμης και θα είστε πιο παραγωγικοί τόσο στο σπίτι όσο και στην εργασία . Πολύ πιθανό να σας γίνει τελικά η πρόταση από την εταιρεία που περιμένατε ή ίσως αρχίσετε να επεκτείνετε το σπίτι σας . Τίποτα δεν είναι αδύνατο με τη νέα πράσινη κρεβατοκάμαρά σας !

Μοβ - αυτοπεποίθηση και επιτυχία

Το μοβ θα σας δώσει αυτοπεποίθηση . Σε αυτό το υπνοδωμάτιο θα επικρατήσει η εμπιστοσύνη και η μεγαλοπρέπεια . Θα είστε σε θέση να κερδίσετε γρήγορα το σεβασμό ανάμεσα σε φίλους και συναδέλφους . Η τολμηρή προσέγγισή σας στη ζωή μπορεί να σας σπρώξει σε έναρξη μιας νέας επιχείρησης , που από καιρό ονειρευόσασταν . Και αν ήσασταν μόνοι μέχρι τώρα , από εδώ και στο εξής όλα θα είναι διαφορετικά . Εμπρός λοιπόν !

Μαύρο – ισχυρό δυναμικό

Το μαύρο θα σας διδάξει πώς να " πιάνετε τον ταύρο από τα κέρατα ! " . Κανείς ποτέ πια δε θα σας υποτιμήσει στο χώρο εργασίας . Προφανώς , θα χρησιμοποιήσετε το νέο ισχυρό δυναμικό σας τόσο αποτελεσματικά που πολύ σύντομα θα γίνετε ο κορυφαίος παίκτης στην ομάδα βόλεϊ σας. Η όμορφη μαύρη κρεβατοκάμαρά σας θα σάς μετατρέψει σε πραγματικό πολεμιστή που πάντα θέλατε να είστε .

Μπλε - ηρεμία και γαλήνη

Αν είστε κουρασμένοι από το άγχος και τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής , δώστε προσοχή στο υπέροχο μπλε χρώμα . Σε αυτό το υπνοδωμάτιο θα απολαύσετε την ηρεμία . Όλες οι απρόοπτες ταλαιπωρίες στο χώρο εργασίας και στο σπίτι θα εξαφανιστούν μόλις το αντικρίσετε . Ίσως η αποκτηθείσα ισορροπία σάς ενθαρρύνει να ασχοληθείτε με γιόγκα ή διαλογισμό . Το μπλε είναι η ευκαιρία σας για να βρείτε τη γαλήνη μέσα σας και τη σταθερότητα .

Γκρι - στιλ και κομψότητα

Το αριστοκρατικό γκρι θα σας οδηγήσει στην πρώτη γραμμή του στυλ . Οι συνάδελφοι και οι γείτονες θα το θεωρούν τιμή τους να επικοινωνούν μαζί σας . Οι άνθρωποι θα θελήσουν να σας μιμηθούν σε όλα . Με λίγα λόγια , με το εξεζητημένο γκρίζο υπνοδωμάτιό σας θα γίνετε ο πρωτοπόρος στον κύκλο σας .

Ταπετσαρίες τοίχου - ένας πολύπλευρος κόσμος

Αν ψάχνετε τον εαυτό σας , προσπαθήστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας μέσω των σχεδίων στην ταπετσαρία τοίχου του υπνοδωματίου σας .

Επιλέξτε κάτι που θα σας κάνει να απαλλαγείτε από τη σύγχυση ή την αβεβαιότητα . Ας είναι κάτι το πρωτότυπο , αδύνατο για κάποιον άλλο , αλλά απόλυτα κατάλληλο για εσάς . Ίσως ο εσωτερικός σας κόσμος είναι πραγματικά σαν ένα άγριο ζώο σε αιχμαλωσία , που θέλει να πάρει σβάρνα τα καταπράσινα λιβάδια ή να βουτήξει στα βάθη του υποβρύχιου κόσμου . Ποιος είστε στην πραγματικότητα ;

Πορτοκαλί - πηγή ενέργειας

Χαρακτηρίζεστε συνεχώς από έλλειψη ενέργειας ; Τότε η επιλογή σας είναι το πορτοκαλί ! Αυτό το χρώμα θα ξυπνήσει τη δύναμή σας . Θα σας βρει η ζωηράδα τις πρωινές ώρες χωρίς τα τρία φλιτζάνια καφέ . Ακόμα και μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά , θα είστε σε θέση να παίξετε με τα παιδιά . Δε χρειάζεται πλέον να ξεκουράζεστε τα Σαββατοκύριακα . Θα συσσωρεύετε και θα απελευθερώνετε τα ρεύματα του ενθουσιασμού , βρίσκοντας την ευχαρίστηση σε όλα .

Μετάφραση - Επιμέλεια : Το ιδιόμελο , logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top