Select Menu

Πολλοί νέοι αναγνώστες μας στέλνουν καταγγελίες για φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οσοι μας διαβάζουν είχαμε προειδοποιήσει από 8/10/2010 για το κόστος της «Πράσινης» Απάτης!

Ε. λοιπόν το κόστος της Πράσινης Απάτης, από μέχρι τις 30/7/2012 είχε αφήσει χρέος €300.000.0000εκ και το οποίο ανεβαίνει διαρκώς και σύμφωνα με επίσημη έκθεση (ΛΑΓΗΕ) η μαύρη τρύπα θα έφτασε €1,4δις το 2014 και γι αυτό μείωσαν όσο μπορούσαν τις ταρίφες (την τιμή που αγόραζε η ΔΕΗ) και αύξησαν τα...έσοδα.


Αυτό τώρα όπως είναι φυσικό πρέπει να το πληρώσετε εσείς.

Περιληπτικά, για όσους δεν γνωρίζουν, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ επειδή γνωρίζει ότι με φωτοβολταϊκα (Φ/Β) και ανεμογεννήτριες (Α/Γ) δεν μπορεί να παραχθεί ηλεκτρικό ρεύμα, με την παρούσα τεχνολογια, που να είναι κερδοφόρο, βρήκαν την πρόφαση για το "καλό του περιβάλλοντος" ώστε να επιδοτούν τις δουλείες τους.

Ετσι οι Τράπεζες έδωσαν σίγουρα δάνεια σε όποιον ήθελε να βάλει Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στο χωράφι μου και η δύστυχη ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αγοράζει Ρεύμα πιο ακριβά από ότι πουλάει στην λιανική. Κερδιζουν Τράπεζες και ΑΠΕτζηδες και χάνει η ΔΕΗ και φυσικά ο καταναλωτής. η ΔΕΗ αγόραζε από φωτοβολταικα πάρκα στην τιμή 0,45-0,55 €/κιλοβατώρα και στη συνέχεια το ρεύμα αυτό το πούλαγε στους καταναλωτες στην τιμή των… 0,14 €/ κιλοβατώρα (τιμές 2010)

Υπήρξαν καταγγελίες για συμβάσεις της ΔΕΗ με συγκεκριμένη εταιρεία για έξι αιολικά πάρκα, έναντι του υπερβολικού, κατά τις καταγγελίες, τιμήματος των 120 εκατ. ευρώ., αλλά χάθηκαν σε κάποιο συρτάρι

Επειδή όμως, όπως είπαμε αυτό παράγει χρέη, βρήκαν διάφορους πονηρούς τρόπους ώστε να μην πάρει μυρουδια το πόπολο.
  • Ετσι περί τα €70εκ το χρόνο τα έπαιρναν από το παλαιό Τέλος της ΕΡΤ και τα έδιναν στην ΛΑΓΗΕ
  • Αυξησαν το ρευμα Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 9,53 αύξηση… 118% το 2013
  • Λόγω της κατάργησης των δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπής CO2 η ΔΕΗ θα έχει ετήσια επιβάρυνση €300εκ που πληρώνεις εσύ !
  • Επιβάρυνση από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του Φ/Α επιβάρυνση 165εκ
  • Επιβάρυνση λόγω αύξησης της κάλυψης του κόστους λειτουργίας τρίτων παραγωγών 200εκ
  • Αγορά ενέργειας από ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος σε υψηλότερες Τιμές 475εκ.
Ειμαστε ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΑ που πρέπει να πληρώνουμε πρόστιμο, επειδή ο φθηνός λιγνίτης παράγει νερο (υδρατμούς) και διοξείδιο του άνθρακα (μην εκπνέεις). Φυσικά δεν μπορούσαν να βάλουν προστιμο στο νερό (ο λευκός καπνος που βγαίνει από τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς) έτσι έβαλαν πρόστιμο στην αναπνοή, το CO2.

Τελος πληρώνεις και τον Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), είναι αυτό που λεει μεταφορα/διανομή ρεύματος, που είναι μια εταιρία που συστάθηκε σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο αυτό σκοπός του ΑΔΜΗΕ είναι η λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του ΕΣΜΗΕ ώστε να διασφαλίζεται ο εφοδιασμός της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια με τρόπο ασφαλή, αποδοτικό και αξιόπιστο και σκοπό φυσικά από την προηγούμενη κυβέρνηση, να ιδιωτικοποιηθεί και να βγάζει όποιος το αγοράσει, πολλά λεφτά ξεκούραστα κι ανέξοδα. Απλά άλλοι θα βγάζουν το ρεύμα (την χασούρα) κι αυτός απλά θα κάνει τον διαιτητή.

Για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο.

olympia.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top