Select Menu


Η γλώσσα της χάρης, κι η χάρη της γλώσσας... έγραφα χτές, (εδώ). Και μετά από λίγο, διάβασα για την πρόεδρο της Βουλής που «έστεφε» τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ανάμεσα στα όσα έγιναν σ' αυτή τη «στέψη», υποσημείωσα πως του συνέστησε: πώς να κάνει τη δουλειά του και ποιός πρέπει να είναι από εδώ και πέρα, για να ταιριάζει σε 'κείνο που του ζητείται και αναμένεται από αυτόν...

Κι εκείνος πανευτυχής για την εκλογή του, ευχαρίστησε την κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και «όλους τους βουλευτές των δημοκρατικών δυνάμεων του κοινοβουλίου για την ύψιστη τιμή».

Δηλαδή ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευχαριστεί τους βουλευτές εκείνους που στα πλαίσια της ελευθερίας της γνώμης τους, εξέφρασαν άποψη διαφορετική από εκείνη της πλειοψηφίας!

Ο λόγος της κ. Κωνσταντοπούλου είναι ασφαλώς προσεταιριστικός και προσεγγιστικός, αλλά είναι και νουθετικός, ως μη ώφειλε!

Διότι, η νεαρά κυρία Πρόεδρος, θα μπορούσε να ήταν μαθήτριά του στο Πανεπιστήμιο. Και τώρα, από τη θεσμική της θέση, νουθετούσε τον -δυνάμει- δάσκαλό της! Πόσο αταίριαστο!

Θα μπορούσε αν ήταν αυτή γηραιά, κι εκείνος νεώτερος, να του έδινε κάποια στοιχεία από την πείρα της.

Θα μπορούσε αν ήταν συνομήλικοι να κάνει μνεία στους πρότερους -έστω και από την αντίθετη πλευρά- αγώνες τους, και την κοινή πορεία στην οποία υποχρεούνται, για λόγους ευρυθμίας του πολιτεύματος.

Θα μπορούσε -αν ήταν ο καταλληλότερος όλων- να τον ευχαριστούσε για τη συγκυρία να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της εποχής.

Θα μπορούσε, θα μπορούσε.....

Αλλά, δεν είναι ούτε νεώτερος, ούτε ομήλικος. Ούτε ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και τούτο, το είπαν κι άλλοι.

Επί πλέον, ο νεο-εκλεγείς πρόεδρος, ως καθηγητής και συνταγματολόγος και κοινοβουλευτικός και επιλεγείς για τον ανώτατο μονοπρόσωπο εθνο-κρατικό θεσμό, είναι αυτοαναιρετικό, αντιφατικό και άχαρο να ξεχωρίζει και να ευχαριστεί μόνο τους Έλληνες που τον ψήφισαν, και όχι εκείνους που είχαν άλλη άποψη, στα πλαίσια της ελευθερίας της γνώμης τους....

Τί κρίμα! Δεν υπάρχει καμμιά ελπίδα, από τον παλαιοκομματισμό! Ο καθένας βλέπει τον εαυτό του κυρίαρχο, και τους άλλους εμπόδιο!

Δεν θα μάθουμε να κυττάμε πέρα από τη μύτη μας, τελικά!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top