Select Menu


Η κυβέρνηση πλέον διαμηνύει ότι χωρίς χρηματοδότηση δεν υπάρχει συμφωνία

Ιδιαίτερα σημαντικές για την πορεία των διαπραγματεύσεων είναι οι επόμενες ώρες αφού η κυβέρνηση επιδιώκει την Δευτέρα 4 του μηνός να συγκληθεί εκτάκτως το Eurogroup προκειμένου να αποφασίσει εάν επιτευχθεί τελικά η ενδιάμεση συμφωνία προκειμένου να αποδεσμευθούν τα χρήματα που ζητάει η ελληνική πλευρά .

Χθες ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Νταισεμπλουμ μίλησε για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει εάν αυτά τα βήματα που έγιναν είναι επαρκή για να υπάρξει απεμπλοκή του θέματος .

Για τον πρωθυπουργό πάντως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Ότι εάν δεν υπάρξει ρευστότητα στην χώρα τότε δεν υπάρχει και συμφωνία . Η άλλη πλευρά πάλι δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών που περνούν μέρος στο eurogroup εμφανίζονται να επιθυμούν λύση πακέτο -δηλαδή να συζητηθούν και το εργασιακό και τα ασφαλιστικά και να μην παραπεμφθούν για τον Ιούνιο-κάτι το οποίο δεν αποδέχεται η κυβέρνηση .

Έτσι όλα δείχνουν ότι την λύση θα την δώσουν τελικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι είχαν διαβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι εάν προχωρήσει σε κάποιες μεταρρυθμίσεις τότε θα του δοθεί η οικονομική βοήθεια που χρειάζεται για να σωθεί η χώρα.

Ως σημαντική ημερομηνία καταγράφεται πάντως και η 7η Μαΐου ημέρα που συνεδριάζει η ΕΚΤ.

Με βάση τη την πορεία των διαπραγματεύσεων τα σενάρια για αυτή την συνεδρίαση είναι δυο:

-εάν έχει υπάρξει συμφωνία ο Μάριο Ντραγκι αποδεσμεύει το 1,9 δις που χρειάζεται κατ αρχήν η χώρα για να λειτουργήσει 

-εαν δεν υπαρχει συμφωνία οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα σφίξουν ακόμα περισσότερο την θηλιά γύρω από την Ελλάδα.

parapolitika.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top