Select Menu

image

Μέσα στη δεκάδα των καλύτερων δημάρχων του κόσμου για το 2014 συμπεριλήφθη ο Γιάννης Μπουτάρης
έπειτα από τη δημόσια ψηφοφορία που διοργάνωσε το ανεξάρτητο ίδρυμα «City Mayors Foundation» (www.citymayors.com ). Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη κατέκτησε την 8η θέση στην ψηφοφορία της ιστοσελίδας www.worldmayor.com για τον τίτλο του «Δημάρχου της Χρονιάς-2014», τον οποίο διεκδίκησαν 26 δήμαρχοι απ’ όλο τον κόσμο, που προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Ο κ. Μπουτάρης διακρίθηκε για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε και την οικονομική εξυγίανση του δήμου που πέτυχε την περίοδο της κρίσης, καθώς και για την πολιτική της εξωστρέφειας και συμμετοχικότητας που ακολούθησε, χωρίς εθνικούς και θρησκευτικούς αποκλεισμούς.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Είναι μια σημαντική διάκριση κυρίως για τη Θεσσαλονίκη και μεγάλη επιτυχία αν συνυπολογίσει κανείς το μέγεθος των πόλεων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και των χωρών που αυτές εκπροσωπούν. Ταυτόχρονα, είναι ένα ακόμα βήμα στη συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια να "ανοίξουμε" την πόλη και να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά της, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την τουριστική - και όχι μόνο - ανάπτυξή της σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία». Το Ίδρυμα City Mayors Foundation ιδρύθηκε το 2003, με στόχο να προωθήσει την «ορθή, ανοιχτή και ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση».


http://www.athensvoice.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top