Select Menu


Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και αν περνούσες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες βρίσκονταν εκεί, στις θέσεις τους, να φυλάνε το πόστο του αγώνα τους. Πέρασα τυχαία από εκεί, τις συγκεκριμένες γυναίκες που βρίσκονταν εκεί δεν τις γνώριζα, αλλά δεν έχει σημασία αυτό, με χαιρέτισαν και τις χαιρέτισα.



Χθες, στις 07/03/2015 μετέβηκαν στο Βέλγιο, στην πόλη Ναμούρ, όπου συμμετείχαν μαζί με άλλες αγωνιζόμενες γυναίκες σε συλλαλητήριο για την επερχόμενη Ημέρα της Γυναίκας.





Σήμερα παρατέθηκε προς τιμήν τους γεύμα από την Ελληνική Κοινότητα του Βελγίου, στο οποίο καλεσμένοι ήταν: Έλληνες του Βελγίου, εργαζόμενοι στο ευρωκοινοβούλιο, εκπρόσωποι των ευρωβουλευτων του Σύριζα και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Καθαριστριών του Βελγίου.



Η πιο ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε όμως σήμερα το βράδυ, ξεχωριστή όχι μόνο για τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες αλλά και για την ίδια τη Βουλή. Στη Βουλή των Ελλήνων, λοιπόν, κλήθηκαν τιμητικά σήμερα από την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και την Γ' Αντιπρόεδρο, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Η Βουλή τιμά τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και εκείνες τιμούν η Βουλή!

Σε αυτή τη φράση συνοψίστηκε ο χαρακτήρας της εκδήλωσης, στη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενες καθαρίστριες συνομίλησαν με τις Προέδρους και κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους από τον αγώνα τους αλλά και την άγρια καταστολή που δέχτηκαν κατά τη διάρκειά του. Φυσικά δεν υπέκυψαν ποτέ.


Αύριο έχει επίσης προγραμματιστεί η εξής εκδήλωση: Η Βουλή των Ελλήνων δια της Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, τιμά αύριο Δευτέρα 9.3.15 και ώρα 8 μ.μ. τις γυναίκες των αγώνων της αντίστασης, του αντιδικτατορικού αγώνα, της μεταπολίτευσης και των πρόσφατων αγώνων.

Εκ μέρους των αγωνιζόμενων καθαριστριών προσκαλεσμένη να μιλήσει είναι η Δήμητρα Μανώλη. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και θα παραστεί, μεγάλη αντιπροσωπεία των αγωνιζόμενων καθαριστριών.



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top